řazení podle datumu v php

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Banana
Začátečník
Začátečník

řazení podle datumu v php

Příspěvek od Banana »

Zdravím
dělám si seznam MP3 na HDD(localhost) v PHP4 a nechci pokud možno použít MySQL...a potřeboval bych nějak poradit aby semi vypisovaly na stránce podle datumu který u nich vkládám.
s řazením podle něčeho(datumu,písmen) bez databáze MySQL nemám absolutně žádné zkušenosti...
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Lehce mimo dotaz - zkoušel jsi Advanced MP3 Catalog ( http://www.wizetech.com/amc/ )? Umí načíst ID tagy, vyhledávat, třídit, přejmenovávat... umí export do HTML...

K dotazu - budeš si muset vytvořit pole, který bude obsahovat všechny údaje o dané mp3 a pro řazení napsat funkci, která v cyklu pole přerovná a následně načte. Další funkce budeš muset napsat pro přidávání/editaci/mazání mp3, pro search... SQL jazyk by byl rozhodně vhodnějším nástrojem. Proč ne databázi - stačil by Access. A i Excel by daný požadavek zvládl lépe a rychleji... :)
..
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no Access nebrat, já ho strašně nesnáším, je takovej divnej
osobně bych se vůbec té MySQL nebránil a to co chceš je v jazyce SQL malina na pár řádečků :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

pavel.minarik píše:no Access nebrat, já ho strašně nesnáším, je takovej divnej
osobně bych se vůbec té MySQL nebránil a to co chceš je v jazyce SQL malina na pár řádečků :wink:
Access je supr, když se ho naučíš používat - jak by řekl K.B. - tam je věcí... ale já myslel spíš využít z Accesu jádro - nalinkovat si přes ODBC Jet. Když nechce MySQL...
..
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

aaaa
Naposledy upravil(a) Banana dne pon 18. říj 2004, 15:08, celkem upraveno 1 x.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

gmf píše:
Lemra píše:a pro řazení napsat funkci, která v cyklu pole přerovná a následně načte.
tak tohle právě netuším jak to udělat aby seto přerovnalo podle datumu? :?
já bych v tomhle případě použil vícerozměrný pole a pak na něj pustil řadící funkci (projdi si někde na netu principy třídících algoritmů, je jich víc ale tady by možná stačil obyčejnej insertsort). ta funkce by ti seřadila pole podle data...

btw proč nechceš použít databázi? to mi hlava nebere. všechno bys měl jednodušší :? takhle je to hodně pracný
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“