Síťová karta na MSI KT880

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Tranzistor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Síťová karta na MSI KT880

Příspěvek od Tranzistor »

Divně mi funguje síťová karta na 100 Mb/s. Při pokusu o kopírování velkých souborů (2 GB) rychlostí 100 Mb/s se objeví hláška Síťový kabel odpojen, ač je stále zapojen. Občas na switchi problikává síťová karta, jako by se vypínala. Za nějakou dobu se opravdu vypne. Pokud kopíruju malé soubory (do 4 MB), je to bez problémů, při větších souborech (4 - 30 MB) nastávají problémy, kopírování je občas pomalejší než při 10 Mb/s.
Vždy po údajném odpojení síťového kabelu je nutné počítač restartovat, v BIOSu vypnout LAN (jinak by OS znovu nenaběhl), nechat ho naběhnout bez sítě a teprve potom restartovat a zapnout síťovoz kartu.
Při kopírování rychlostí 10 Mb/s nejsou problémy. Při obsazení jen 3 kartami (jakýmikoli) nejsou přo kopírování rychlostí 100 mB/s problémy. Pokud mám však instalovánu zvukovou kartu v PCI slotu 4 a v počítači jsou ještě další 2 karty (jakékoli, kdekoli), také se objeví hláška Síťový kabel odpojen a je nutné opakovat stejnou proceduru jako výše.
Ani prohazování karet mezi sloty nepomáhá. Integrovaná zvuková karta je v BIOSu vypnutá.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

ja bych zkusil preinstalovat ovladace na tu sitovku, nebo jestli tam jsou ViA 4in1. zkousel jsi to?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

2 Tranzistor T 466.2 (742): Nemáš tam něco se StarForce? Pokud jo, tak disabluj SF drivery po nutnou dobu ve správci zařízení. Já jsem se s tím setkal minulou sobotu u kámoše. StarForce = :blee:
Tranzistor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Přeinstalovat ovladače jsem už zkoušel, dokonce jsem přeinstaloval i systém (než jsem přišel na poruchu).
Co to je StarForce? Nic takového tam nemám, jsou tam jen ovladače na všechen HW (včetně 4in1 v4.53) a total commander
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od promecon »

skus new bios, pokus vysiel
Tranzistor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nejnovější BIOS (v1.5) už tam mám, upgradoval jsem. Řešení mého problému se nevyskytuje ani ve starších verzích.
Takže to vidím na to, že si buď počkám na nový BIOS a do té doby jen 10 Mb/s nebo to půjdu reklamovat. V Alzasoftu mi řekli, že se o to mám rozhodně pokusit, pošlou to prý výrobci
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od promecon »

jasne, chod to reklamovat.
ved zato nic nedas
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Tranzistor T 466.2 (742) píše:Co to je StarForce? Nic takového tam nemám
Třeba jo :? , http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=14419 nebo http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=5744 :blee: :down:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“