Barton Tray 2500+ nebo 3000+
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- @madeus
- Nováček

-
Barton Tray 2500+ nebo 3000+
Mám Bartona 2500+,chladim Spire Whisper Rock IV a nelibi se mi teplota 67°C, protoze ani neni pretaktovanej! Prodam ho a chci koupit jinej, myslim ze je to proste spatnej kousek...ale k ty koupi - koukam pri tom cteni, ze tady ma spousta lidi 2500+@3200+. Jak je na tom srovnani vykonu pretaktovaneho 2500+ a original 3000+. Ma cenu do toho vrazet ty prachy? Original 3200+ uz je moc drahej! A jakej chladic pouzit? Nechci zadny drahy kousky:o)Vy se vyznate, ja ne ;o) Diky
ps. Ani bych nemusel taktovat, ale at ma poradnej vykon a neni to moc velky topeni
ps. Ani bych nemusel taktovat, ale at ma poradnej vykon a neni to moc velky topeni
- johny128
- Začátečník

- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: Barton Tray 2500+ nebo 3000+
Rozdíl je dost znát. Třeba v PCMarku2002 CPU 1300Bodů v 3DMarku2001 to bylo 1850bodů na 9600Pro v Aidě propustnost pamětí při čtení skoro 1000MB/s při zápisu 400MB/s kodovaní do DivX tak o 20% rychlejší je to teda znát dost!@madeus píše:Mám Bartona 2500+,chladim Spire Whisper Rock IV a nelibi se mi teplota 67°C, protoze ani neni pretaktovanej! Prodam ho a chci koupit jinej, myslim ze je to proste spatnej kousek...ale k ty koupi - koukam pri tom cteni, ze tady ma spousta lidi 2500+@3200+. Jak je na tom srovnani vykonu pretaktovaneho 2500+ a original 3000+. Ma cenu do toho vrazet ty prachy? Original 3200+ uz je moc drahej! A jakej chladic pouzit? Nechci zadny drahy kousky:o)Vy se vyznate, ja ne ;o) Diky
Být tebou tak koupím 2600Mobile tady na shopíku ten ti půjde na 3200 minimálne a na této frekvenci(2200Mhz) nebude topit skoro vůbec.Mám na něj políčeno také.Skoro všechny běží na 2500Mhz bez problémů
- Ruda
- Začátečník

-
- J X P
- Středně pokročilý

67 C je celkem dost. Zalezi na tom kdy to meris, pokud v Idle stavu tak bych zase az tak klidny nebyl a zacal hledat pricinu.
obnovit teplovodivou pastu, zmerit teplotu i na ostatnich cidlech, pripadne zjistit kde je zdroj toho tepla. Jak silny mas zdroj ? Pokud je slaby tak se vic zahriva.
Aby jsi se nedockal neprijemneho prekvapeni.
obnovit teplovodivou pastu, zmerit teplotu i na ostatnich cidlech, pripadne zjistit kde je zdroj toho tepla. Jak silny mas zdroj ? Pokud je slaby tak se vic zahriva.
Aby jsi se nedockal neprijemneho prekvapeni.
---
- mr_sheen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- vmb
- Nováček

V prvom rade by som hladal pricinu, preco mas tak vysoku teplotu. 67°C - ak je idle tak je to az az. Daj dole chladic, zbav sa starej pasty, daj novu (najlepsie Arctic ceramique, alebo Arctic Silver 5), nasad chladic a uvidis. Je pravda, ze aj ten tvoj chladic nie je nic moc na chladenie a na OC sa nehodi. Mozno by si mal pouvazovat nad jeho vymenou. Z tch lacnejsich je http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26042, ale musis si najprv zistit, ci je kompatibilny s tvojou doskou. Z tych drahsich (ak mas na doske diery okolo socketu) je Zalman 7000B-CU, popripade ja osobne mam TT SilentTower (som s nim max spokojny: idle 37°C, load 45°C na 2500+@3200+ 1,7V - real je 1,65V). Ak by toto vsetko nepomohlo, az potom by som si dovolil povedat, ze mas zly kus CPU a az potom by som uvazoval na vymenou. Treba si uvedomit, ze z tych 2500+, ktore sa predavaju teraz je velmi mala pravdapodobnost, ze niektory pretocis na viac ako 3000+. Z tohto ohladu sa ta 3000+ oplati. ALEBO POTOM ako napisal mr_sheen - kup XP-M 2600+ (AK HO NIEKDE ZOZENIES), a te ide pri cca 1,55V na cca 2300MHz.
Tak asi tolko, dufam ze som pomohol.
Tak asi tolko, dufam ze som pomohol.
AMD AthlonXP 2500+ @3200+ || TermalTake SK7 || ABIT NF7S-L || Twinmos 512MB PC 3200 || GF FX5700 VIVO || Samsung SATA 160GB || Yamaha F1 || Pioneer A06
- Boin
- Začátečník

-
Tu desku teda máš jakou?
Jinak než skoncuješ s tim 2500+, tak udělej něco s tou teplotou a otestuj ho.
Jinak jak jsem šťastný majitel XP-M a jsem s tim spokojen, ale do každý desky nejde, jinak osobně bych tu 3000+ nekupoval, absolutně se to nevyplatí!!!
Lepší zajít do místního bazaru a koupit otestovaný 2500+@3200+ přes nějaký 2 tisíce
Jinak než skoncuješ s tim 2500+, tak udělej něco s tou teplotou a otestuj ho.
Jinak jak jsem šťastný majitel XP-M a jsem s tim spokojen, ale do každý desky nejde, jinak osobně bych tu 3000+ nekupoval, absolutně se to nevyplatí!!!
Lepší zajít do místního bazaru a koupit otestovaný 2500+@3200+ přes nějaký 2 tisíce
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Teplota na Idle je to vražedná to jo.Teda pokud to je na Idle.
Záleží taky kde je umístěna Case když jsem jí měl pod stolem tak sem měl Idle na 2500@3200 65°C a když sem jí dal vedle stolu a dál od zdi tak to šlo o 5°C dolů pak sem urovnal kabely a zas asi o 5°C dolů.
Nic to nestojí a mohlo by to pomoci teda pokud si to ještě nezkusil.
Záleží taky kde je umístěna Case když jsem jí měl pod stolem tak sem měl Idle na 2500@3200 65°C a když sem jí dal vedle stolu a dál od zdi tak to šlo o 5°C dolů pak sem urovnal kabely a zas asi o 5°C dolů.
Nic to nestojí a mohlo by to pomoci teda pokud si to ještě nezkusil.
- Pavel Danda
- Nováček

-
- Fifi
- Středně pokročilý

- @madeus
- Nováček

-
Nad tim XP Mobile premyslim, asi do toho pujdu!
Mam desku MSI K7N2-ILSR, vlastne ani nevim jestli mi procak pujde pretaktovat, pac kdyz jsem chtel dat nasobic v BIOSU rucne tak se kompik proste nenastartoval. Musel jsem dat clear cmos a dat nasobic "by hardware". Takze frekvenci menim jenom polozkou FSB a tu mam ted 166, takze mi to jede na original frekvenci. A pridat mi to jde jen skokem na 200, a to je potom pretaktovany na 3200+. Na to napeti muzu mrknout v BIOSU (a meni se 1.60-1.68). No nevim, asi je lepsi kdyz je nasobic i Vcore nastaveny rucne, ze?
Ale abych se vratil k te teplote 67°C- je pri zatizeni. No a ten case co mam je taky na nic, chtel jsem usetrit a neuvedomil si ze odvod teplyho vzduchu je to nejdulezitejsi (case nema ani na boky diry, nic).
Pak jeste vaham jakou pastu? Ja si myslel ze je nejlepsi stribrna, ale vsichni mi rikaj opak! Jak to je?
Jinak diky za rady
Mam desku MSI K7N2-ILSR, vlastne ani nevim jestli mi procak pujde pretaktovat, pac kdyz jsem chtel dat nasobic v BIOSU rucne tak se kompik proste nenastartoval. Musel jsem dat clear cmos a dat nasobic "by hardware". Takze frekvenci menim jenom polozkou FSB a tu mam ted 166, takze mi to jede na original frekvenci. A pridat mi to jde jen skokem na 200, a to je potom pretaktovany na 3200+. Na to napeti muzu mrknout v BIOSU (a meni se 1.60-1.68). No nevim, asi je lepsi kdyz je nasobic i Vcore nastaveny rucne, ze?
Ale abych se vratil k te teplote 67°C- je pri zatizeni. No a ten case co mam je taky na nic, chtel jsem usetrit a neuvedomil si ze odvod teplyho vzduchu je to nejdulezitejsi (case nema ani na boky diry, nic).
Pak jeste vaham jakou pastu? Ja si myslel ze je nejlepsi stribrna, ale vsichni mi rikaj opak! Jak to je?
Jinak diky za rady
- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: