Zdroj s velkym pasivem?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zdroj s velkym pasivem?

Příspěvek od Lipfeather »

Zhruba před půl rokem jsem si koupil duron 1300 a nový 300w zdroj
Procesor měl kolem 60 stupnů a zdroj se taky pěkně vařil (zdroj mám totiž horizontálně), tak jsem zkusil
vyměnit větrák zdoje za rychlejší. A nejednou měl procesor kolem 50 a i teplota case klesla tak o 5 stupnů.
Bylo to super, ale pochvíli mi začal vadit příšernej zvuk co vydával ten novej větrák ve zdroji, tak mně napadlo dát mezi ty dva pasivy ve zdroji jeden velkej 15 cm dlouhej pasiv (mám ho ze starýho rádia) vejde se tam úplně přesně, až k tomu větráku.
Takže: Bude to mít nějakej smysl ten velkej pasiv + pomalej, tichej větrák?
Socka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Socka »

Kdybych měl tu case s tím na hovno umístěným zdrojem tak by letěla oknem 8) zkus si někde v bazaru koupit jinej case
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Case..... ale jakej?!!!! Jejich tolik a já nevim jakej si vybrat!!!
A navíc šetřim na procesor a paměti
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Už jsem tady jednou psal, že z Trabanta se Mercedes neudělá. I já doporučuji podívat se někde po bazarech nebo i ve kšeftech a koupit jinou bednu bez zdroje. Jinak se porozhlédni tady po fóru, mám pocit, že už tady někdo cosi podobného upravoval. Dalo by se uvažovat o instalaci odsávacích větráků nahoru do skříně, ale považuj toto řešení za skutečnou nouzovku.
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Už mam jeden vzadu a postraně :-D
Já chci prostě tichý Pc ale na Water cooling nemam.
Budu si holt muset sehnat novej case
Socka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Socka »

Podívej se po ňákym pěknym třeba na cybexu.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Lipfeather píše:Case..... ale jakej?!!!! Jejich tolik a já nevim jakej si vybrat!!!
A navíc šetřim na procesor a paměti
za 500Kč s dani Fortrex Y29K-2... jak jinak... super bedna za malo penez.
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Zdroj s velkym pasivem?

Příspěvek od Jafido »

Lipfeather píše:Zhruba před půl rokem jsem si koupil duron 1300 a nový 300w zdroj
Procesor měl kolem 60 stupnů a zdroj se taky pěkně vařil (zdroj mám totiž horizontálně), tak jsem zkusil
vyměnit větrák zdoje za rychlejší. A nejednou měl procesor kolem 50 a i teplota case klesla tak o 5 stupnů.
Bylo to super, ale pochvíli mi začal vadit příšernej zvuk co vydával ten novej větrák ve zdroji, tak mně napadlo dát mezi ty dva pasivy ve zdroji jeden velkej 15 cm dlouhej pasiv (mám ho ze starýho rádia) vejde se tam úplně přesně, až k tomu větráku.
Takže: Bude to mít nějakej smysl ten velkej pasiv + pomalej, tichej větrák?
hlavně ten velký pasiv nepřipínej na oba pasivy bez odizolování tranzistorů jinak bude zdroj zkratován což není moc dobré. :)
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“