Doom 3

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Ja hram doom 3 asi 5 den....... a na to co som ocakaval...., som poriadne sklamani ........ ( myslim ze mi nebude stat za to abi som ho presiel do konca.... , ked tak len zo slusnosti....) .........
Jednotvarne prostredie, ktore sa da len malo ovplivnit. Uplne priamociari vyvin deja a jeho jednoduchost ..... :( ..... niska kvalita textur ........
Je vsak pravda ze sa najdu aj mnohe pozitiva.......

Najlepsia hra tochto roka pre mna stale zostava The Suffering ..... :-D ......, ktory bol pre mna uplne prekvapenie.... a jeho dej a vyvoj hrdinu preca len nieje uplne priamociary......
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

djshimi píše:Včera sem to nainstaloval a poté co jsem zde četl jaké má Doom 3 nároky jsem čekal, že mi to pojede tak 800x600 medium. Šlapalo to jak hodinky, tak jsem zvyšoval a skončil jsem až u 1024x768 High (vše kromě AA je zapnuto) a hra valí bez jedinyho škubnutí. Nemam ani rozpakovany ty *.pk4 soubory. FW 61,77 sou naprosto super. V pekle to asi bude trosku narocnejsi, ale na moje slaby zelezo je to hodne slusny ne?
Ono zavisi hodne na te ramce...768 Mb je tak akorat pro hru v 1024x768 na high details..jsem se dival pres taskmanager (vyuziti ram 732MB....)
show must go on..
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

djshimi píše:Včera sem to nainstaloval a poté co jsem zde četl jaké má Doom 3 nároky jsem čekal, že mi to pojede tak 800x600 medium. Šlapalo to jak hodinky, tak jsem zvyšoval a skončil jsem až u 1024x768 High (vše kromě AA je zapnuto) a hra valí bez jedinyho škubnutí. Nemam ani rozpakovany ty *.pk4 soubory. FW 61,77 sou naprosto super. V pekle to asi bude trosku narocnejsi, ale na moje slaby zelezo je to hodne slusny ne?

A opet sa potvrdzuje ze G4Ti je stale super karta ..... a to aj napriek absencii DX9 ...., ktoru vsak na vykone rozhodne poznat nieje... :)
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

random píše:

A opet sa potvrdzuje ze G4Ti je stale super karta ..... a to aj napriek absencii DX9 ...., ktoru vsak na vykone rozhodne poznat nieje... :)
No nevim, spis se potvrzuje, ze kazdej bere jako plynule neco uplne jinyho, testoval jsem DIII na TI4200 a Bartonu 2500+ .. ta hra byla v 1024/high temer nehratelná, fps vetsinou pod 20..
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Sentenced píše:No nevim, spis se potvrzuje, ze kazdej bere jako plynule neco uplne jinyho, testoval jsem DIII na TI4200 a Bartonu 2500+ .. ta hra byla v 1024/high temer nehratelná, fps vetsinou pod 20..
Přesně tak, na chatu jsem se hádal s někým co tvrdil že to paří na FX5200 - 1024x768 na high absolutně plynule -> avšak po hodině z něj vylezlo že měl v benchmarku cca 18 fps...což se jako plynulost nedá považovat...at na té GF4 udělá test...
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Lucifer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucifer »

Hm, v 1024x768 jsem to na HIGH hral na tom co mam v podpisu a bylo to akorat tak na doraz - obcas si to swaplo, ale FPS byli tak mezi 30 --- 60. ( po dukladne optimalizaci woken = pres 400MB "free" z 512, plus nejake drobne ladeni v konfiguraku DOOM-u...) Jak se na zrusit ten limit na 60 FPS max. ???

Jinak Carmack ma u mne jedno vyznamne plus - po dlouhe dobe hra ktera je absolutne bezproblemova ve verzi 1.0 - v dnesni dobe fakt spis vyjimka... ;)

Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Ono to timedemo stejne neni dostatecne smerodatny. Me to vyhodi 29,5 FPS na high details, ale stejne jsem musel "preradit" na medium, protoze to obcas docela dost neprijemne cukalo... ..samozrejme to je i ramkou, ale nejenon ji...proste na high to pouziva nekomprimovan textury a chce to 256Mb na grafarne.... ani na tech medium to neni v otevrenejsich prostorach (hell) uplne idealni...

Nevim...ale zda se mi, ze tu hru mohli vyladit vic..hry typu Max Payne - nebo ted me zrovna napada i Vampire: Masquerade - Redemption (NOD engine) - ukazuji, ze to urcite jde,.....
show must go on..
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Tak jsem to dneska dohrál. No peklo mi přišlo docela pěkně graficky provedené a konečně něco, co mě vytrhlo ze stereotypu jako třeba: běž základnou tam a tam, najdi kartu co ti otevře přístup, pak zas nuda zpět tím samým prostředím. A takhle od začátku hry až po delta labs s malými odchylkami v "úkolech". Ty poslední mise se mi dost líbí po výtvarné stránce a taky efekty v pekle.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Muze mi please nekdo rict, jak mam oddelat toho posledniho bosse... taktiku asi vim..strilet do nej..kdyz pozabijim kreaturky..ale porad nejak nechce lehnout.. a to uz jsem nasadil i cheaty - give all a god mode..uz me to pekne suxxxxxxxxxxxx. Prosil bych o co nejrychlejsi odpoved...thx..

edit: tak si odpovim sam....ten posledni boss suxxxxxxxxxxx. To "cozetoje" na zadech mu nejak nemuzu strefit, 2 hodiny kolem nej beham a siju to do nej jak debil, a uz me to fakt prestalo bavit...uninstalling...zaverecnyho bosse jsem si teda predstavoval jinak...

Je sice pekny, ze ID pamatuji na sebe (viz tento shot z posl. levelu)

Obrázek

nicmene by taky meli vice myslet na hrace...

davam 8,3/10 ... to si zaslouzi, ale vic ani ň a jinak uz o nem nechci vubec slyšet.. jdu si dat nejake poradne RPG :roll: To bude balsam na dusi..presne to, co po Doomu, potrebuju :wink:
show must go on..
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Cococo na zadech? Ve hre bylo nekolikrat zmineno jak se da tu posledni priseru vykostit. Strilet po nem raketama nebo BFGckem je jako dloubat paratkem do tanku.

Aha, uz tomu rozumim. Ty asi myslis takovou tu potvoru co kolem ni litaji svetlusky co? No to ale neni zdaleka konec...
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Ne..ja myslim toho posledniho megabosse kolem ty lavovy diry..cyberdemona..nebo aspon myslim, ze to je posledni..v primary excavation area... soul cube se mi neobnovuje...a podle netu se to ma do nej sit, kdyz respwanuje killnuty pomocniky... ve hre na to zadny info neni...a z for na netu nejak chytrej taky nejsem..
show must go on..
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

shadow píše:soul cube se mi neobnovuje...
Procpak by se neobnovala? Po zabiti 6 (nebo 7?) demonu by se mela normalne nabit.
shadow píše:ve hre na to zadny info neni...
Zarucuju ti ze je. Mnohokrat naznaceno a jednou primo receno.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Lucifer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucifer »

shadow píše:Muze mi please nekdo rict, jak mam oddelat toho posledniho bosse... taktiku asi vim..strilet do nej..kdyz pozabijim kreaturky..ale porad nejak nechce lehnout.. a to uz jsem nasadil i cheaty - give all a god mode..uz me to pekne suxxxxxxxxxxxx. Prosil bych o co nejrychlejsi odpoved...thx..

edit: tak si odpovim sam....ten posledni boss suxxxxxxxxxxx. To "cozetoje" na zadech mu nejak nemuzu strefit, 2 hodiny kolem nej beham a siju to do nej jak debil, a uz me to fakt prestalo bavit...uninstalling...zaverecnyho bosse jsem si teda predstavoval jinak...

Je sice pekny, ze ID pamatuji na sebe (viz tento shot z posl. levelu)

nicmene by taky meli vice myslet na hrace...

davam 8,3/10 ... to si zaslouzi, ale vic ani ň a jinak uz o nem nechci vubec slyšet.. jdu si dat nejake poradne RPG :roll: To bude balsam na dusi..presne to, co po Doomu, potrebuju :wink:
Je super se shazovat pred ostatnima ze jsem lama a nedokazu jednak ani precist si prizpevky treba zde, druhak data v PDA a nadavat (nepravem) na tvurce hry. Pokud jses realne na KONCI a ani nevis k cemu je a jaxe pouziva Soul Cube, tak je skutecne dobre ze jsi to odinstaloval - hraj radej piskvorky nebo tetris.... :? :roll: :-D :-D :-D

Takze - Soul Cube se nabiji po 5 zabitych monstrech, pak ji na dalsi pouzijes (jedine co plati na bosse) - priseru to zabije a tobe prida jeji zdravi. Bosse zabijes tusim az po 4 pouziti Soul cube, nicmene je v te hre jeden problem - kdyby jsi skutecne cetl fora na netu, tak bys urcite vedel ze se nekomu u te diry nerespawnuji monstra = nejde to dohrat - osobne si myslim ze jde o Id Soft "copyprotection" joke pro majitele nelegalnich kopii " 8)

Tim padem pokud mas ten samy problem = z jamy vylezou 4 hajzlici a dost, jediny zpusob jak dokoncit hru je v konzoli "god" a pak 4x "give all" a pouzit Soul cube.

BTW - pamatujete nekdo na konec Doomu2? Prisel nekdo z vas SAM jak ? :roll:

Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

2 Miho a Lucifer

Tak vam vrele dekuju za velice napomocne info.... to mi opravdu pomuze...

SAMOZREJME ze VIM, jak se pouziva soulcube a k cemu slouzi... jenze se mi pred Cyberdemonem proste neobnovuje...nevim proc..nevrati se mi....zkusim to nahrat jeste jednou cely level od zacatku a uvidim, co z toho vypadne..

Ze nevim, k cemu slouzi, jsem nikdy nenapsal, ani nijak nenaznacil, nevim, proc mi ten nesmysl podsouvate..to jen miho spatne pochopil a ty Lucifere jses toho jen slepe chytil...

2 lucifer specialne: Predevsim ty si asi myslis, ze jsi snedl vsechnu moudrost sveta, co... asi velky borec..nevim, co je spatnyho na tom, ze priznam, ze nevim, jak ho killnout, nevim, co je na tom "lamovskyho" . A aspon lidi zbytecne neshazuju, jak mas ty zrejme ve zvyku..

To ze se mi ten boss nelibi, je vec druha (stejne jako se mi nelibi na Doomu cela rada dalsich veci), ze to je hra, a to si priznejme, ktera desitkove ani devitkove kvality nema...ponevadz kdyby mela, tak se tady ani necekne a hra se obecne vynasi do nebes...

Takze jeste jednou diky za pomoc 8-)

//edit: vidim Lucifere, ze jsi to editnul..takze ano..ted uz diky za urcitou pomoc..uprimne..
show must go on..
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Ten poslední bos jenom podtrhuje (ne)kvalitu cely hry :) Pomoci soul cube ho driv nebo pozdeji udoláš, kdyz se "nabiješ" na tech okolo se motajicich nebožácích.... Pak uz jenom rychle uninstall a je po všem :wink:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

random píše:Ja hram doom 3 asi 5 den....... a na to co som ocakaval...., som poriadne sklamani ........ ( myslim ze mi nebude stat za to abi som ho presiel do konca.... , ked tak len zo slusnosti....) .........
Jednotvarne prostredie, ktore sa da len malo ovplivnit. Uplne priamociari vyvin deja a jeho jednoduchost ..... :( ..... niska kvalita textur ........
Je vsak pravda ze sa najdu aj mnohe pozitiva.......

Najlepsia hra tochto roka pre mna stale zostava The Suffering ..... :-D ......, ktory bol pre mna uplne prekvapenie.... a jeho dej a vyvoj hrdinu preca len nieje uplne priamociary......
ja bych ho natvem miste dohral, od pekla je to uz celkem dobry.
AMD R7 9700X cooled by Noctua NH-D14, ASUS B650E Pro gaming, 32GB Kinstone 6000Mhz, RTX 5060Ti 16GB...
Lucifer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucifer »

shadow píše:2 Miho a Lucifer

Tak vam vrele dekuju za velice napomocne info.... to mi opravdu pomuze...

SAMOZREJME ze VIM, jak se pouziva soulcube a k cemu slouzi... jenze se mi pred Cyberdemonem proste neobnovuje...nevim proc..nevrati se mi....zkusim to nahrat jeste jednou cely level od zacatku a uvidim, co z toho vypadne..

Ze nevim, k cemu slouzi, jsem nikdy nenapsal, ani nijak nenaznacil, nevim, proc mi ten nesmysl podsouvate..to jen miho spatne pochopil a ty Lucifere jses toho jen slepe chytil...

2 lucifer specialne: Predevsim ty si asi myslis, ze jsi snedl vsechnu moudrost sveta, co... asi velky borec..nevim, co je spatnyho na tom, ze priznam, ze nevim, jak ho killnout, nevim, co je na tom "lamovskyho" . A aspon lidi zbytecne neshazuju, jak mas ty zrejme ve zvyku..

To ze se mi ten boss nelibi, je vec druha (stejne jako se mi nelibi na Doomu cela rada dalsich veci), ze to je hra, a to si priznejme, ktera desitkove ani devitkove kvality nema...ponevadz kdyby mela, tak se tady ani necekne a hra se obecne vynasi do nebes...

Takze jeste jednou diky za pomoc 8-)

//edit: vidim Lucifere, ze jsi to editnul..takze ano..ted uz diky za urcitou pomoc..uprimne..
Sorry, jo zeditil jsem protoze me to prvne celkem nakrklo protoze to ctu asi tak po 20-te, pak jsem trochu vychladl a napsal jak to je - jak pisu navrchu, ten problem s nerespawnovanim monster myslim bude nejaka copyprotect kulisarna... :wink:

shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Lucifer píše: jak pisu navrchu, ten problem s nerespawnovanim monster myslim bude nejaka copyprotect kulisarna... :wink:
Tak jsem to dohral...konecne :oops:

k tem nerespawnovanim - neni to problem zadnyho cd protekce, searchnul jsem fora a dela to vsem, co si nainstaluji Nitro Doom Sound pack ...

napr. tady http://www.doomworld.com/vb/showthread. ... adid=27119

tohle nicmene nebyl muj problem, soulcube se i pred tim, kdyz me to neslo, jak jsem ted zjistil, normalne obnovovala, ale nejak mi tam bugovala jeji signalizace, proste se neukazala (nekdy), ze je nabita, i kdyz ve skutecnosti nabita uz byla..mozna, ze to bylo zapnutyma cheatem "give all", kterej jsem si pred tim ze zoufalosti zapnul, nejak to s jeho zapnutim kravilo...

no, nic, konecne def. uninstall ... tehdy jsem byl v afektu, s klidnou hlavou hodnotim dooma 8,5/10. To je - myslim - adekvatni..

2 lucifer: sorrac se prijima, proc se tady hadat :roll:
show must go on..
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Jinak bych tuto zbytecnou vymenu nazoru (zbytecnou tak trochu i mym pricinenim, ok :oops: ) uzavrel, a hodil bych do areny otazku "Dr. Betruger a pribeh obecne"

Tak nejak mi totiz uniklo, co ze se to s nim stalo, resp. to poradne nechapu..(ano..dnes jsem trochu mimo :oops: ) ...mam si to vysvetlovat snad tak, ze se stal demonem ? Proc ? Nebo to uz bylo na designery z ID moc ? Takova otevrena vratka na Doom IV nebo spis> domyslete si sami, resp. neco si vymyslete :wink: :? . Ptam se na to proto, ze se ten pribeh relativne slibne vyvijel, potom ovsem vyznel tak nejak do ztracena.... co ta spojitost ancient rasy a nas na maticce Zemi..(unikl me jeste vyznam te soulcube, to se obetovala cela ta ancient rasa obetovala, a jaksi imateriolizovala do te krabky ?? ..nejak jsem tam nedaval pozor..)..ke konci tam byla cela rada takovych slibnych dejovych naznaku, ale vse se ukazalo jako slepa ramena...skoda..ja vim..jde o Doom, ale potencial ten pribeh urcite mel.....

outro mohlo byt teda zajimavejsi...stylovejsi...aspon u takovyho titulu bych nic tak chudyho necekal..
show must go on..
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

shadow píše:Tak nejak mi totiz uniklo, co ze se to s nim stalo, resp. to poradne nechapu..(ano..dnes jsem trochu mimo :oops: ) ...mam si to vysvetlovat snad tak, ze se stal demonem ? Proc ? Nebo to uz bylo na designery z ID moc ? Takova otevrena vratka na Doom IV nebo spis> domyslete si sami, resp. neco si vymyslete :wink: :?
Vidím, že ti doom3 nedá očividně spát :lol: , ale jistě víš, že "id" se chystá vydat datadisk...no a tam bude asi jako v každý "americký kravině" příběh pokračovat :lol:
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“