Chello - ping, trace route a P2P

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Chello - ping, trace route a P2P

Příspěvek od J X P »

Funguje vám na připojení Chello Klasik 768/128 příkaz ping a tracert přímo z CMD ?

Trace route mi funguje jenom přes web a ping mi jde jen na IP Chella jako je Proxy, nebo DNS server. Pokud chci pingnout na nějaký jiný počítač (bez Firewallu) tak mi to žádnou odezvu nehodí.

Dále pak mi vykazuje připojení na nejmenovaném P2P klientovi také poměrně nevysvětlitelné věci. Přestože by vše mělo fungovat jak má na některé uživatele se prostě nepřipojím, neustále naskakuje hláška "čas pro připojení vypršel" bez ohledu zda jsem nebo je Active nebo Passive. Zkoušel jsem nastavit konfihuraci TCP/IP na pevno (ne automatiku), ale nemám vyhraženou pevnou IP, takže bych to musel neustále měnit (v P2P klientovi to mám nastavené samozřejmě vždy podle aktuálního stavu).

Omezuje snad konektivitu nějak přímo Chello, nebo se jedná o nesprávné nastavení konfigurace sítě či Firewallu (používám Kerio PF v 4.0.13), nebo že by modem ? Fakt nevím :-(
---
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Bratislava, chello classic => ping, tracert, vsetko bez problemov :wink:

Mozem sa opytat suseda ci mu to ide aj na chello plus, ale na 99% mu to pojde tiez :)

to nemenovane p2p mi tiez ide bez problemov, kludne aj niekolko hodin denne :) (na passive ho myslim ze zeniem)

takze chyba je u teba....
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Mno super závěr, možná by ale pro mne byla průkaznější zlušenost s chello připojením z Prahy, protože v připojení můžou být rozdíly. Mému kamarádovi to ve stejné lokalitě nejde taky, takže chyba u mne nejspíš není a pokud ano tak v čem, to je má otázka, ne aby jsem se dozvěděl to co jsi mi napsal. To bych sem asi nepsal, že :-)

P.S. Systém byl reinstalován, zkoušeno bez Firewallu samozřejmě taky a jinak na tom nejmenovaném P2P jedu jako active ;-) JAk píšu, je to celkem záhada, hledám souvislost v nemožnosti připojení na uživatele ve stejném uzlu, ale podle průzkumu jsem ještě nenašel jednoznačný symptom této chyby.

Co třeba některá ze služeb Win XP, nechal jsem zapnutý standard, ale není něco jiného potřeba ještě zapnout ?
---
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“