XP2400 na FSB 166?

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Victor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Victor »

JirkaH píše:Tak to už fakt nevím, co na říci. Proč je na tý desce vlastně KT600? Vždyť ta umí FSB200(400). A teď se mi potvrzuje, že ten manuál, co jsem si stáhnul je taky asi nějak podivný.
Tak buď ještě počkat, jestli nebude nový bios a nebo shánět něco jiného.
Hodně smutný.
Obávám se, že není na co čekat. Mám Jetway V600DAP a tam se základní frekvence FSB nastavují propojkama (100, 133, 166, 200). Jednotlivé MHz lze pak přihazovat už v BIOSu. Ale vždy jen v rozsahu základní frekvence (100-132, 133-165, 166-199, 200-255). Pokud to u tebe řeší automatika, je to v pytli a na nový BIOS bych nespoléhal. Prostě tahle deska není pro OC vhodná. Jo a proč se ten čipset jmenuje KT600? Protože KT400 podporuje oficiálně FSB jen na 333 Mhz (ta 400 platila pro paměti). Takže se to muselo nějak rozlišit.
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Victor píše:
JirkaH píše:Tak to už fakt nevím, co na říci. Proč je na tý desce vlastně KT600? Vždyť ta umí FSB200(400). A teď se mi potvrzuje, že ten manuál, co jsem si stáhnul je taky asi nějak podivný.
Tak buď ještě počkat, jestli nebude nový bios a nebo shánět něco jiného.
Hodně smutný.
Obávám se, že není na co čekat. Mám Jetway V600DAP a tam se základní frekvence FSB nastavují propojkama (100, 133, 166, 200). Jednotlivé MHz lze pak přihazovat už v BIOSu. Ale vždy jen v rozsahu základní frekvence (100-132, 133-165, 166-199, 200-255). Pokud to u tebe řeší automatika, je to v pytli a na nový BIOS bych nespoléhal. Prostě tahle deska není pro OC vhodná. Jo a proč se ten čipset jmenuje KT600? Protože KT400 podporuje oficiálně FSB jen na 333 Mhz (ta 400 platila pro paměti). Takže se to muselo nějak rozlišit.
No to co máš na Jetway, to by ještě nebylo nejhorší, tam by nastavit FSB166 šlo. Já jsem si myslel, že to na tom Gigabytu půjde byť s automatickým přepnutím děličky pro AGP/PCI. A k té KT600 - výše zmíněná deska podporuje, pokud nemám vlčí mlhu, snad jen FSB166 - kde je 200, když to čipová sada umí? Jak to vypadá, tak rozsah nastavitelnosti FSB je dán základní hodnotou na CPU, kterou si deska přečte. Pak je otázka, není li možné v rámci drátování ke změně násobiče CPU "zadrátovat" i změnu FSB z 133 na 166MHz. To už je pěkná onanie, co? Ten Gigabyte ho prostě "officeprkno bez nároku na cokoliv".
Tak buď jet se standartními frekvencemi danými CPU, nebo asi šetřit na novou desku.
Praetorian
Nováček
Nováček

Příspěvek od Praetorian »

procetl jsem prispevky a protoze mam vhodny cipset nforce2, tak jsem zkusil pretaktovat svuj athlon 2400+; nastavil jsem cpu-fsb na 166MHz a nasobic na 12, pomer k pametem na 1:1, agp nechal na default. nenabehl mi ani post :shock: a byl jsem rad, ze po resetu cmos se mi pocitac rozbehl na puvodnich hodnotach... udelal jsem neco spatne nebo je nutna nejaka uprava procesoru?
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Praetorian píše:procetl jsem prispevky a protoze mam vhodny cipset nforce2, tak jsem zkusil pretaktovat svuj athlon 2400+; nastavil jsem cpu-fsb na 166MHz a nasobic na 12, pomer k pametem na 1:1, agp nechal na default. nenabehl mi ani post :shock: a byl jsem rad, ze po resetu cmos se mi pocitac rozbehl na puvodnich hodnotach... udelal jsem neco spatne nebo je nutna nejaka uprava procesoru?
No urcite zvysit napeti...a jake mas pameti???
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
Praetorian
Nováček
Nováček

pamet mam tusim apacer 512mb cl2. napajeni jsem zvysil z 1,65 na 1,7. taky me napadlo, ze agp jsem nemusel nechavat default, ale spis manualne nastavit 33MHz...
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Praetorian píše:pamet mam tusim apacer 512mb cl2. napajeni jsem zvysil z 1,65 na 1,7. taky me napadlo, ze agp jsem nemusel nechavat default, ale spis manualne nastavit 33MHz...
Dulezite je jestli je ta pamet alespon 333. Jinak si vse delal celkem dobre, snad jen AGP se nastavuje na 66. Na 33 jede PCI sbernice.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Martinsix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Martinsix »

Když taktuju, musim mít manuálně nastavenou AGP frekvenci a nebo tam můžu nechat AUTO?
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Martinsix píše:Když taktuju, musim mít manuálně nastavenou AGP frekvenci a nebo tam můžu nechat AUTO?
Melo by stacit i AUTO, ale pro jistotu mam stejne nastaveno 66 :D
Praetorian
Nováček
Nováček

Jiri Drak píše:
Praetorian píše:pamet mam tusim apacer 512mb cl2. napajeni jsem zvysil z 1,65 na 1,7. taky me napadlo, ze agp jsem nemusel nechavat default, ale spis manualne nastavit 33MHz...
Dulezite je jestli je ta pamet alespon 333. Jinak si vse delal celkem dobre, snad jen AGP se nastavuje na 66. Na 33 jede PCI sbernice.
pameti jsou 333MHz - zapomnel jsem to tam dopsat. nicmene neco jsem spatne udelat musel, protoze jinak by to prece fungovalo... mam teda zkusit postupne zvysovat fsb a nasobic nechat na pokoji? jo a jeste nejake to propojovani mustku na procesoru se me tyka nebo ne? diky vsem za rady - s oc zatim nemam zadne zkusenosti :roll:
orange_juice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orange_juice »

Praetorian píše:procetl jsem prispevky a protoze mam vhodny cipset nforce2, tak jsem zkusil pretaktovat svuj athlon 2400+; nastavil jsem cpu-fsb na 166MHz a nasobic na 12, pomer k pametem na 1:1, agp nechal na default. nenabehl mi ani post :shock: a byl jsem rad, ze po resetu cmos se mi pocitac rozbehl na puvodnich hodnotach... udelal jsem neco spatne nebo je nutna nejaka uprava procesoru?
Co je za mb?Zkus prehrat bios.Ja jsem zrovinka minulej tejden delal to samy co ty a pomohlo mi preflashovani biosu
Praetorian
Nováček
Nováček

[quote="orange_juice] Co je za mb?Zkus prehrat bios.Ja jsem zrovinka minulej tejden delal to samy co ty a pomohlo mi preflashovani biosu[/quote]

bios mam nejnovejsi a deska je msi k7n2delta...
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Praetorian píše:bios mam nejnovejsi a deska je msi k7n2delta...
Ted mi jeste doslo, ze mas 2400. Ta ma moc velkej nasobitel, takze na 166 to bez zmeny nasobitele nerozjedes. Nastav klidne nejakej malej treba 10 (CPU by melo byt odemcene) a vyzkousej kam az muzes jit s FSB pak teprve experimentuj s nasobicem.
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

Zdravím.Asi je pravda,že frekvenci FSB procesoru si přečte deska a pak ji automaticky nastaví.Myslím,že v mém případě už nový Bios nepomůže :sad: Už asi pátá verze biosu a žádná změna.Jinak díky za rady.
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Orbithek píše:Zdravím.Asi je pravda,že frekvenci FSB procesoru si přečte deska a pak ji automaticky nastaví.Myslím,že v mém případě už nový Bios nepomůže :sad: Už asi pátá verze biosu a žádná změna.Jinak díky za rady.
Pokud vím tak Ath. XP v sobě nikde napsaný nemá na jaké FSB má jet, MB maximálně může sama automaticky nastavit 133, protože s nižší FSB se XP nedělaly.
to -> Praetorian
Pokud jde o násobitel tak jsou dvě sady a ten 2400+ má 15x což je vyšší sada, takže pokud deska neumí odemknout sasdu násobitelů tak nejnižší dostupný pro tebe je 13x, což by mohlo jet (2166) při dobrém kousku CPU.
15x166 je určitě moc.
Nejdřív bych si ověřil jestli deska umí odemknout sadu násobitelů - nastav FSB na 133 a jen změň nás. na třeba 10x jak už tady někdo radil předemnou. Pokud ti to naběhne jako XP 1500+ tak je vše v pořádku, a můžeš zkusit dát těch 166, nebo i 200. :wink:
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Victor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Victor »

JirkaH píše:No to co máš na Jetway, to by ještě nebylo nejhorší, tam by nastavit FSB166 šlo. Já jsem si myslel, že to na tom Gigabytu půjde byť s automatickým přepnutím děličky pro AGP/PCI. A k té KT600 - výše zmíněná deska podporuje, pokud nemám vlčí mlhu, snad jen FSB166 - kde je 200, když to čipová sada umí? Jak to vypadá, tak rozsah nastavitelnosti FSB je dán základní hodnotou na CPU, kterou si deska přečte. Pak je otázka, není li možné v rámci drátování ke změně násobiče CPU "zadrátovat" i změnu FSB z 133 na 166MHz. To už je pěkná onanie, co? Ten Gigabyte ho prostě "officeprkno bez nároku na cokoliv".
Tak buď jet se standartními frekvencemi danými CPU, nebo asi šetřit na novou desku.
Ta deska je vážně nějaká divná. Ačkoli je osazena čipsetem KT600, který podporuje FSB 200 MHz, v návodu se píše: "The system bus frequency can be switched at 100/133/166MHz by adjusting system switch (SW1)." :? To by mě zajímalo, jak by se tvářila na Bartona 400 MHz. Taky nevím, jak funguje ta automatika. Copak v CPU je informace i o FSB? Vždycky jsem si myslel, že jen o násobiči.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Kazdy procesor v sobe dneska nese informaci pro jake FSB, nasobitel, napajeni (a buh vi co jeste) je urcen. Ale na kazdy slusny desce si to stejne muzes nastavit jak chces.
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

Jiri Drak píše:Kazdy procesor v sobe dneska nese informaci pro jake FSB, nasobitel, napajeni (a buh vi co jeste) je urcen. Ale na kazdy slusny desce si to stejne muzes nastavit jak chces.
A co říkáš na desku Epox 8RDA3+? Je to dobrá volba? Nebo mám počkat a později koupit něco jiného ( jestli se náhodou něco nechystá? ) :)
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Orbithek píše:A co říkáš na desku Epox 8RDA3+? Je to dobrá volba? Nebo mám počkat a později koupit něco jiného ( jestli se náhodou něco nechystá? ) :)
Pro XP se toho asi uz moc noveho neobjevi. Nove chipsety uz budou urceny pro A64. Proti 8RDA3+ nic nemam, ale urcite snazil bych se sehnat revizi 2.0
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

Jiri Drak píše:
Orbithek píše:A co říkáš na desku Epox 8RDA3+? Je to dobrá volba? Nebo mám počkat a později koupit něco jiného ( jestli se náhodou něco nechystá? ) :)
Pro XP se toho asi uz moc noveho neobjevi. Nove chipsety uz budou urceny pro A64. Proti 8RDA3+ nic nemam, ale urcite snazil bych se sehnat revizi 2.0
Ta revize 2.0 má aktivní chlazení čipsetu? nebo je tam jetě něco jiného oproti jiným revizím? V tomhle tom se moc nevyznám,proto se ptám :oops:
xDodox
Začátečník
Začátečník

2Orbithek

Příspěvek od xDodox »

Prečítaj si toto, určite ti to pomôže.
http://www.pcarea.org/modules.php?name= ... =0&thold=0
:wink:
MB: ASRock K7S8X R3.0 Hybrid Booster * CHIPSET: SiS746FX * CPU: AMD Duron 1800 (13.5x133) + Titan TTC-D5TB/CU35 * RAM: AM1® 2x128MB DDRAM PC 2700 333MHz CL2.5 * HDD: Samsung SpinPoint PL40 40GB * VGA: ATi Asus Radeon 9200SE/T 64MB DDR RAM, 64bit + CoolerMaster DXY-4C1XC + CoolerMaster ARC-U01 200/329@250/344 (ATiTool: 291/380) * DVD-ROM: Asus DVD-E616P * CD-RW: Samsung SW-252B 52x24x52 * SOUND: on-board (AC97) * LAN: on-board (SiS746FX) * OS: Win XP Pro Cz * 3DMark2001: 4.467 * 3DMark2003: 647 * Catalyst: 4.6
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“