Záhadný problém s Hard Discem

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Pako
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pako »

benaja píše:keď som si prečítal celú túto tému, dostal som pocit, ako keby si z vás pako robil srandu... :)
Pako si srandu nerobi ale je zoufalej..... :evil: :cry: :? :shock: :o :sad:
Pako
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pako »

Borg píše:Ještě mě napadlo, zkoušel si dát clear cmos? Třeba je v biosu nastavená nějaká prkotina, s kterou si ten disk špatně rozumí. Asi to nepomůže, ale za pokus to stojí a nic tím nezkazíš :wink: .
Prosimtě jak to mám udělat nebo přes co???
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Pako píše:
Borg píše:Ještě mě napadlo, zkoušel si dát clear cmos? Třeba je v biosu nastavená nějaká prkotina, s kterou si ten disk špatně rozumí. Asi to nepomůže, ale za pokus to stojí a nic tím nezkazíš :wink: .
Prosimtě jak to mám udělat nebo přes co???
Předně musíš vypnout počítač, i ze zásuvky. Někde na desce, většinou poblíž baterky (podívej se radši do manuálu od desky), je jumper píchnutej na dvou pinech a hned vedle je třetí pin, takže přehodíš ten jumper na druhou možnou pozici a hned to zase vrátíš. A to je všechno. Potom akorát budeš muset znovu nastavit bios.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Pako
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pako »

Borg píše:
Pako píše: Prosimtě jak to mám udělat nebo přes co???
Předně musíš vypnout počítač, i ze zásuvky. Někde na desce, většinou poblíž baterky (podívej se radši do manuálu od desky), je jumper píchnutej na dvou pinech a hned vedle je třetí pin, takže přehodíš ten jumper na druhou možnou pozici a hned to zase vrátíš. A to je všechno. Potom akorát budeš muset znovu nastavit bios.
Tak jo myslíš takovou zelenou blbost co je napíchnuta na 2 drátcích a 3. je volnej??? A hned vedle toho je bílá přípojka na energii od větráku??? A to to mám přesunout a hned dát zpět a pak teprv zapnout???
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

mělo by to u toho být napsané, případně si vezmi manuál od desky a tam to najdeš, kde přesně to je.
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Pako píše:Tak jo myslíš takovou zelenou blbost co je napíchnuta na 2 drátcích a 3. je volnej??? A hned vedle toho je bílá přípojka na energii od větráku??? A to to mám přesunout a hned dát zpět a pak teprv zapnout???
Jo přesně tak, akorát se koukni do manuálu kde to přesně je, většino uje to značený jako JBAT nebo tak nějak.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

kdyz to nenajdes, tak na chvili vytahni baterku a pak ju tam vraz zpatky...
Pako
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pako »

ICE píše:kdyz to nenajdes, tak na chvili vytahni baterku a pak ju tam vraz zpatky...
Tak jsem to zkusil a stejně nic... Jo a někdo mi tady psal že tu bude IDE řadičem a to jsou ty obdelníky jak je v nich připojenej HDD a CD-ROM přes te žílovej kabel??? Pokud jo tak tam mám ty přípojky tři což je normální 1menší a 2 stejně velký no a když disk zapojim to 1. tak nejede a když ho zapojim do toho druhýho tak taky ne... Je tohle možný pokud je to teda tim IDE řadičem??? Jo a CD-ROM mi fachá v pohodě....
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Několik postřehů:

• pokud najedou win, nevěřím, že je poškozenej řadič disku
• při dosovým formátu běží řadič v reálným režimu
• boot virus je ve 32bit prostředí nesmysl a pod NTloaderem dvojnásobnej nesmysl

Několik otázek:

• ten formát jsi prováděl z diskety, nebo z windows?
• máš disk na kebelu samostatně?
• jak se Ti detekuje v BIOSu?
• po provedeným formátu zůstává zavaděč na disku dál. O jakým se bavíš OS - nestalo se Ti, že jsi zformátoval třeba C. a nabíhají Ti win na D: ?
..
Pako
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pako »

Lemra píše:Několik postřehů:

• pokud najedou win, nevěřím, že je poškozenej řadič disku
• při dosovým formátu běží řadič v reálným režimu
• boot virus je ve 32bit prostředí nesmysl a pod NTloaderem dvojnásobnej nesmysl

Několik otázek:

• ten formát jsi prováděl z diskety, nebo z windows?
• máš disk na kebelu samostatně?
• jak se Ti detekuje v BIOSu?
• po provedeným formátu zůstává zavaděč na disku dál. O jakým se bavíš OS - nestalo se Ti, že jsi zformátoval třeba C. a nabíhají Ti win na D: ?
1)Ten formát si nepamatuju jen vim že z CD win98 mi to proběhlo v poho
a z CD winXP mi to tam házelo nějakou chybu a pak přes ten přík. řádek tj. FORMAT C a pak D ale už si nepamatuju jestli to bylo přes disketu nebo ve win.
2)Na kabelu je sám ůplně samotinký
3)Nevim jak se mi má jako detekovat ale je tam napsáno WDC WD800JB + nějaký kraviny víc nevim nebo jak to mám zjistit?
4)Na C: mám 98 a na D: mám XP ale ani jedny nejdou odpálit...
5) Jak děláš ty puntíky před tou otázkou???
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

x

Příspěvek od kuceraj »

Nemůžu si pomoct, ale vypadá to, že si tady někdo z někoho dělá pr**l. :sad:
Pokud to myslíš vážně, tak z celého tématu vyplívá, že tvá znalost co se týče PC je prakticky nulová. Radil bych ti, aby jsi se zeptal nějakého známého nebo kamaráda, který s tím má více zkušeností. Sám provede potřebné kroky a nebude se ptát na základní věci. Může se totiž klidně stát, že něco přehlédneš nebo to nebudeš (ve své neznalosti) považovat za důležité. Pokud nevíš ani takovéhle základní věci (nic ve zlém) tak je těžké nějak radit ... :o
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
Pako
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: x

Příspěvek od Pako »

kuceraj píše:Nemůžu si pomoct, ale vypadá to, že si tady někdo z někoho dělá pr**l. :sad:
Pokud to myslíš vážně, tak z celého tématu vyplívá, že tvá znalost co se týče PC je prakticky nulová. Radil bych ti, aby jsi se zeptal nějakého známého nebo kamaráda, který s tím má více zkušeností. Sám provede potřebné kroky a nebude se ptát na základní věci. Může se totiž klidně stát, že něco přehlédneš nebo to nebudeš (ve své neznalosti) považovat za důležité. Pokud nevíš ani takovéhle základní věci (nic ve zlém) tak je těžké nějak radit ... :o
Prdel si nedělám..... ale jinak máš pravdu totálně vim celkem prd co se týče PC (neberu hry neboť na těch sem záwislák) známej provedl patřičné kroky a zjistil že si budu muset koupit novej hadr..... a jinak všem dík co sem psali a radili budu si to pamatovat....
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

ale jinak máš pravdu totálně vim celkem prd co se týče PC (neberu hry neboť na těch sem záwislák
To je třída, ten pako :lol: :-D
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Pako
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pako »

Delarge píše:
ale jinak máš pravdu totálně vim celkem prd co se týče PC (neberu hry neboť na těch sem záwislák
To je třída, ten pako :lol: :-D
Čoveče jak sto myslel??? :)
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Že je s tebou sranda :D
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“