Zvláštní problém s PC - PLS help me!

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Zvláštní problém s PC - PLS help me!

Příspěvek od Stoobi »

Nevěděl jsem kam to zařadit, tak jsem to dal jsem!

Mám tady bratránkovo PC ve kterém mu asi před 14dny schořela grafika a byl smazanej BIOS, dneska přišly komponenty z reklamace, že je všechno v pořádku, že je vyměnily za nový kusy (trochu jiný) a tak jsem všechno zapojil a hups, PC nenaběhl, prostě se ani neroztočej větráky a nic, ale proud tam de, jelikož když do PC napojím síť kábl a zapojím ho do switche, tak switch ukazuje, že PC je připojený, tak jsem vytáhl procák (AXP 2200+) a dal ho do svýho PC, ale u mě se jen roztočily fany a nic, ani nenaběhl monitor...

Nevíte čím by to mohlo být? Napadlo mě, že to neutáhne zdroj (noname 300W), ale to by u mě muselo najet, když já mám 2400+ a ten jejich procák nejel..

Jinak sestava je to takováhle: AXP2200+, deska (přišla z reklamace na místo ECS) PCchips M848Arev 2.1, 256MB DDR400, Seagate80GB, Club3D Radeon 9600Pro 128MB (přišel z reklamace na místo stejného Sapphiru) a DVDrom a CD-RW mechaniky+modem

Nenapadá vás někoho něco?

EDIT// Ještě něco, když jsem to poslal na reklamaci, tak tu 2200+ jsem měl v bráchovým PC a tam jela úplně v pohodě? Ale asi se mi potom trochu rozmázla pasta potom procáku (stříbná Titan co dávaj k fanům) a tak jsem jí otřel, mohl jsem to tím nějak odpálit?
Naposledy upravil(a) Stoobi dne pát 20. srp 2004, 17:36, celkem upraveno 1 x.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no vypadá to na procák, tak zkus vzít svůj a vrazit ho do té jeho mašiny
jestli se Ti nezdá zdroj, tak tam nezapojuj zatím žádné mechaniky, jen desku
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

pavel.minarik píše:no vypadá to na procák, tak zkus vzít svůj a vrazit ho do té jeho mašiny
jestli se Ti nezdá zdroj, tak tam nezapojuj zatím žádné mechaniky, jen desku
A myslíš, že není nějak zkurvená ta jeho deska aby mi to neodpálilo ještě můj procák...sice je ještě v záruce, ale...
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

PCChips 848 ALU je v poslednom case pomerne poruchova doska :( ....... mne samemu v poslednom case prilo asi 5ks nefunkcnich dosiek......
V tvojom pripade ( podla toho co pises... ) ... by to vsak mohlo byt aj CPU...... ( asi bude najlepsie ked v doke vyskusas to svoje.... )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

random píše:PCChips 848 ALU je v poslednom case pomerne poruchova doska :( ....... mne samemu v poslednom case prilo asi 5ks nefunkcnich dosiek......
V tvojom pripade ( podla toho co pises... ) ... by to vsak mohlo byt aj CPU...... ( asi bude najlepsie ked v doke vyskusas to svoje.... )
To jsem chtěl, ale nějak se mi to nezná...vždyť ten procesor před tím fungoval, pokud ta deska odpálila ten procesor, tak aby se mi nestalo něco podobnýho i s tím mým, to bych nerad...

btw. zkoušel jsem to zapnout bez mechanik a nic, nenaběhne to stejně...takže zdrojem to asi nebude...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

bohužel, jinou možnost než tam ten procák vrazit nemáš - jinak to sám neotestuješ
leda bys mohl zkusit ještě jednou poslat tu ECS desku na reklamaci s tim ze je vadna a uvidis co bude

BTW: zkus napsat nejak poradne jak doslo k vyhoreni te grafarny
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

no to přesně nevím, ale prej (co říkal bratránek), tak PC zapnul, to jelo ale při startu woken se to kouslo, pak to restartnul a už nic, jen svítila LEDka a točily se fany a už nic...a teď už nemám tu ECS místo ní mi poslali právě ten PCchips a když by zjistily, že ta deska je v pořádku, tak by to byl průser, jelikož bych zaplatil 400 za neoprávněnou reklamaci

a ten procák se mi tam tak nějak dávat nechce, ještě zkusím dát tu 2200+ do bráchovýho PC, tam před tím jel, tak uvidíme...
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Dufam ze si prepol Clear Cmos do opacnej polohy ako to bolo pri novej doske ( z 2-3 na 1-2 )....... PCChips totis mavaju standartne tento prepinac prave v polohe na reset cmos..... a asi 4 ludia mi uz pre tento dovod prilsli reklamovat dosku :) ........
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

random píše:Dufam ze si prepol Clear Cmos do opacnej polohy ako to bolo pri novej doske ( z 2-3 na 1-2 )....... PCChips totis mavaju standartne tento prepinac prave v polohe na reset cmos..... a asi 4 ludia mi uz pre tento dovod prilsli reklamovat dosku :) ........
No to ne...nechal jsem to jak to bylo, co by to mohlo všechno zkurvit?
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

random píše:Dufam ze si prepol Clear Cmos do opacnej polohy ako to bolo pri novej doske ( z 2-3 na 1-2 )....... PCChips totis mavaju standartne tento prepinac prave v polohe na reset cmos..... a asi 4 ludia mi uz pre tento dovod prilsli reklamovat dosku :) ........
Díky!!!!! To bylo ono...tak už to jede...omlouvám se!!! můžete LOCK!!!
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

A to som si myslel ze v tomto to urcite nebude :-D ...........
Kto sa vsak casto nestretava s PCchips tomu tato drobnost moze uniknut....... ( aj ked v manuale spomenuta je ....!!! ) .......
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

:shock: no to by mě ani nenapadlo, připomenout takovou blbinku, takže o důvod občas otevřít dokumentaci k HW :oops:
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

pavel.minarik píše::shock: no to by mě ani nenapadlo, připomenout takovou blbinku, takže o důvod občas otevřít dokumentaci k HW :oops:
No právě, já jsem se stím nikdy nesetkal, vždycky to bylo už správně, tak mě nenapadlo, že by to mohlo bejt na Clear...omlouvám se! KOntroloval jsem všechno, ale tohle mě fakt nenapadlo...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“