Problémy se sesitováním Win XP a Win 98 -nefugční ping na PC

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Nick
Začátečník
Začátečník

Problémy se sesitováním Win XP a Win 98 -nefugční ping na PC

Příspěvek od Nick »

Potřebuju radu. Mám dva PC, na jednom je Win XP a na druhem Win 98. V obou PC mám nastavené ruzne IP adresy a stejné pracovní skupiny a stejná maska podsítě. Každy počítč odpovídá na ping sve IP adresy.V XP vidím v prac. skupině oba PC ale když kliknu na ten druhý tak mi to vypíše že nemám pozřebné oprávnění a příkaz ping na PC s Win 98 se mi vypíše vypršel časový limit žádosti. Zkusil jsem ze srandy nastavit stejné IP adresy a na obou PC se napsala hláška že nastala klize IP adres. PS kabel funguje byl přezkoušen a sítovky jsou Edimax
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

he he, tohle jsem měl přesně taky. Nemlich ta samá situace. Hrál jsem si s tím celej den a pak jsem přišel na to, že jsem měl zaplej v antiviráku FIREWALL!!! :twisted: .
Zkus se na to podívat a vypnout ho, mělo by to makat. Pokud to nepomůže, musíš počkat na jinou radu.
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

tak ako pise roxyman, napr pccillin ma v sebe aj firewall :wink:

inac rovnake ip v ziadnom pripade nenastavuj a nenapisal si ci z winXP mozes pingovat ten win98, lebo ak ano, tak to bude firewall...
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

JJ píše:tak ako pise roxyman, napr pccillin ma v sebe aj firewall :wink:
přesně ten mi to dělal :)
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
Nick
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nick »

Příkaz Ping z počítače s XP na počítač s Win 98 vypíše "vypršel časovýlimit žádosti"
Příkaz Ping z počítače s Win 98 na počítač s XP se vypíše stejná hláška. Firewall v XP jse vypnutý, firewall Sygate v něm jsem nastavil Povolit vše, a mám AVG a v něm myslím firewall není teda aspon ze jsem ho nenasel. Nevím už cim by to bylo možný. Bude to nejaka prkotina určitě
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

možná by chtělo ty programy uplně vypnout a zkusit to bez nich, kdyby v nich byl nějaký problém. měl sem stejný problém a ikdyž sem ve firewallu všechno povolil tak to stejně nefungovalo, rozchodilo se to až sem všechno povypínal.
Nick
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nick »

Zkusím povypínat AVG, Sygate Personal Firewall ale víc nevím co by to mohlo ovlivnit. Možná by to chtělo nějaký soft na sdílení?
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

Nick píše:Zkusím povypínat AVG, Sygate Personal Firewall ale víc nevím co by to mohlo ovlivnit. Možná by to chtělo nějaký soft na sdílení?
mno tak ze softu na sdileni me napada leda si zalozit na PC FTP server :) aspon by si mel zaruky ze by ti to jelo :wink:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

KOFis píše:mno tak ze softu na sdileni me napada leda si zalozit na PC FTP server :) aspon by si mel zaruky ze by ti to jelo :wink:
a když Ti nefunguje IP protokol, tak Ti FTP server není nic platnej

k tomu problému:
zkus v těch 98 přeinstalovat síťový protokoly a jestli nemáš, tak tam hoď ještě i NETBEUI protokol
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Nick
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nick »

Zkusím reinstalaci Win 98, sou už trošku rozpadlý a uvidíme. Nicmene zkusim přinstalovat tedy ty protokoly. Jo a vypnutí firewalu nepomohlo.
Ještě to celý pořádně projdu, možná jsem něco přehlídl.
Nick
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nick »

Zkusil jsem instalaci na oba dva PC Win 2000 a je to tosamý. V příkazu ipconfig /all se mi vypíše že typ uzlu: vysílání. Ale Ping na ten druhý PC nejde. Kabel byl otestován a OK. Zkuste někdo poradit nějaký nastavení který funguje. (IP, maska podsíte, DNS apod. možná mám něco špatně nastaveno)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

DNS ani bránu tady nepotřebuješ, nastav si 192.168.0.1 a 192.168.0.2 s maskou 255.255.255.0 na obou a hotovo, tohle je standard, to musí valit
Nick
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nick »

Tak jsem to zkusil ale nejde to. Nevim kde je zakopaný pes. Nemůže to být tím že tenhle počítač je připojen k netu? Pokud ne tak to budu muset nechat otestovat sitovky a uvidím.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no, už mě nenapadá nic co bych poradil
ještě tak možná zkusit nějaký notebook propojit postupně s každým z počítačů co to udělá
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

hmm...podobny(ak nie ten isty) problem som mal teraz na jednom pc, nesiel ping, nic neslapalo...hodil som druhu sietovku a vsetko bezi bez problemov :) ..takze otazka znie ci si si isty ze obidve sietovky su plne funkcne?
Chaindler
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chaindler »

mimochodem podarilo se nekomu propojit 95 a XP???
MacBook Pro 13" late 2010 - 8GB RAM - 500GB
Nick
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nick »

Na jednom počítači je sítovka která už na netu jela 2 roky tak si myslim ze by mela byt OK a tu druhou jsem koupil z obchodu pred mesicem. Ze by reklamace ? Uvidime. Dík
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Chaindler píše:mimochodem podarilo se nekomu propojit 95 a XP???
Snad by to mělo makat taky... :roll: nezkoušel jsem :sad:
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Chaindler píše:mimochodem podarilo se nekomu propojit 95 a XP???
Samozrejme. To spolu chodi.
Toshiba Tecra A6
Chaindler
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chaindler »

Samozrejme. To spolu chodi.
doma mam sit kde jsou win XP, kdyz jsem k ni zapojil PC s 95 tak je to problem, ktery tady Nick popisuje :(
MacBook Pro 13" late 2010 - 8GB RAM - 500GB
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“