Problémy se sesitováním Win XP a Win 98 -nefugční ping na PC
Moderátor: Don
- Nick
- Začátečník

-
Problémy se sesitováním Win XP a Win 98 -nefugční ping na PC
Potřebuju radu. Mám dva PC, na jednom je Win XP a na druhem Win 98. V obou PC mám nastavené ruzne IP adresy a stejné pracovní skupiny a stejná maska podsítě. Každy počítč odpovídá na ping sve IP adresy.V XP vidím v prac. skupině oba PC ale když kliknu na ten druhý tak mi to vypíše že nemám pozřebné oprávnění a příkaz ping na PC s Win 98 se mi vypíše vypršel časový limit žádosti. Zkusil jsem ze srandy nastavit stejné IP adresy a na obou PC se napsala hláška že nastala klize IP adres. PS kabel funguje byl přezkoušen a sítovky jsou Edimax
- Roxyman
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
he he, tohle jsem měl přesně taky. Nemlich ta samá situace. Hrál jsem si s tím celej den a pak jsem přišel na to, že jsem měl zaplej v antiviráku FIREWALL!!!
.
Zkus se na to podívat a vypnout ho, mělo by to makat. Pokud to nepomůže, musíš počkat na jinou radu.
Zkus se na to podívat a vypnout ho, mělo by to makat. Pokud to nepomůže, musíš počkat na jinou radu.
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
- johny128
- Začátečník

- Roxyman
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
přesně ten mi to dělalJJ píše:tak ako pise roxyman, napr pccillin ma v sebe aj firewall
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
- Nick
- Začátečník

-
Příkaz Ping z počítače s XP na počítač s Win 98 vypíše "vypršel časovýlimit žádosti"
Příkaz Ping z počítače s Win 98 na počítač s XP se vypíše stejná hláška. Firewall v XP jse vypnutý, firewall Sygate v něm jsem nastavil Povolit vše, a mám AVG a v něm myslím firewall není teda aspon ze jsem ho nenasel. Nevím už cim by to bylo možný. Bude to nejaka prkotina určitě
Příkaz Ping z počítače s Win 98 na počítač s XP se vypíše stejná hláška. Firewall v XP jse vypnutý, firewall Sygate v něm jsem nastavil Povolit vše, a mám AVG a v něm myslím firewall není teda aspon ze jsem ho nenasel. Nevím už cim by to bylo možný. Bude to nejaka prkotina určitě
- KOFis
- Mírně pokročilý

- Nick
- Začátečník

-
- KOFis
- Mírně pokročilý

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a když Ti nefunguje IP protokol, tak Ti FTP server není nic platnejKOFis píše:mno tak ze softu na sdileni me napada leda si zalozit na PC FTP serveraspon by si mel zaruky ze by ti to jelo
k tomu problému:
zkus v těch 98 přeinstalovat síťový protokoly a jestli nemáš, tak tam hoď ještě i NETBEUI protokol
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Nick
- Začátečník

-
- Nick
- Začátečník

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Nick
- Začátečník

-