Problém s DVD/RW NEC ND-1300A - vyřešeno
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Foton
- Nováček

-
Problém s DVD/RW NEC ND-1300A - vyřešeno
Ať dělám co dělám prostě to vypadá jako by mi nestíhal počítač. Je přitom zajimavé, že při simulaci pálení na 4x vše proběhne OK ale při vlastním pálení mi hned na začítku řekně, že ta akce selhala. Nenapadá někoho v čem může být problém? Prosím poraďte.
Mám PC v konfiguraci Celeron 2 GHz, 384 MB RAM, HDD 80 GB 7200 otáček 8 MB cache na 80 žílovém kabelu i DVD NEC 1300A je na 80 žílovém kabelu.
Mám PC v konfiguraci Celeron 2 GHz, 384 MB RAM, HDD 80 GB 7200 otáček 8 MB cache na 80 žílovém kabelu i DVD NEC 1300A je na 80 žílovém kabelu.
- sid
- Začátečník

-
- Foton
- Nováček

-
- sid
- Začátečník

-
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nemůžu pálit DVD 4x
Co přesně to napíše?Foton píše:Ať dělám co dělám prostě to vypadá jako by mi nestíhal počítač. Je přitom zajimavé, že při simulaci pálení na 4x vše proběhne OK ale při vlastním pálení mi hned na začítku řekně, že ta akce selhala. Nenapadá někoho v čem může být problém? Prosím poraďte.
Bathory
- Foton
- Nováček

-
Něco jako špatná synchronizace výkonu.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Ještě žes to přesně popsal! 
Naposledy upravil(a) Bathory dne čtv 28. říj 2004, 21:13, celkem upraveno 1 x.
Bathory
- Foton
- Nováček

-
Přesně to napíše: Chyba kalibrace výkonu.
- Adamsquare
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
úplně přesně ti řeknu, že nevim co je za problém
ale když já pálim tak je celej komp skoro k nepoužítí. Občas během pálení serfuju na netu nebo něco jinýho šrotim a buffer mám neustále na 0%
Sice místo 16minut pálim půl hodiny, ale i tak se výpal podaří.
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
-Máš hodně programů spouštěnejch na pozadí OS? Spusť MSconfig, jestli se ti nespouší něco co nemá, projeď OS nějakým programem proti spyware, třeba AdAware 6 a SpyBots a oba updatuj na nejnovější databázi. tak zkus antivir.
-Jak máš zapojenou mechaniku, nebo jich máš víc, je na hdd nebo samostatně?
-Jak máš zapojenou mechaniku, nebo jich máš víc, je na hdd nebo samostatně?
Bathory
- Foton
- Nováček

-
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- A dělá ti to od začátku nebo to začlo najednou?
- Nepíšeš co máš za OS, u 98ček by mohl být problém.
- Jestli to dělá od začátku, tak pomůže nový firmware, už jsem o problémech s touhle mechanikou někde četl, takže v tomto případě tam dej nejnovější, tím nic nezkazíš a hlavně budeš mít podporu novějších médií.
- Nepíšeš co máš za OS, u 98ček by mohl být problém.
- Jestli to dělá od začátku, tak pomůže nový firmware, už jsem o problémech s touhle mechanikou někde četl, takže v tomto případě tam dej nejnovější, tím nic nezkazíš a hlavně budeš mít podporu novějších médií.
Bathory
- Foton
- Nováček

-
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Bezpečnost je přímo úměrná správnému postupu. Jediná vyjímka je výpadek elektřiny či vytuhnutí OS.Foton píše:Mám WinXP. Předtím jsem měl pomalejší počítač tak jsem si myslel, že to bude tím. Takže to dělá od začátku. S tím novějším firmware nevím, nevím je to bezpečné? Něco jsem o tom četl ale ani nemám disketovou mechaniku. Musí se to myslím dělat přes disketu.
Z diskety se zpravidla flashuje pod DOSem, není problém vybrat firmware, kterej se flashuje pod Windows, ale hlavně si pořádně přečti README !!!
U posledního firmware 1.0B (WIN) - 03-05-2004 se například píše toto:
-This update dont create a dual layer writing function and dont increase writing speed 8x for DvD+R/-R.
-this Update works only with NEC ND-1300A (retail&bulk), not with OEM releases.
(OEM means part of a full PC package or external USB/FireWire variant of this burner)
For OEM products contact your dealer, distributior or manufacturer of PC package.
-You can only update from Firmwareversion version 1.05, 1.06, 1.07, 1.08, 1.09 and 1.0A
(you can verify firmware with NERO Info Tool: http://www.nero.com)
-disconnect all external USB / FireWire devices.
-do not turn off power during the updating process.
-this update is not compatible with dual DvD Burner`s from IOMEGA!
(also firmwareupdates for IOMEGA DvD burners are NOT compatible with NEC DvD Burners)
Firmwary si vyber zde:
http://www.cdr.cz/dvd_rekordery/nec/nd1300.html
Bathory
- Foton
- Nováček

-
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
To bude horší, podívej se na prodejku nebo u mechaniky na štítek. Stávající firmware zjistíš třeba v NERU.
Nebo vyber firmware, který nevyžaduje originál ............. většina.
Nebo vyber firmware, který nevyžaduje originál ............. většina.
Naposledy upravil(a) Bathory dne čtv 28. říj 2004, 21:15, celkem upraveno 1 x.
Bathory
- Foton
- Nováček

-
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Určitě před flashem zjisti, co že máš vlastně za mechaniku. Asi budeš muset rozhodit sítě po netu a ptát se.
Možná něco zjistíš tady, nebo se tam zeptej, zdá se, že ji tam pár lidí má:
http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=36494
Edit: Vyřešeno, autor mi poslal zprávu: "Jo vyřešil, zanesl jsem DVD na reklamaci a vyměnily mi ji za jinou. Konkrétně za 2510A"
Možná něco zjistíš tady, nebo se tam zeptej, zdá se, že ji tam pár lidí má:
http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=36494
Edit: Vyřešeno, autor mi poslal zprávu: "Jo vyřešil, zanesl jsem DVD na reklamaci a vyměnily mi ji za jinou. Konkrétně za 2510A"
Bathory