ADSL - problém s připojením

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ADSL - problém s připojením

Příspěvek od Adamsquare »

Mám ADSLko od českýho telecomu, modem WELL ASU-8000 a při připojování se z 90% nepřipojim :( Vyběhne windowskovská chyba 651.
Zkoušeno na třech počítačích a všude stejný. Aby bylo připojení úspěšný, musí svítit dioda LINK na modemu ale ta většinou bliká... takže připojení probíhá tak, že držim entr jak trouba a opakuju připojení dokud se nechytne :sad:

Nestává se to taky někomu? pls help....

(Jo je to zkoušený na třech compech ale na stejný telefonní lince)
Acer A15 | AMD Ryzen 5 8640HS | 16GB 5600MHz | R760M | 512GB WD Blue SSD | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Já mám to samý akorád mám Microcom Desk porte USB. inicializace ADSL je ok akorád se někdy připojím až na podruhé. Ale to mi navadí protože připojování trvá cca 1-2SEC. 8)
Zkus new ovladače, jiný modem
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Mno to je ten jak sem chtěl ale neměli ho, ale koukám že je jedno horší než druhý.
Jinej modem nemám kde vzít, mám jenom tenhle!
Myslíš jako stáhnout někde drivery na tenhle modem? Já sem původně myslel, že je vadnej, ale když se ti to stává taky... jenže já se narozdíl od tebe po druhý nepřipojim ale dám "opakovat vytáčení" tak 100x :(
Acer A15 | AMD Ryzen 5 8640HS | 16GB 5600MHz | R760M | 512GB WD Blue SSD | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Adamsquare píše:Mno to je ten jak sem chtěl ale neměli ho, ale koukám že je jedno horší než druhý.
Jinej modem nemám kde vzít, mám jenom tenhle!
Myslíš jako stáhnout někde drivery na tenhle modem? Já sem původně myslel, že je vadnej, ale když se ti to stává taky... jenže já se narozdíl od tebe po druhý nepřipojim ale dám "opakovat vytáčení" tak 100x :(
všechno přeinstaluj a zkus znova. Taky new drivery k modemu
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

něco sem splašil na well.cz, už sem nainstaloval nový ovladače a po jednom restartu to naběhlo na poprvý... uvidim jak to bude fachat zejtra, protože často když sem na netu a dám restart tak to funguje... takže to zjistim ráno až zapnu comp. Tam zatim... :)
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Mám SMC 7204 BRB, nevypínám ho a nikdy sem neměl s připojením problem :)
nechápu proč to používáte jak po**any vytáčeny spojení když je to ADSL :shock:

Edit: tak už vim proč je to jen mrcha s USB - ty jsou na H
Kamoš má 6310 ten má USb i Lan a taky mu blbne, když ho nechá pořád zaplej tak mu časem uplně vytuhne, celkově mi připadá že asusy jsou pěkný šmejdy
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

co se tyka tech ASUSu 6310 tak musim souhlasit. Je to strasny zarizeni.
Toshiba Tecra A6
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jája píše:Mám SMC 7204 BRB, nevypínám ho a nikdy sem neměl s připojením problem :)

Kamoš má 6310 ten má USb i Lan a taky mu blbne, když ho nechá pořád zaplej tak mu časem uplně vytuhne, celkově mi připadá že asusy jsou pěkný šmejdy
No ty seš dobrej, a co mam asi dělat? Kvůli blbýmu připojení nebudu nechávat běžet počítač non-stop! Pro těch několik hodin denně na netu nenechám svůj comp připojenej 24 hodin... to je snad úplná kravina ne? :shock:
Jinak, prsknul sem tam ty nový ovladače a ani ho*** :sad:

Zajímavý je, že když to nefachá a začnu se ve winech hrabat v sítových připojení apod. tak většinou začne LINK svítit a můžu se připojit (?)
RYAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RYAN »

mal si si kupit THOMSON SpeedTouch ten sa neinstaluje a pripaja sa automaticky a mozes pripojit nanho este 3 kompy :wink: zatila najlepsie co som videl
Intel Core 2 Duo E6300@3220Mhz,Asus P5B Deluxe,2GB DDR2 800MHz CORSAIR TWINX XMS2@1150MhzCL4,MSI OC 8800GT,250GB 7200.10 16MB Seagate SATA2,320GB 16 MB Samsung Sata2,Audigy 4+Logitech Z5500,DSL 4 MB 1:1
DENIUS
BOOk:MSI M655X-Turion 2GHz,1GB RAM,100GB,x1600@550/1400DDR3
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Adamsquare píše:
Jája píše:Mám SMC 7204 BRB, nevypínám ho a nikdy sem neměl s připojením problem :)

No ty seš dobrej, a co mam asi dělat? Kvůli blbýmu připojení nebudu nechávat běžet počítač non-stop! Pro těch několik hodin denně na netu nenechám svůj comp připojenej 24 hodin... to je snad úplná kravina ne? :shock:
Jinak, prsknul sem tam ty nový ovladače a ani ho*** :sad:

Zajímavý je, že když to nefachá a začnu se ve winech hrabat v sítových připojení apod. tak většinou začne LINK svítit a můžu se připojit (?)
Jde o to že když mám ADSL modem připojenej přes LAN tak ho prostě nevypínám a i když vypnu PC tak je modem pořád online takže nikdy nemusim navazovat spojeni :wink:
pkud vypnou proud tak se zase automaticky připojí.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

No to je pěkný ale já se automaticky nepřipojim! Prostě je to v hajzlu... :x Eště se s tim poperu...

For RYAN: tak to sem rád, jenže já chtěl co nejlevnější modem (kterej sem stejně nesehnal :D ) a ne modem za tři litry... mě stál 1260Kč
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

No jo no, obcas ty nejlevnejsi veci byvaji taky ty nejvetsi sracky. To uz tak byva. Usetril jsi par stovek a mas z toho ted nervy.
Nicmene, problem by mohl byt i na strane CTc. Muze tam byt horsi kvalita signalu v tve lince. Takze bych se pokusil sehnat jiny modem a vyzkouset ho na te lince.
Toshiba Tecra A6
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no něco s tim udělám, už sem to řešil i přímo s telecomem a v úterý sem tam volal a zařadily to do stížností, a "slíbily" že tak do maximálně dvou dnů mi zavolaj a už je to 5 dní a se*ou na mě :x
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Z toho si nic nedelej. Podpora Telekomu spravedlive sere na vsechny. Znamemu ctyri dny tvrdili, ze ma vadny modem, a ze na jejich strane je vse v poradku. Kdyz jsem tam prisel, tak modem hlasil spatne heslo. Meli problem v radiusu a ani se nenamahali podivat se do logu, jestli se tam ta stanice vubec hlasi a kde je teda problem.

To ale tvuj pripad nebude. Spis si dej pozor na to, aby k tobe nekdo neprijel nepromeril linku a nezjistil, ze mas opravdu spatny modem a pak za to zaplatis nejaky poplatek. To by se ti pak setreni na tom modemu moc nevyplatilo
Toshiba Tecra A6
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ach jo... eště uvidim, přístí tejden přijede kámoš, kterej maká v jedný počítačový firmě tak si zkusim pujčit nákej modem a vyzkoušim to.
A zkusim zároven se domluvit s tema pakama na telecomu co s tim... :(
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tak nerad bych to zakřiknul, ale po tom co sem z jiných důvodů musel zformátovat céčko a dát novou instalaci XPéček + nový ovladače na modem, tak sem se asi z 20ti připojení 20x připojil na poprvý... tak ted sem z toho jelen, doufám že to není poslední nádech modemu před zhebnutím :-D
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od promecon »

no kazdopadne, keby to pretrvavalo, zmer si linku(taka specialôna masinka).
asi to bude v linke.
napr. ked si niekto privola vytah, tak to moze rusit, takisto ak ti ide stary socialiosticky kabel pri vedeni(ako inak, nemysleli, ale coby ani nesnivali o ADSL).
proste taketo veci to mozu hrozne rusit, a ta vecicka ti to zmeri.
kebyze si z Blavy, dal by som ti cislo na jednoho kamarata, ktory tu vec ma(preco asi?, lebo montuje dslka u ST)
a on ti to za par stovek zmeri, poradi a mozno aj opravi.
prehodi ti kabel s dakym susedom(ha, ako to urobil aj mne
) takze ted bude mat sused problem s ADSL-jeho vec, mal to mat skor :P :razz:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: ADSL - problém s připojením

Příspěvek od Bathory »

Adamsquare píše:Mám ADSLko od českýho telecomu, modem WELL ASU-8000 a při připojování se z 90% nepřipojim :( Vyběhne windowskovská chyba 651.
Zkoušeno na třech počítačích a všude stejný. Aby bylo připojení úspěšný, musí svítit dioda LINK na modemu ale ta většinou bliká... takže připojení probíhá tak, že držim entr jak trouba a opakuju připojení dokud se nechytne :sad:

Nestává se to taky někomu? pls help....

(Jo je to zkoušený na třech compech ale na stejný telefonní lince)
Nech si od Telecomu prověřit linku. Normálně zavolej na poruchy a nahlaš problém s internetem a oni to prověří. Mě teď uplně odpad telefon a přitom internet (taky ADSL) šlapal normálně a to jsem jim volal v sobotu dopoledne a za dvě hodky to dali do pořádku a ani ke mě nejeli.
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“