Chladenie HDD vetrakom
Moderátor: morke
- J X P
- Středně pokročilý

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Jarda32
- Začátečník

Chladit horem, spodem.....
Chtěl bych se zeptat, jestli je lepší chladit HDD přídavným chladičem (kus plastu s ventilátorem za cca 120,- Kč), který se přidělá zespod, nebo zvolit jiný způsob (horem na plech HDD). Podle mě ta 1 varianta ofukuje pouze elektroniku disku. Jak je to s životností takto "upraveného" disku? Mám na mysli to, že (podle mě) vetráček je sám o sobě slabý elektromagnet, a v blízkosti HDD..... no nevím. Co je na tom pravdy? Jinak, rád bych chladil HDD maxtor 80 GB IDE (pri master). Systémový disk mám S-ATA WD 120GB.
Mám MBM 5.3.4.0 -ten mi zjistí jen maxtora (35-55 stupňů), WD ne. Zkoušel jsem i MBM 5.3.7.0 a ten nenašel nic.
Mám MBM 5.3.4.0 -ten mi zjistí jen maxtora (35-55 stupňů), WD ne. Zkoušel jsem i MBM 5.3.7.0 a ten nenašel nic.
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- J X P
- Středně pokročilý

Já za to nemůžu, opravdu se mi to tak hlásí. Teď jsem ale ho zatížil a teplota vzrostla na 25°Cpavel.minarik píše:to není možný, ten disk nemůže mít 18 nebo 21 stupňů, zkus na něj šáhnout prackou a uvidíš nebo to změřit digitálním dotykovým teploměrem (máš-li možnost)
Jsou to údaje přímo ze S.M.A.R.T disku, snad je to důvěryhodné. To abych ho spíš začal zahřívat, co
---
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- J X P
- Středně pokročilý

- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: