Homemade subwoofer - co rikate ?
Moderátor: CageJ
- CB
- Nováček

Udělal jsem si taky subáč 150W sinus 300W max. Odpojil jsem reprák od Creativů a píchl ho tam. Na těch 18W sinus to docela dejchá. Drnčej mi okna i skříně a podlaha mi pěkně masíruje nohy. Neví někdo o zesíku ? Tak 150W sinus a na 12V ? Levně ?
Asus A7N8X-E Deluxe, Duron 1.8, 512 DDR 400 A-DATA, Saphire Radeon 9000, Seagate Baracuda 120, Creative Inspire 5300 5.1, 19" Hansol Mazellan 900p
- andrejkn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
150 Watový zosík na 12 V je dosť zriedkavosť, pokial je napájaný zo siete 230 V, pretože pri 12 V treba 12.5A prúd, aby to dodalo 150W. Schému na celkom dobrý zosilovač 200W s dobrými vlastnosťami by som ti vedel poradiť. Ale ak sa zaujímaš o hotový zosilňovač, tak v tom ti poradiť neviem.
My PC: Intel CeleronD 2400MHz@2650MHz, 533MHzFSB,512 MB DDR 333MHz, MB ASUS P4GE-MX, ATX 300W, HD Maxtor 60GB, SB Live @ homemade amplifier 5x10W+20W,AC97 on board, Asus CD-RW 52x24x52,Toshiba DVD-Rom 52/16, Benq DVD-RW
- xil-
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Ja bych to s tim rachotem moc nepřeháněl, sice taky preferuju basy, ale od ty doby co jsem si postavil podobobnou věc a většinu času sem travil u muziky začal sem mít porblémy s vysokým krevním tlakem a teď to horko těžko lečim. Takže sem to omezil a je to už lepší, možná Vám to za ten tejden na JIPce vysvětlejRaZZoR píše:Prave sem pocital az potom, co sem to postavil. Udelal sem dve zakladni chyby. 1) Mam prilis malej objem ozvucnice 2) k tomuhle typu repra, tzn arn 226-03/4 , se doporucuje ozvucnice uzavrena.TomV píše:2 RaZZoR : Spočítal sis, jaký objem ozvučnice (a jakou délku bassreflexu) k těm reprákům potřebuješ ?
Jinak docela dobrý, ale já bych to udělal spíš s měničem vyvedeným dolů a bednu na antivibračních (jeholvých) nožičkách. A nebo pak vícekomorová ozvučnice s vývodem jenom bassreflexem a měničem schovaným uvnitř. Ale to by bylo trochu víc počítání...![]()
Ozvucnice by mela mit aspon o polovinu vetsi objem. Je mi jasny, ze se slusne okradam o vykon a basy, ale ten vykon je i ted tak predimenzovanej, ze bych to stejne nevyuzil, nebot i ted je to silenej rachot, coz mi sousedske caste navstevy potvrzuji.
- RaZZoR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Neměj péčixil- píše: Ja bych to s tim rachotem moc nepřeháněl, sice taky preferuju basy, ale od ty doby co jsem si postavil podobobnou věc a většinu času sem travil u muziky začal sem mít porblémy s vysokým krevním tlakem a teď to horko těžko lečim. Takže sem to omezil a je to už lepší, možná Vám to za ten tejden na JIPce vysvětlej
- 12345
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To tam jako nemáš žadný zesilovač, vyhybku, trafo atd...???RaZZoR píše: Necelych 800,- za repro, pak 70,- za natrubek, kterej sem musel obednat od Dexonu, kolik staly sroubky si uz nepamatuju. Drevotriska byla na pude, lepidlo mel otec v garazi a pilu sem si pujcilPak uz jen merit, rysovat, rezat, sroubovat a lepit
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- K.A.I.N
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
no co sa tyka tej ,,bednicky,, tak tiez by som to spravil trosku inac, bud by som dal tu ozvucnicu presne medzi repraky, alebo pod kazdy samostatne jednu ( akustika je svina
)......... alebo ako uzavrety system bez ,,diery,, ..... pricom reproduktory by boli umiestnene oproti sebe v trochu inej skrinke a s opacnym polovanim jednotlivych reproduktorov, co by zabezpecilo relativne male zmeny tlaku v bedni, aj pri vyzsich vykonoch tiez to neni idealne riesenie, ale videl som uz zopar takych subwooferow ( aj profesionalnych ) a hrali vazne pekne. zalezi od vkusu 
- RaZZoR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, pasivní. Připojeno na Grundig Receiver 200W€agle píše:On ma nejspis subwoofer pasivni (vetsinou se to tak dela), zesilovac i s vyhybkou ma nekde mimo (treba na stole)...12345 píše:To tam jako nemáš žadný zesilovač, vyhybku, trafo atd...???
Výhybky nepoužívam, chci aby hrálo celý frekvenční spektrum , který ty repro zvládnou.
/edit Vlastně ani výhybku nepotřebuju, stačí přehodit jacky na zvukovce
- 12345
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- RaZZoR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- 12345
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jo jo, ale me nezajimá bedna, ale ten pasivní zesilovač!!
chci vidět jak vypadá a kolik stál!! 
CPU: Intel P4 Willamatte 1800@2140 (119x18), MB: Gigabyte P4 Titam series GA-8IRX, RAM: PC 2100 256MB Legend, VGA: Inno3D GF3 Ti 200 64MB (220@470), AUDIO: SB Live 5.1, Genius HT 5.1 HDD: 2x Seagate 60GB Barracuda 5, DVD-RW: NEC ND-1300A, Monitor: AOC 7Glr+, Case: KME CX-6159 pruhledna Tiskarna: HP PSC 1210
CPU: Intel P4 Willamatte 1800@2140 (119x18), MB: Gigabyte P4 Titam series GA-8IRX, RAM: PC 2100 256MB Legend, VGA: Inno3D GF3 Ti 200 64MB (220@470), AUDIO: SB Live 5.1, Genius HT 5.1 HDD: 2x Seagate 60GB Barracuda 5, DVD-RW: NEC ND-1300A, Monitor: AOC 7Glr+, Case: KME CX-6159 pruhledna Tiskarna: HP PSC 1210