Sapphire Atlantis 9800PRO 128 ->XT
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- jz.d
- Nováček

-
Sapphire Atlantis 9800PRO 128 ->XT
Zdravim,
jake biosy mate vyzkousene a odkud je mate (pokud chci udelat z 9800PRO -> 9800XT)? Dekuji
P.S. Pokud to dobre chapu, tak jedina vyhoda je ze budu mit std. freq. vyssi. Regulace otacek a spol asi nebude fungovat. Nejake nevyhody?! Jdu koupit VGA Silencer - zatim se hlasi jako 350ka
jake biosy mate vyzkousene a odkud je mate (pokud chci udelat z 9800PRO -> 9800XT)? Dekuji
P.S. Pokud to dobre chapu, tak jedina vyhoda je ze budu mit std. freq. vyssi. Regulace otacek a spol asi nebude fungovat. Nejake nevyhody?! Jdu koupit VGA Silencer - zatim se hlasi jako 350ka
- Pupik
- Začátečník

Re: Sapphire Atlantis 9800PRO 128 ->XT
Koukni se sem http://www.techpowerup.com/bios/ . Nez flashnes BIOS, tak si udelej zalohu toho sveho. Samotneho me to nelaka, protoze si "maximalne zlepsis frekvenci pameti" a bude se ti v systemu zobrazovat jako XT.jz.d píše:Zdravim,
- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nechápu proč chce každej hned flashovat bios grafiky, vždyť je to úplně zbytečný (mnohdy i riskantní), stačí si stáhnout třeba Omega drivery k tomu AtiTrayTools a můžeš si to nataktovat podle libosti. 
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- Carl von Banhoff
- Nováček

...........nevím proč by jsi tam měl cpát 256Mb BIOS, raději si přečti tohle:
http://www.rojakpot.com/default.aspx?lo ... =92&var2=0
najdeš tam vše potřebné a vysvětlující ...............
http://www.rojakpot.com/default.aspx?lo ... =92&var2=0
najdeš tam vše potřebné a vysvětlující ...............
A64 3200+, MSI K8N Neo Platinum,VGA Sapphire Radeon 9800 Pro 472/402@ 9800XT 475/415 cooler Thermaltake Giant II+Ramsink Zalman, SDRAM DDR A-Data 2x 512MB/ 500 CL 3-4-8-4, Maxtor DiamondMax Plus 9 120GB 7200/8,Maxtor DiamondMax Plus 8 40Gb 7200/8, Teac CD-540E , Teac CD-W552E, LG Flatron 995FT Plus,case Chieftec Matrix Silver 360W
- jz.d
- Nováček

-
Dekuji
Dekuji za jimavy link !!! jeste nemam docteno do konce, ale ... uz mam. Jedine co mne prekvapilo, ze tyhle biosy z RojakPotu hlasi v ATI BIOS Editoru, ze maji 128bit bus ;O( Asi je zkusim. I tak by mne zajimaly zkusenosti druhych - dekuji
P.S. Mam Hynixe
P.S. Mam Hynixe
- Carl von Banhoff
- Nováček

no,pokud máš tenhle BIOS: R360 Hynix DDR 113-A18812-100 BIOS, tak tam najdeš ten stejný, ale XT a pak přesně podle postupu, ho tam flashneš...........řešil jsem ten stejný problem a bez problémů, jen to chce hledat..... a zkušenosti druhých ? někdo je na 1,druhý na 3, třetí na 5............vyzkoušej a uvidíš!!!!
A64 3200+, MSI K8N Neo Platinum,VGA Sapphire Radeon 9800 Pro 472/402@ 9800XT 475/415 cooler Thermaltake Giant II+Ramsink Zalman, SDRAM DDR A-Data 2x 512MB/ 500 CL 3-4-8-4, Maxtor DiamondMax Plus 9 120GB 7200/8,Maxtor DiamondMax Plus 8 40Gb 7200/8, Teac CD-540E , Teac CD-W552E, LG Flatron 995FT Plus,case Chieftec Matrix Silver 360W
- jz.d
- Nováček

-
Prechod z 9800PRO -> VGA Sil.3 -> XT
Zdravim. Rozhodl jsem se, ze se s vami podelim o me zkusenosti s prechodem z 9800PRO -> VGA Sil.3 -> XTcko.
Uvod: Pred casem jsem dostal moznost vymenit moji ATI 9700PRO 256MB za 9800PRO 128MB, nebyl tady DOOM 3, tak jsem do toho sel :O)
Prvni sok byl, jak byl na nove karte hlucny chladic - prehlusi v mem PC vse co tam je :O) Pri mem Athlonu (odemcenem a nepretaktovanem :O)) 1200MHz byl vysledek v 3DMarku cca 45xx bodu. Po zmene na "vrtulnik" jsem v 3DMarku prekrocil petitisicovou hranici ;o)
Nelibila se mi ani za mak hlucnost a take taktovatelnost nebyla takova jakou bych cekal (zkousel jsem to jen tak - co kdybych nekdy potreboval vetsi 3D vykon :O)
V nove 0.0.21 ATITOOL je navic moznost sledovani teplot - jak jadra, tak pameti (rekl bych) a regulace otacek (ktera mi nefungovala).
Neco se mi nelibilo, tak jsem zkoumal dal a zjistil jsem, ze karta se sice hlasi jako R350 - 9800PRO, ale v biosu je neco o R360 a podle zdroju z inetu ma SAPPHIRE ATLANTIS 9800PRO 128MB ma PCB XTcka ...
Dalsi krok byl nakup VGA Silenceru ver.3, nasel jsem vhodny bios pro moji kartu na upgrade na XTcko. Trosku jsem se obaval, protoze (podle vyrobce) nejde ver.3 dat na XTcko ;O( Po dohode jsem jej vsak dostal na zkousku (na prodejne - sluzby jake maji byt !!! Nechci delat reklamu, ale neda mi to - NC COMPUTERS P6 a cena mela daleko do peti stovek :O)
Ohledne hlucnosti VGA Sil.3 musim rici, ze Low fan je fakt tichy a High bude na urovni orig. vetraku. Jedina nevyhoda VGA Sil.3 je, ze se moc "nestara" o pameti na rozdil od originalu, viz nize. Take ma jen dve zily - nebude ukazovat rychlost vetraku, ale mame prece tady manualni prepinani ...
A konecne vysledky:
teplota GPU (rekl bych ze to vyssi cislo bude GPU) a pameti bez zateze -> se zatezi
9800PRO (378/338x2):
- puvodni vetrak default freq. 62/43 -> 77/52
- VGA Sil. 3 default freq. low fan 66/44 -> 78/58
- VGA Sil. 3 default freg. high fan 62/43 -> 71/53
fakt jsem byl prekvapen jak jadro topi !!! Pameti jsou teplejsi (pokud muzeme verit ATITOOLu a neni se cemu divit, pokud se nad tim clovek zamysli ...)
9800XT: (po zmene biosu a i std. freq na 412/265x2)
- 69/49 -> 81/60
- 63/44 -> 72/54
a 3DMark hlasi 57xx bodu :O)) Nekdo ve foru napsal, ze u XTcka bude asi vyssi napeti u pameti, jelikoz po zmene BIOSu se clovek dostane dal ;O) coz mohu jen potvrdit. S puvodnim biosem jsem se na moji soucasnou std. freg. nedostal bez artefaktu ani omylem!
- vse bylo testovani pri otevrene skrini, takze dedukuji, ze pri zavrene skrini budou vysledky rozdilne - pameti budou lepe vetrane na rozdil od GPU, ktery bude nasavat teplejsi vzduch ...
- mimochodem obcas se misto "GPU" teploty na chvili uklazalo 20, nebo 21 stupnu celsia (ze by teplota desky?!) nevi nekdo?!
Do budoucna, pokud bych uz nevedel co s casem asi bych narezal nejake pasivy na pameti - co jsem se dival, tak hotove jsou pekne drahe!
A tu druhou vec jsme jzi zapomel ;o( Jo, uz vim - nekde jsem cetl, ze snad max. temp. na GPU je 90C, sice se mi to zda moc ... a co pameti? Nechlazene?!
Zdravim a dobrou noc
Uvod: Pred casem jsem dostal moznost vymenit moji ATI 9700PRO 256MB za 9800PRO 128MB, nebyl tady DOOM 3, tak jsem do toho sel :O)
Prvni sok byl, jak byl na nove karte hlucny chladic - prehlusi v mem PC vse co tam je :O) Pri mem Athlonu (odemcenem a nepretaktovanem :O)) 1200MHz byl vysledek v 3DMarku cca 45xx bodu. Po zmene na "vrtulnik" jsem v 3DMarku prekrocil petitisicovou hranici ;o)
Nelibila se mi ani za mak hlucnost a take taktovatelnost nebyla takova jakou bych cekal (zkousel jsem to jen tak - co kdybych nekdy potreboval vetsi 3D vykon :O)
V nove 0.0.21 ATITOOL je navic moznost sledovani teplot - jak jadra, tak pameti (rekl bych) a regulace otacek (ktera mi nefungovala).
Neco se mi nelibilo, tak jsem zkoumal dal a zjistil jsem, ze karta se sice hlasi jako R350 - 9800PRO, ale v biosu je neco o R360 a podle zdroju z inetu ma SAPPHIRE ATLANTIS 9800PRO 128MB ma PCB XTcka ...
Dalsi krok byl nakup VGA Silenceru ver.3, nasel jsem vhodny bios pro moji kartu na upgrade na XTcko. Trosku jsem se obaval, protoze (podle vyrobce) nejde ver.3 dat na XTcko ;O( Po dohode jsem jej vsak dostal na zkousku (na prodejne - sluzby jake maji byt !!! Nechci delat reklamu, ale neda mi to - NC COMPUTERS P6 a cena mela daleko do peti stovek :O)
Ohledne hlucnosti VGA Sil.3 musim rici, ze Low fan je fakt tichy a High bude na urovni orig. vetraku. Jedina nevyhoda VGA Sil.3 je, ze se moc "nestara" o pameti na rozdil od originalu, viz nize. Take ma jen dve zily - nebude ukazovat rychlost vetraku, ale mame prece tady manualni prepinani ...
A konecne vysledky:
teplota GPU (rekl bych ze to vyssi cislo bude GPU) a pameti bez zateze -> se zatezi
9800PRO (378/338x2):
- puvodni vetrak default freq. 62/43 -> 77/52
- VGA Sil. 3 default freq. low fan 66/44 -> 78/58
- VGA Sil. 3 default freg. high fan 62/43 -> 71/53
fakt jsem byl prekvapen jak jadro topi !!! Pameti jsou teplejsi (pokud muzeme verit ATITOOLu a neni se cemu divit, pokud se nad tim clovek zamysli ...)
9800XT: (po zmene biosu a i std. freq na 412/265x2)
- 69/49 -> 81/60
- 63/44 -> 72/54
a 3DMark hlasi 57xx bodu :O)) Nekdo ve foru napsal, ze u XTcka bude asi vyssi napeti u pameti, jelikoz po zmene BIOSu se clovek dostane dal ;O) coz mohu jen potvrdit. S puvodnim biosem jsem se na moji soucasnou std. freg. nedostal bez artefaktu ani omylem!
- vse bylo testovani pri otevrene skrini, takze dedukuji, ze pri zavrene skrini budou vysledky rozdilne - pameti budou lepe vetrane na rozdil od GPU, ktery bude nasavat teplejsi vzduch ...
- mimochodem obcas se misto "GPU" teploty na chvili uklazalo 20, nebo 21 stupnu celsia (ze by teplota desky?!) nevi nekdo?!
Do budoucna, pokud bych uz nevedel co s casem asi bych narezal nejake pasivy na pameti - co jsem se dival, tak hotove jsou pekne drahe!
A tu druhou vec jsme jzi zapomel ;o( Jo, uz vim - nekde jsem cetl, ze snad max. temp. na GPU je 90C, sice se mi to zda moc ... a co pameti? Nechlazene?!
Zdravim a dobrou noc
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- Radik
- Začátečník

-
XT ma agresivnejsi casovani pameti!Jiri Drak píše:Pochybuju, ze ten bios meni napeti, spis bych to videl na jine casovani pameti, to snad taky budu muset zkusit
Nezkousel jste nekdo davat XT bios na klasickou R350 samsung RAM ?
Jinak z dlouheho clanku predtim jsem jen nepochopil, ze se mu neco nelibilo a nasel neco o tom,ze ma jadro 360! Tomu neverim, protoze kdyz je tam bios z 9800PRO, podle zadnych programu si myslim ze nepoznas ze tam je jadro 360! Prosim od kolegy upresnit. Dekuji
MB: ASUS P4P800, i865PE -- CPU: P4 3,4C HT -- CHLADIČ: Zalman CNPS7000A-Cu -- RAM: 4 x 512 MB DDR 400MHz (Dual Channel Kingstone) -- VGA: Sapphire ATI Radeon 9800Pro @ 425 a 770 (VGA Silencer + Hercules Ramsinky) -- HDD: 2 x Saegate S-ATA 120 GB 7200rpm, 8MB Cashe -- ZDROJ: Levicom X - Alien 500 Watt - Blue – OS: Windows XP Professional
- jz.d
- Nováček

-
Jak poznat co tam je ;o)
Je to jednoduche :O) Vezmeme treba RivaTuner.
Hlasi ze mame R350 ... ale co treba se podivat na informace z biosu?! Procpak tam mame nejake R360 :O))
Ohledne pameti bych nerekl, ze je zmeneno pouze casovani ... pekne mi to potvrzuji v novinkach - viz spotreba GPU
Hlasi ze mame R350 ... ale co treba se podivat na informace z biosu?! Procpak tam mame nejake R360 :O))
Ohledne pameti bych nerekl, ze je zmeneno pouze casovani ... pekne mi to potvrzuji v novinkach - viz spotreba GPU
- Ricardo
- Začátečník

-