Vyplati jit do opteronů
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- looney
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vyplati jit do opteronů
ZDAR do ted jsem soi chtek kupovat a64 jenze dneska jsem zjistil optrony uz nejsou tak drahy!tak mam par otazek:
u nekterych desek je napsano ze podporuju Opterony 246 a víš to znamená že tam asi 242ky nedam, co?Bude pc fungovat i s jednim procesorem?a někdo mi rikal ze pokud si to koupim ze na tom nerozjedu nejaky soft(prej hlavne hry)???Musi byt oba dva procesory stejny(ze by tam musely byt treba 2x 246tky)??? A hlavne je to blbost si kupovat neco s s dvouma cpu??? vim ze se ptam jak kdybych nikdy nevidel pc ale u opteronu fakt nevim!
u nekterych desek je napsano ze podporuju Opterony 246 a víš to znamená že tam asi 242ky nedam, co?Bude pc fungovat i s jednim procesorem?a někdo mi rikal ze pokud si to koupim ze na tom nerozjedu nejaky soft(prej hlavne hry)???Musi byt oba dva procesory stejny(ze by tam musely byt treba 2x 246tky)??? A hlavne je to blbost si kupovat neco s s dvouma cpu??? vim ze se ptam jak kdybych nikdy nevidel pc ale u opteronu fakt nevim!
podpis byl odstranen protoze prekrocil unosnou hranici demence.
- Lord Skullhead
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- miho
- Čestný člen

-
Opterony uz sice nejsou tak drahe ale priplatis si na pametech (Opteron vyzaduje ECC Registered, ktere jsou 2x drazsi nez obyc) a pokud bys chtel dvouprocesorak tak si priplatis i za zdroj.
Jinak se softy na dvojprocesorovem stroji problemy nebyvaji. Mel jsem asi rok dual celerona a mel jsem problem jen s nejakym exotickym palicim softem co jsem dostal k vypalovacce. A to uz je davno, ted bude situace jeste lepsi. Intely maji uz pomerne dlouho HT (ktere se z hlediska OS chova jako SMP) a lidi na nekompatibilitu nejak nenarikaji... Jediny problem, o kterem vim, je s 3dMark2000.
Na druhou stranu narust vykonu zrovna v tech hrach bude oproti jednoprocesoraku maly.
Jinak se softy na dvojprocesorovem stroji problemy nebyvaji. Mel jsem asi rok dual celerona a mel jsem problem jen s nejakym exotickym palicim softem co jsem dostal k vypalovacce. A to uz je davno, ted bude situace jeste lepsi. Intely maji uz pomerne dlouho HT (ktere se z hlediska OS chova jako SMP) a lidi na nekompatibilitu nejak nenarikaji... Jediny problem, o kterem vim, je s 3dMark2000.
Na druhou stranu narust vykonu zrovna v tech hrach bude oproti jednoprocesoraku maly.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- miho
- Čestný člen

-
- looney
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Lord Skullhead
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Re: Vyplati jit do opteronů
Opteron ma smysl jen pokud uvazujes o dvou CPU, jeden opteron je na nic. A druha vec je pouzivat aplikace, ktere ho dokazou vyuzit jak uz psal miho, treba ve hrach bude jedno A64 3000+ stejne rychle (ne-li rychlejsi) nez nejaky dual opteron 242 ze 3x tolik penez.looney píše:ZDAR do ted jsem soi chtek kupovat a64 jenze dneska jsem zjistil optrony uz nejsou tak drahy!tak mam par otazek:
A ohledne te kompatibility jediny rozdil mezi 242 a 246 by mel byt ve frekvenci CPU, tak by teoreticky mel jit osadit do kazde opteron desky, dej konkretni priklad.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56