Materiál na stavbu repro-M.D.F. ?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Bedas
Začátečník
Začátečník

Materiál na stavbu repro-M.D.F. ?

Příspěvek od Bedas »

Četl sem že nej matroš na rerobednu je M.D.F.=středně tuhá deska z fíbru. Tak sem zašel za stolařem a on mě řekl že je to slisovanej papír(normální papír určitě ne ale něco na ten způsob). Byl sem to omrknout a myslím že by se to mohlo hodil-pevnost dost vysoká,vyšší než dřevotříska při stejné tloušťce. Ale jesi to nebude mít nějakej divnej zvuk když je to ten papír? Jo a nevíte jesi fíbr=''papír''? Díkec lidi
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

fíbr je od slova "fibre"=vlákno, takže ten papír neni podmínka, hlavní je vláknitá struktura... U MDF konkrétně asi jo... zkus se zeptat hifistů, určitě ti řeknou, že to jde, ale že lepší je třešeň z kanadský farmy Johnyho HifiGoda :lol:
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
oupee
Začátečník
Začátečník

MDF

Příspěvek od oupee »

Určitě ber MDF. Je to o proti dřevotřísce hustě lisovanej materiál s několikrát větší pevností. Navíc se dřevotříska na krajích odlupuje což u MDF nehrozí, plus se dá perfektně frézovat a zabrušovat. Doporučuju tl. 18mm do 16litrů objemu bedny a 25mm na všechno objemnější. Já mám pětadvacítku všude. Jistota je jistota :-)
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

tak tak :)
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Inac kolko stoji cca MDF, alebo drevotrieska?
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

MDF je urcite lepsia...... ale pokial sa ide o subwoofer "maleho kalibru" tak v pohode postaci surova drevotrieska a otapetovat...... Ja osobne som prerobil subwoofer na Creative Inspire P380 a za 720Sk som dostal nemozne 8) .
Ak by niekto chcel foto, nech napise mail, poslem.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“