jak otestovat disk?! zda se me ze jde do kytek....

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Kolbas
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

jak otestovat disk?! zda se me ze jde do kytek....

Příspěvek od Kolbas »

Mno mam 80 GB Maxtor Diamond 9+, vyrobeno v Singapůru. Vcera disk pri posranem vypalovanim hrabal naprsoto neskutecnym zpusobem a otevrit icq byla nemoznost....Zkousel sem restarty a reinstalace nera atd.... K nicemu. Navic se me vcera asi po 20 hodinach provozu vyresetoval naprosto tvrdym zpusobem kompl..(procakem ani grafikou to neni). Akorat sem slysel jak ramika disku se parkrat hejbly tam a z5. Potrebuju ho nejak testnout.... Jeho teplota je 45 stupnu... diq
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Spust kompletni scandisk a uvidis (doporucuju nejprve provest zalohu dulezitych dat). Jinak o vikendu jsem si taky myslel, ze my odesel disk, ale nakonec jsem zjistil, ze mi zdroj uz neutahne novou R9700.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

A co rika SMART? Stahni si treba SpeedFan a podivej se jake hodnoty SMARTu to hlasi. Je tam uvedeno i jak by to melo vypadat, kdyz je vse ok, takze to poznas hned v cem to je.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

podivej se na stranky Maxtoru....treba tam neco bude.....
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
KuKla

Příspěvek od KuKla »

ad vypalování - diskem to asi nebude, spíš defragmetovaný filesystem... :wink:
ad tvrdý reset - předpokládám, že máš winNT/win2000/winXP/win2003, ne ? tam se při BSOD standartně resetuje a VYPÍNÁ SE DISK, čili ty hlavičky jsou normální :wink:
jinak na testování je buď utilita od výrobce, nebo nějaký SMART program, ale myslim, že nic nenajdeš 8-)
Snakeeyes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snakeeyes »

Mám ten istý disk a zdá sa že aj mne odišiel:-(((((((((( to isté........daj vedieť ako si dopadol. Ja ho dávam v piatok na reklamáciu

REKLAMACIA uznaná po 2 týždňoch!!!!!!!!!
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“