Problém s DVD/RW BENQ DW400A

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
forrest
Začátečník
Začátečník

Problém s DVD/RW BENQ DW400A

Příspěvek od forrest »

Mam v poslednej dobe problem s vypalovanim CD medii na tejto vypalovacke. ASPI ovladace mam nainstalovane, najnovsi firmware tiez. Vyskusal som asi styri druhy medii, rozne vypalovacie softwary a stale ten isty problem. Predtym sa to tiez niekedy stavalo, ale len s jednym druhom CD media. Ostatne sli v pohode napalit.
Vypalovanie sa ani nezacne - prvy pokus sa nezdari a vypise, ze nemoze previest fixation a end-track alebo nieco podobne.
Zaujimave je, ze s DVD mediami nemam ziadny problem.
Vie mi niekto poradit, cim by to mohlo byt?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

- A jak pálíš? Vytvoříš image, ten mechanika v pořádku načte a potom se to nepovede vypálit, nebo pálíš z jedné mechaniky do druhé.
- Stává se to u datových nebo hudebních CD?
- Co to je za typ mechaniky?
- Zkoušels jinej vypalovací software, nebo v čem vůbec pálíš?
- Co máš za OS a jaký ASPI jsi tam dal?
Bathory
forrest
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od forrest »

Zistil som, ze CD-RW napalilo v pohode.
Normalne CD-R nevypali ani, ked je to image, ani ked data palim priamo. Stava sa to aj pri hudobnych aj pri datovych CD.
Typ mechaniky - DVD+RW Benq DW400A.
Skusal som vypalovacie softwary Nero a Roxio Easy CD & DVD Creator.
Pouzivam Win XP Professional a ASPI som nainstaloval verziu 4.71 (ale zacalo to blbnut uz aj pred nainstalovanim ASPI).
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

forrest píše:Pouzivam Win XP Professional a ASPI som nainstaloval verziu 4.71 (ale zacalo to blbnut uz aj pred nainstalovanim ASPI).
Oni tyhle ASPI nejsou zrovna pro tenhle OS to nejlepší, dost často se stává, že instalace zdánlivě proběhne, ale ve skutečnosti se nic nestane.
Dej tam tyhle ForceAspi, jsou pro tenhle OS tutově odzkoušený, taky je tam mám: http://www.afterdawn.com/software/cdr_s ... rcaspi.cfm
Instalují se souborem INSTASPI.BAT, potom restart OS.
Netvrdím, že to zrovna pomůže, ale určitě bys měl zkusit vypálit něco v Alcoholu 120%, nebo CloneCD. Ono to NERO není bůh ví co, kor v kombinaci s některejma vypalovačkama a taky záleží na verzi. Na druhou stranu tahle vypalovačka taky zrovna nepatří do Top Ten.
Bathory
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

forrest píše:Zistil som, ze CD-RW napalilo v pohode.
Normalne CD-R nevypali ani, ked je to image, ani ked data palim priamo. Stava sa to aj pri hudobnych aj pri datovych CD.
Typ mechaniky - DVD+RW Benq DW400A.
Skusal som vypalovacie softwary Nero a Roxio Easy CD & DVD Creator.
Pouzivam Win XP Professional a ASPI som nainstaloval verziu 4.71 (ale zacalo to blbnut uz aj pred nainstalovanim ASPI).
Mě dělá BENQ to samé. CDRW jsou v pohodě,ale normal CD v Neru tak 50% ůspěšnost a to musím pálit na Verbatim datalife jinak tak 25% ůspěšnost :( Zkoušel jsem snad všechno! Divný je že v Me je ůspěšnost 99% ale v XP jak sem psal.Clone pálí na 90%.Pomohlo mi nový nero ale na chvíli.Vypalka začala blbnout po asi 1800CD a to už má asi BENQ dost :lol:
BENQ už nechci ani vidět!!! :wink:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“