Skusenosti so znackovymi chladicmi

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
cert
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Skusenosti so znackovymi chladicmi

Příspěvek od cert »

Napiste skusenosti so znackovymi chladicmi. Mam na mysli napr. opotrebenie lozisiek(aj moj pripad Artic Cooling Copper Silent 2 TC - hrmotanie lozisiek).
IN DUST WE TRUST
el_Barto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od el_Barto »

podle me, driv nez se to lozisko opotrebuje, je potreba jiny, silnejsi cchladic. takze todle se tady asi moc resit nebude.... ( kdyz nepocitam vadne kusy )
AMD Athlon XP 1800+@max 2652Mhz 12x219 prime stable ( jen an chvili ( nestiham chladit)) AXDA1800DLT3C9595336250067 JUIHB0320WPMW ::: NEXUS AXP-3200 + Cooler-Master TLF-R82-ER ::: Arctic Silver Ceramique ::: CORSAIR 2x512MB DDR (219Mhz 5-3-3-2,5 ) ::: ABIT NF7-S ::: HDD MAXTOR 160GB 7200rpm 8MB SATA ::: HDD MAXTOR 80GB 7200rpm 2MB PATA ::: Leadtek Winfast A360 - FX5700 non OC (zatím) ::: LG GSA-4160 ::: OEM Fortron 420W s 12cm FAN ::: kulate ATA kabely ::: FDD NEC ::: CASE Fortrex ( FOTOS WILL BE SOON ) ::: 3DMark2001SE: 12332b. NON OC ::: 3DMark2003: 3237b. NON OC
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Zalezi na typu loziska.Napr nove AC maji mit keramicka loziska, coz jim zarucuje dlouhou zivotnost a melo by i tichost. Ventilatory s kulickovymi lozisky maji take zivotnost docela velkou standartne se udava 40000 hodin, ale hlucnost uz neni nic moc.Zastupcem low-endu jsou kluzna loziska, ktera vynikaji svou tichosti, ale take kratkou zivotnosti. Samozdrejme zivotnst ventilatoru ovlivnuji i jine faktory a to predevsim vyvazeni vrtule a rychlost otaceni.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
cert
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cert »

Jafido píše:Zalezi na typu loziska.Napr nove AC maji mit keramicka loziska, coz jim zarucuje dlouhou zivotnost a melo by i tichost. Ventilatory s kulickovymi lozisky maji take zivotnost docela velkou standartne se udava 40000 hodin, ale hlucnost uz neni nic moc.Zastupcem low-endu jsou kluzna loziska, ktera vynikaji svou tichosti, ale take kratkou zivotnosti. Samozdrejme zivotnst ventilatoru ovlivnuji i jine faktory a to predevsim vyvazeni vrtule a rychlost otaceni.
Problem, ale je ze tie hodnoty zivotnosti 40000-60000 hodin su teoreticke a mozno aj nadsadene hodnoty. Najhodnotnejsie su realne skusenosti.
IN DUST WE TRUST
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Skusenosti so znackovymi chladicmi

Příspěvek od Slezman »

cert píše:Napiste skusenosti so znackovymi chladicmi. Mam na mysli napr. opotrebenie lozisiek(aj moj pripad Artic Cooling Copper Silent 2 TC - hrmotanie lozisiek).
takhle hluboce to neřeš. Jestli ti dělá hluk, tak ho vyhoď....až bude zase dělat hluk ....zase vyhodit. Těch 500 jednou za pár let nikoho nezabije. A jestli vyměníš chladič 2-3x za (morální) životnost CPU, tak je to hodně...
Osobně mám dobré zkušenosti právě s Arctic Cooling.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

takže AC Copper Silent 2L/2M jsou super chladiče. na nejnižší otáčky to je parádně tichej chladič...

bohužel, Nexus mě moc nepřesvědčil. prodal jsem svůj BOX a za doplatek 200 Kč jsem koupil vychvalovanej Nexus SkiveTek AXP3200. chladí možná o trošičku líp než BOX, ale s hlasitostí to je mizerný, asi tak stejně, ještě že jde zpomalit SpeedFanem :)

takhle, je mi jasný že někomu to může připadat jako balzám po zkušenosti s děsným Coolermasterem, ale mě připadá tenhle Nexus docela hlučnej, takže nedoporučím, radši zůstat u BOXu nebo výrazně připlatit třeba za Zalman AlCu
ignorelist: kremrole a dezoláti
el_Barto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od el_Barto »

tak to si trochu hodne neobjektivni, nexus je tissi i nez zalman, a to vim o cem mluvim, kdyz rikas ze si to porovnaval tak bys nenapsal takovy kec. a mi udelal proti BOXu rozdil 11C ...... takze nevim o cem to tu mluvis, a mel si tam vubec pastu????
AMD Athlon XP 1800+@max 2652Mhz 12x219 prime stable ( jen an chvili ( nestiham chladit)) AXDA1800DLT3C9595336250067 JUIHB0320WPMW ::: NEXUS AXP-3200 + Cooler-Master TLF-R82-ER ::: Arctic Silver Ceramique ::: CORSAIR 2x512MB DDR (219Mhz 5-3-3-2,5 ) ::: ABIT NF7-S ::: HDD MAXTOR 160GB 7200rpm 8MB SATA ::: HDD MAXTOR 80GB 7200rpm 2MB PATA ::: Leadtek Winfast A360 - FX5700 non OC (zatím) ::: LG GSA-4160 ::: OEM Fortron 420W s 12cm FAN ::: kulate ATA kabely ::: FDD NEC ::: CASE Fortrex ( FOTOS WILL BE SOON ) ::: 3DMark2001SE: 12332b. NON OC ::: 3DMark2003: 3237b. NON OC
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

el_Barto píše:tak to si trochu hodne neobjektivni, nexus je tissi i nez zalman, a to vim o cem mluvim, kdyz rikas ze si to porovnaval tak bys nenapsal takovy kec. a mi udelal proti BOXu rozdil 11C ...... takze nevim o cem to tu mluvis, a mel si tam vubec pastu????
heh, nejsem až taková lama abych to tam cpal bez pasty :roll: jak říkám, je to mizérie. výsledky chlazení +- odpovídají tomu co naměřili tady http://www.pctuning.cz/Default.aspx?Cat ... hapID=6132

hluk je skoro stejnej jako u BOXu, to se budu hádat. s tím Zalmanem jsem možná mimo protože nemám osobní zkušenost :oops: ale prostě to vidim takhle. Nexus vlastně nehlučí, on sviští až možná mírně píská, nevim přesně co to je za zvuk, každopádně se mi to nelíbí :(
el_Barto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od el_Barto »

a zkousel si odpojit disk, je mozne ze ten nexus je tak tichy ze ho neslysis, a slysis pistici disk, mi ten puvodni vetrak nepisti teda vubec a ted ho mam na grafice ( a neverim ze si daval ucho az k tomu vetraku uplne do casu (( neni tam mrizka )) a vyndany si ho beztak za provozu nemel ( nemyslim s holym CPU ) ) .... a k te teplote, pasivni cast ma obrovsky potencial, a je jako usita na 8cm vetrak, tzn. vymenit co nejdriv, pak to chladi ( treba mi s Cooler masterem na 7v ) o 5C :o lip nez s puvodnim vetrakem, takze tak......
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

hm mám v PC VGA silencer rev3, zdroj od chieftecu a tenhle nexus, nic víc. disk je tichej, Barracuda IV. zkoušel jsem hlasitosti, když jsem měnil speedfanem rychlost větráku na tomhle nexusu tak to bylo hodně znát. no nic, koupim Thermaltake Tower a bude to 8)
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

zombux píše:no nic, koupim Thermaltake Tower a bude to 8)
stejnak budes muset k tomu dat nejakej vetrak/nebo dva :( ...sice je muzes zregulovat ale i tak bych koupil zalmana 7000B CU :D ...a nebo je koupit oba..votestovat a pak jeden vrátit :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

m.h.l píše:
zombux píše:no nic, koupim Thermaltake Tower a bude to 8)
stejnak budes muset k tomu dat nejakej vetrak/nebo dva :( ...sice je muzes zregulovat ale i tak bych koupil zalmana 7000B CU :D ...a nebo je koupit oba..votestovat a pak jeden vrátit :)
no právě. líbí se mi Arctic Fan Pro 2L, ten má regulaci až do 14dB... má s tím někdo zkušenost když už tady ten thread je? :)
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Hmmm, tak CNPS7000Cu mam ve dvou pocalech a zas tak tichej take neni... :roll: Mozna jsem moc rozezranej (muj main pocal ma pasivni watercooling a obcas se stane, ze to zapomenu na noc vypnout, jak to neni slyset...), ale na 12V je ten vychvalovanej Zalman hlucnej az moc :x

Jeste, ze dodavaj Zalman FanMate, a kdyz to date do case, tak je to stazeny tak na pulku celkem v klidku. Teploty pri dlouhodobe (8h+) 100% zatezi (folding) jsou kolem 48-50 stupnu na prociku, co generuje skoro 100W (99.8) pac je to Barton a ma 1.9Vcore... :roll:

...no, stale je to asi jedno z nej reseni, co je, ale voda je proste voda... 8-)
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
huh
Začátečník
Začátečník

re

Příspěvek od huh »

Zkusenost s Thermaltake Volcano 9. Az tak tichej neni za ty prachy nicmene chladi dost dobre. Skladal sem ted Barton 400 3000+ teplota procesoru standartne stejna jak teplota v bedne 39 stupnu + max 1 stupen pri zatizeni se to zvedlo na 46 po skonceni xsmarku to bylo do dvou minut zas na 39ti. v nekdy to melo i o stupen min nez v bedne.
Ale neni moc tichej na to ze ma cidlo pod procakem a sam si automaticky snizuje otacky...
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“