MSI 9800Pro TD-128

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Ricardo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ricardo »

Jojo, máš absolutní pravdu :wink:
Intel C2D E4600 2.4GHz, AsRock 4COREDUAL-SATA2, 2x1GB A-DATA DDR, Radeon X1950Pro, Zdroj Nexus NX-4090 (400W), SAMSUNG 226BW, SB Live!, Genius SW-5.1 Home Theater, DVD, atd...
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Carlos píše:Topič to asi špatně napsal. 8-)
R9800Pro má jádro R350 nebo R360
místo toho Topič napsal RV350 což jádro 9600
z toho si prf.Kuba logicky vyvodil že jde o R9600

takže nedorozumnění
Jo!!! Dík za podporu :wink: Navíc mě ujistilo to, že má Topič 9600XT v popisu...
Naposledy upravil(a) prf.KuBA dne pon 30. srp 2004, 22:50, celkem upraveno 1 x.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

TOPIČ píše:Mě jádro RV 360 s VGA Silencerem jede 423/730, je to málo?Na paměti dám ještě pasivy a snad půjdou onějaký megahertz ještě nahoru. :)
Jinak je to takový spíše průměr...423MHz není nijak závratně vysoko, ale taky to mohlo být mnohem horší...
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
jz.d
Nováček
Nováček

Pretaktovani 9800PRO

Příspěvek od jz.d »

Pokud chcete skutecne pretaktovat 9800PRO, tak pozuijte bios z XT (samozrejme jen pro ty co maji jadro R360), protoze tim dodate pametem a jadru vyssi napeti ... manualni upravu (i 9800PRO) moc nedoporucuji - jenom pro SIKOVNE a zkusene!
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Pretaktovani 9800PRO

Příspěvek od Dzin »

jz.d píše:Pokud chcete skutecne pretaktovat 9800PRO, tak pozuijte bios z XT (samozrejme jen pro ty co maji jadro R360), protoze tim dodate pametem a jadru vyssi napeti ... manualni upravu (i 9800PRO) moc nedoporucuji - jenom pro SIKOVNE a zkusene!
Ono dávat tam jinej BIOS je docela velký riziko! Změníš tím i časování pamětí a to nemusej zvládat nebo to zvládnou, ale ne dlouho :wink:
Nemusíš mít 360core abys tam dával BIOS z XT.Aspoň teda sem to někde četl.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Pretaktovani 9800PRO

Příspěvek od prf.KuBA »

jz.d píše:Pokud chcete skutecne pretaktovat 9800PRO, tak pozuijte bios z XT (samozrejme jen pro ty co maji jadro R360), protoze tim dodate pametem a jadru vyssi napeti ... manualni upravu (i 9800PRO) moc nedoporucuji - jenom pro SIKOVNE a zkusene!
To jo, tak mi dej link a R9800XT se 128MB pamětí...Radší to dám na 460MHz než tohle...
TOPIČ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TOPIČ »

Carlos píše:Topič to asi špatně napsal. 8-)
R9800Pro má jádro R350 nebo R360
místo toho Topič napsal RV350 což jádro 9600
z toho si prf.Kuba logicky vyvodil že jde o R9600

takže nedorozumnění
Jj,špatně jsem to napsal myslel jsem R360 a podpis jsem taky opravil. :oops:
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

mam dotas jinej ale nechtel jsem zakladat jine forum mam take msi 9800pro 128mb dnes jsem shodil original chlazeni a dal tam vga silencer rev 3 a z horni strany nad jadro hodil senzor digitalniho teplomeru jenom tak ze srandy ale jake bylo zdeseni kdyz v bezne praci tam mam 46 stupnu a po absolvovani 3dmark 2003 56stupnu jak je to stouto kartou jaka je teplota a je to normalni dik za pomoc.
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

lada píše:mam dotas jinej ale nechtel jsem zakladat jine forum mam take msi 9800pro 128mb dnes jsem shodil original chlazeni a dal tam vga silencer rev 3 a z horni strany nad jadro hodil senzor digitalniho teplomeru jenom tak ze srandy ale jake bylo zdeseni kdyz v bezne praci tam mam 46 stupnu a po absolvovani 3dmark 2003 56stupnu jak je to stouto kartou jaka je teplota a je to normalni dik za pomoc.
nevím jak se chová VGA Silencer, ale tyto hodnoty mám s orig. chladičem...Akorát že v klidu mám 40°C ;) Větráš dobrě case? Možná by to chtělo přivádět dovnitř více studeného vzduchu...
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

cim prosim meris teplotu?chase ma otevrenou a celkove i kdyz je zavrena je v ni tak 25 stupnu
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

lada píše:cim prosim meris teplotu?chase ma otevrenou a celkove i kdyz je zavrena je v ni tak 25 stupnu
Měrím taky čidlama v casu...
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

jake teploty se mam bat na teto grafice nasel jsem hodne rosporuplne informace
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

to cidlo mas mezi cipem a blokem chladice nebo take jen s vrchni strany?dik moc za odpoved.
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

lada píše:to cidlo mas mezi cipem a blokem chladice nebo take jen s vrchni strany?dik moc za odpoved.
Samozřejmě jenom ze strany, ať tě ani nenapadne dávat to mezi heatsink a čip...pak tam vznikne mezírka a chladící účinek rázem klesne...Jinak se nemusíš bát teplot okolo 60-65 stupňů - to je normal...
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

to sjem si tak nejak myslel ale kolikpak ma si cip kdyz na druhe strame karty mam 56stupnu?jinak mohu doporucit abys nemenil chlazeni nestoji to zato je sice krasne tiche ale montaz neni bez problemu a nejake lepsi chlazeni o tom se taky neda mluvit.dik za pomoc .
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

lada píše:to sjem si tak nejak myslel ale kolikpak ma si cip kdyz na druhe strame karty mam 56stupnu?jinak mohu doporucit abys nemenil chlazeni nestoji to zato je sice krasne tiche ale montaz neni bez problemu a nejake lepsi chlazeni o tom se taky neda mluvit.dik za pomoc .
Je to ale divné...to musí chladit mnohem líp...Vždyť se to s tím dá nataktit třeba až na 460MHz -> na to nemůžeš s orig. chladičem ani pomyslet...
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

taky jsem si to myslel proto jsem to kupoval ale nic moc mam ho spravne pritazenej a sedi na jadre dobre.ventilator se toci dobre nasava vzduch.pridelal jsem jeste pasivky na pameti a otevrel skrin.vim ze predtim topil moc nevym teda kolik ale ted vazne s druhe strany na cipu jen tak polozeni cidla a ted 48stupnu po 3d2003 56stupnu nepretaktovana.
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

nenapada te cim to muze byt ?take jsem od toho cekal vic.
TOPIČ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TOPIČ »

lada píše:mam dotas jinej ale nechtel jsem zakladat jine forum mam take msi 9800pro 128mb dnes jsem shodil original chlazeni a dal tam vga silencer rev 3 a z horni strany nad jadro hodil senzor digitalniho teplomeru jenom tak ze srandy ale jake bylo zdeseni kdyz v bezne praci tam mam 46 stupnu a po absolvovani 3dmark 2003 56stupnu jak je to stouto kartou jaka je teplota a je to normalni dik za pomoc.
Mám úplně stejné teploty jako Ty :( .
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

TOPIČ píše:
Mám úplně stejné teploty jako Ty :( .
Jde o to, že ten čip s VGA Silenencerem produkuje stejné teplo jako s orig, chladičem... takže teplota čipu se pohybuje na podobných hodnotách...ale s VGA Silencerem se to teplo rychleji odčerpává a je tak možné dosáhnout mnohem vyšších vrekvencí...
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“