Prosim matu někdo skušenost stouto kartou nebo od jine firmy?
Slyšim jen na ni špatne věci.To je tak zla ,když nebudem mluvit o tom hluku?
Nevite kolik uděla v marku 2003 ?diky mam tu 9600xt a mam možnost ji vyměnit za tu 5800ultra
mám 5800 non ultra od axle a větrák mi běží v pomalém režimu pořád, v rychlém při startu compu a je to hukot.....ultry mám dojem v 3D režimu přepínají vždycky, ale nerad bych tě mystifikoval, ultra mi rukama neprošla, zkus mrknout na nějakou recenzi.....
jinak s výkonem 5800 jsem spokojený (oproti GF3 skok kupředu)
Oblak píše:mám 5800 non ultra od axle a větrák mi běží v pomalém režimu pořád, v rychlém při startu compu a je to hukot.....ultry mám dojem v 3D režimu přepínají vždycky, ale nerad bych tě mystifikoval, ultra mi rukama neprošla, zkus mrknout na nějakou recenzi.....
jinak s výkonem 5800 jsem spokojený (oproti GF3 skok kupředu)
Ja už jsem to harmonkovi doufam rozmluvil... FX 5800 je největší úlet v historii nVidie... .tuto kartu rozhodně nebrat...vysavač stačí v baráku jen jeden a pak má jen 128bitovou paměťovou sběrnici..což je hřebík do rakve..
tak ja ti poradim ked mas moznost vymenit za 9600XT tak ju vymen lebo je vykonnejsia.Ked ti nevadi hluk tak ju vymen ja by som ju zobral urcite.5800 dostane v 3D marku 2003 okolo 4600 bodov a 5800 ultra okolo 5400 bodov.
hlučná je ultra ve 3d.........jinak 4600 + nějaké drobné v 3d marku na xp2100 u kámoše........s lepším procem jde výkon nahoru.....mám na ní položený větráček navíc, ale i tak hřeje...(ddr-2 paměti)
nevím ted kolik stojí 9600 XT ale mne vyšla mnohem levněji
všeobecně je výkon tento karty srovnatelný s 9700Pro, v opengl lepší, jinde horší. Slušná karta.
Oblak píše:hlučná je ultra ve 3d.........jinak 4600 + nějaké drobné v 3d marku na xp2100 u kámoše........s lepším procem jde výkon nahoru.....mám na ní položený větráček navíc, ale i tak hřeje...(ddr-2 paměti)
všeobecně je výkon tento karty srovnatelný s 9700Pro, v opengl lepší, jinde horší. Slušná karta.
ja mam viz ma sestava 4380 v mark 03 to ta ultra udelala nějak malo ne?
tohle u mě rozhodlo ,už takhle mam kvuli taktle 9600xt rachot v pc abych ji uchladil takže jedina změna bude ve vykonu a ten oproti 9600xt uplně někde jinde je lepši jako radeon 9700 pro ve vyšich rozlišeni i při zaplem aa jak někteři tvrdikli že na tom stroskotava
diky všem za rady zitra ji jdu vyměnit za 9600xt
Oblak píše:hlučná je ultra ve 3d.........jinak 4600 + nějaké drobné v 3d marku na xp2100 u kámoše........s lepším procem jde výkon nahoru.....mám na ní položený větráček navíc, ale i tak hřeje...(ddr-2 paměti)
ja mam viz ma sestava 4380 v mark 03 to ta ultra udelala nějak malo ne?
POZOR já nemám ultru a nemám ji taktovanou.........ultra ma vyšší výkon samozřejmě, ale o kolik nevím - neměl jsem ji
ale ultra by měla dělat kolem 5500 bodů...??
Takže ji mam doma.Větrak uplna šilenost takovej rachot jsem ještě neslyšel .Sice ve 2d režimu nejede tim padem je karta vice ticha protože ji chladi jen pasiv,ale při spuštěni 3d se to zapne a začnu vysavat šilenost.
Jednoduchou věc jsem vyřešil jelikoš měděny pasiv je supr vyřešen
Stačilo zdělat org šilenej vysavač a na vrchni stranu kde je jen pasiv a paměti dat 80mm větrak potom přimo na jadro dat take 80mm větra-padnou tam jak ulite a na žebrovani vedle pasivu dat malinky větrak.
Hluk jsem omezil na normalni hodnotu co je u grafickych karet.Teplota s org chladičem ve 2d byla 45-48stupnu!Ja dosahl teploty 34stupnu.Při zatěži teplota se zvedne nejviše na 45-50 st.neni to krasa
Harmonek píše:Takže ji mam doma.Větrak uplna šilenost takovej rachot jsem ještě neslyšel .Sice ve 2d režimu nejede tim padem je karta vice ticha protože ji chladi jen pasiv,ale při spuštěni 3d se to zapne a začnu vysavat šilenost.
Jednoduchou věc jsem vyřešil jelikoš měděny pasiv je supr vyřešen
Stačilo zdělat org šilenej vysavač a na vrchni stranu kde je jen pasiv a paměti dat 80mm větrak potom přimo na jadro dat take 80mm větra-padnou tam jak ulite a na žebrovani vedle pasivu dat malinky větrak.
Hluk jsem omezil na normalni hodnotu co je u grafickych karet.Teplota s org chladičem ve 2d byla 45-48stupnu!Ja dosahl teploty 34stupnu.Při zatěži teplota se zvedne nejviše na 45-50 st.neni to krasa
Už si ji testoval?
Nahoď nějaký testy docela by mě to zajímalo
Wiruz píše:i tak bych radsi bral FX5900XT a taktnul ji, ale to je uz ted jedno, taky se priklanim k pozadavku na nejake srovnani vykonu, ci nejaky testik
Už se na to vrham testuji stabilitu nechci davat klamave výsledky .
Nin ale 5900xt neseženeš za 4000 klacky
Wiruz píše:i tak bych radsi bral FX5900XT a taktnul ji, ale to je uz ted jedno, taky se priklanim k pozadavku na nejake srovnani vykonu, ci nejaky testik
Už se na to vrham testuji stabilitu nechci davat klamave výsledky .
Nin ale 5900xt neseženeš za 4000 klacky
Tak jsem to testnul.
Sestava athlon xp tb 2200+1.8@2.25 13.5x166
Hdd seagate 40gb 2 bm 7200
Pamět 2x256/333
Graf 5800 ultra 500/1000 stabilně zatim po 15 testech mark na 535/1100 jadro jde ještě vejš ,ale pak to někdy spadne a napiše to cosi power asi nemam pro to štavu 300w zdroj paměti jdou na 1150 ale musim koupit lepši větrak na vice otačkach zatim sem to snižil .ukazatel na taktovani jde nejvice na 1200 ale nad 1150 mě nechce pustit.
Ovladače 61.77 detonators
Vysledek 3dmark 2003 patch 340! :5826 bodu
rad bych dostal radu:ohleně zvyšeni napěti?
a ještě v biosu nastavěni agp mhz mam tam 66mhz
diky