PRIME95 - Diskuze, problémy a vše okolo

Testování výkonu a stability PC, výsledkové listiny bechmarků.

Moderátor: Don

Odpovědět
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Jack O'Neal píše:no když nemáš PCI/AGP LOCK tak newim newim.... :shock: 170FSB je dost :sad:
Pokud jeho deska podporuje FSB 166 tak by s 170 neměl mit problem

->promecon: Co kdyby jsi napsal jakou máš desku, paměti atd.. :wink:
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Ono je taky dobrý tu teplotu občas zkontrolovat, když už to člověk pustí s cílem 24hodinového testu... a nemá zrovna vodníka...
show must go on..
Lukas-SVK
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukas-SVK »

a nezabudni si vypnut v spravcovi napajania vypinanie pevneho disku , uspavanie a pdobne veci, nemuselo by to chodit uplne bezproblemovo
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

mne tuhne pc ked nastavim FSB na 140...na 138 mi to ide bez problemov..zvysil som aj napatie o 0.025V na CPU a o 0.05V na ram.je to sice palomino ale nepojde to uz viac?
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

PRIME95

Příspěvek od robocop »

pRIME95 JE NEJZNÁMĚJŠÍ TESTOVACÍ PROGRAM STABILITY PROCESORU.
Mě by zajímalo který ztěch tří testů co tam jsou mám vybrat abych otestoval celkovou stabilitu PC.

tak pište
dik.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Oni ti tam autoři Prime dokonce napsali, na co se který test zaměřuje :

Test 1 - Small FFTs : Zatěžuje hlavně FPU, používá malé objemy dat, které se vejdou do cache procesoru

Test 2 - In-place large FFTs : To už testuje trochu i RAM, jinak tenhle test dá procesoru a napájení největší záhul - největší spotřeba a největší teplo.

Test 3 - Blend : Testuje od každého trochu a využije při tom spoustu paměti, takže to částečně testuje i paměť.

Osobně na test stability používám Blend a na ladění chlazení a testování zdroje doporučuju In-Place large FFTs. Small FFTs nepoužívám...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Kerry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kerry »

me to hodi tu chybu( rounding was 0.5 , expected less than 0.4 ) uplne pokazde, nemam nic taknuty , nevite jak to vyresit ? :? :wink:
shadow, jeho revírem je pct forum, jeho tempo je vražedné, jeho protivníky jsou smetištní krysy, komunisti a zlí admini. Shadow postuje ve dne v noci, jeho úkolem na fóru je bránit spravedlnost...
Obrázek
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Tak máš něco nestabilního, a jelikož to není taktnuté, tak máš něco vadného. Zkontroluj paměti memtestem...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Kerry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kerry »

co bych mohl pouzit mymo memtestu, ten mi trocha nefacha...(nemam floppynu)

//Edit: Golden memory taky nefunguje "CPU cosi" .... neni nejakej test pameti z win ?
shadow, jeho revírem je pct forum, jeho tempo je vražedné, jeho protivníky jsou smetištní krysy, komunisti a zlí admini. Shadow postuje ve dne v noci, jeho úkolem na fóru je bránit spravedlnost...
Obrázek
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Kelly píše:co bych mohl pouzit mymo memtestu, ten mi trocha nefacha...(nemam floppynu)

//Edit: Golden memory taky nefunguje "CPU cosi" .... neni nejakej test pameti z win ?
A CD vypalovačku nemáš? - memtest se dá stáhnout přímo v image. Z winu žádnej test paměti neexistuje, protože z principu ti win nedovolí zasahovat do celé oblasti RAM.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Kerry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kerry »

A CD vypalovačku nemáš? - memtest se dá stáhnout přímo v image. Z winu žádnej test paměti neexistuje, protože z principu ti win nedovolí zasahovat do celé oblasti RAM.
mam, vypalil jsem si na to ten image goldenmemory..co dal? kdyz pustim spoustak tak mi to hodi tu chybu....
Obrázek
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Kelly píše:
mam, vypalil jsem si na to ten image goldenmemory..co dal? kdyz pustim spoustak tak mi to hodi tu chybu....
Zkus resetovat bios a nastavit default hodnoty; podtaktovat procesor a paměti na FSB 100MHz; jakou máš teplotu na cpu?
Kerry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kerry »

Jája píše:
Kelly píše: mam, vypalil jsem si na to ten image goldenmemory..co dal? kdyz pustim spoustak tak mi to hodi tu chybu....
Zkus resetovat bios a nastavit default hodnoty; podtaktovat procesor a paměti na FSB 100MHz; jakou máš teplotu na cpu?
Teplota je v poho, do 60ti pri zatizeni...jedu na default....
Obrázek
cop2
Nováček
Nováček

Prime95

Příspěvek od cop2 »

nemůžu se po použití Prime95 této testovací utility zbavit, chci ho dostat ven z počítače a nejde mi to....:-((( HELP
Microstar K7N2 Delta2-LSR (MS-6570E v2.0), AMD K7 Sempron 2400+ (333MHz), nVidia GeForce4 MX-440, 64 MB DDR, AGP8x, TV-out, 2x 256MB DDR 400MHz PC3200 CL3 32Mx64 KINGSTON BOX,....
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

To jako nejde odinstalovat přes přidat odebrat programy?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
cop2
Nováček
Nováček

Příspěvek od cop2 »

tam už jsem to udělal, ale pořád mi tu straší. Pokaždé při novém startu se mi automaticky spouští :-(
Microstar K7N2 Delta2-LSR (MS-6570E v2.0), AMD K7 Sempron 2400+ (333MHz), nVidia GeForce4 MX-440, 64 MB DDR, AGP8x, TV-out, 2x 256MB DDR 400MHz PC3200 CL3 32Mx64 KINGSTON BOX,....
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Vypni automatické spouštění po startu s windows. Nesmí být v položce po spuštění a pak jí smázni"odinstaluj" případně vyčisti registry a nebo jí odinstaluj z nouzáku :)
cop2
Nováček
Nováček

Příspěvek od cop2 »

on mi naběhne vždy po startu a když ho shodím, tak už ho zase nemůžu nikde najít, ani pomocí HLEDAT
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

start/spustit/napiš msconfig dej enter/pospuštění, a tam jí odmázni.
A máš pokoj. Z nouzáku to nejde?Možná je nekorektně odinstalovaná, protože mě se nepouští po startu ale v nabídce přidat odebrat programy jí mám. Tak jí nainstaluj znovu a pak zkus uninstal, jinak nevím.
majty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od majty »

vysledky toho testovani se dozvim kde ? me to tam hodilo nejaky 2% nebo co Surprised
Odpovědět

Zpět na „Benchmarky a diagnostické programy“