MB Matsonic 7157c a Pentium III

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

MB Matsonic 7157c a Pentium III

Příspěvek od Pop »

Ahoj vsichni. Prosim o radu. Mam MB Matsonic 7157C a rozhodl jsem se upgradovat procesor. Jelikoz se mi zdalo zbytecne tam davat znovu Celeron (i kdyz treba o neco silnejsi ... mam tam ted 533Mhz), rozhodl jsem se pro PIII, ktere ta deska taky umi (nebo by mela). Je v ni VIA Apollo Pro 133A, ktera umi 133Mhz. Podle dokumentace by mela zvladnout PIII az na 750Mhz, ale na netu jsem nasel, ze v ni nekdo provozuje 866 (a jeste pretocenou pres 900). Tak jsem poridil Pentium III Coppermine 866 Socket370, 1.7V. Asi rok stary, ale v jinem pocitaci slapal bez problemu.

A ted zacina moje lapalie :(

Doma jsem ho vrazil do desky posadil na neho chladic, zapnul PC. Kdyz zacal bootovat tak ho v pohode nasel "Pentium III (133*6.5), behem bootu ale pocitac zamrznul. Tak jsem bootoval znova a hned sel do setupu, ale akorat blika kurzor v levem hornim rohu a setup nikde. Chvilku jsem maturoval, ale kdyz se nedarilo, tak jsem se rohodl tam vratit ten puvodni Celeron. K memu zdeseni je pocitac totalne mrtev. Sice se zapne, ale obrazovka je cerna,roztoci se akorat vetraky, ale vubec nezacne bootovat.
Chvilku jsem se v tom hrabal, pak jsem zkusil vyresetovat CMOS (jumperem), ale nic. Pentium III bootovat zacne, ale zamrzne. Celeron se nerozjede vubec. Poradi nekdo?

Diky moc.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Tak ted uz to bude na haluz. Abys to ozivil tu desku aspon s celeronem, tak zkus tohle.

1. vyndat ramku a vyresetovat cmos
2. zapnout kompl bez ramky
3. vypnou kompl, vyresetovat cmos a vratit ramku
4. pomodlit se a zapnout kompl

jestli se to probere tak na rozbehani s P-III muzes zkusit upgrade BIOSu, muze byt ze to nekdo provozuje na stejne desce ale s novejsi verui BIOSu

nic jineho me nenapada
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

pavel.minarik píše:Tak ted uz to bude na haluz. Abys to ozivil tu desku aspon s celeronem, tak zkus tohle.

1. vyndat ramku a vyresetovat cmos
2. zapnout kompl bez ramky
3. vypnou kompl, vyresetovat cmos a vratit ramku
4. pomodlit se a zapnout kompl
No dal jsem to u nas v praci kolegovi, co dela HW. Po mnoha pokusech to vypada asi takhle:
Je tam novy BIOS (respektive ten posledni, co jde na tuhle desku sehnat). Celeron se porad vubec nechyta :(
S PIII se po upgrade BIOSu da dostat do setupu a da se bootovat, ale jenom do DOSu. Pri pokusu o boot do win (vc. nouzoveho rezimu) to zamrzne.

Vyzkouseli jsme vsechno mozne. Vymenit pameti, boot bez zvukovky, boot s obyc. grafikou (ne tu GF4 co tam mam), nastavovat jumpery na desce a porad nic. Kolega zacina mit pocit, jestli neni ta deska nejak nakopla.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

tak to vypada docela blbe, asi si budes muset koupit novou desku
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

Uz se stalo :/

Presto diky za rady.
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“