http://www.vycom.cz/?Slu%9Eby:Projekty
??? ??? (za dvě kila to de, ne?)
-když jsou tu všici tak lakomý a nepučej mi modem nebo alespoň mi nepřijdou proměřit signál...
Moderátor: Don

V realu to neni spatne, bohuzel je tu velka latence (200ms na ping) a patrne ztratovost packetu (to jsem netestoval). Poradne nemuzete pouzit ani napr. SKYPE (sw na IP telefonovani), ktery jinak jede velice dobre i na 33.6 modemu. V kazdem pripade na 899 bez dane pausal je to naprosta pohoda.Roxyman píše:Nevím jestli jste zaznamenali toto info a tak to zde uvádím :
http://www.mobilmania.cz/Bleskovky/AR.asp?ARI=107786
...tak modem má maximální limit 2,4GB/s,
< tohle je naprosto nesmyslný údaj, vzduchem se nepřenáší ani gigabit, natožpak gigabyte
... ale počítá se s rychlostí zhruba 256-512 kilobajtů/sekundu.
< opět bych podotknul, že se nejedná o kilobajty, ale KILOBITY... jinak je to celkem v pohodě, důležité je, aby jste neinstalovali "dodaný ovladač", ale stáhli si ho z eurotelu (jinak W2k - úplné zamrznutí, WXP - bluescreen
...Prý je to dáno možností sítě,
< je to asi nejstarší síť, která je dnes docela málo vytížená, kdo zná telefon noki o hmotnosti cca 1.5kg?
... ale kolik to bude skutečně nikdo u nás zatím neví, jen technici kteří neustále CDMA testují. Taky bude záležet zda bude modem v pohybu či nikoliv...od toho se bude odvíjet rychlost připojení.
< Spíš bych řekl, že je to dáno principem, malá anténka (která je jediná schválena) velký upstream neudělá. Dnes jsem to testoval rovněž na linuxu, na 256 to omezuje sám modem, který ve své podstatě limituje rychlos na usb na 256kbits, na to je samozřejmě patch (instalace na linuxu do půl hoďky)
... Cenu vám bohužel nepovím, tak daleko prsty nemám...ale co vím, tak modem by měl stát nedotovaný 6-8 tisíc...kolik bude stát dotovaný nevím...na mobilmanii se v diskuzi spekuluje ze by to mohla byt koruna a nekdo zase píše 1500, ale neveřil bych tomu dokud to nebude oficiálně oznámeno přímo od ET.
< tak je to 3600 a neco s DPH, docela pohoda. Je to vynikající náhrada GPRS, ISDN ... alternativa do míst, kde nejde realizovat ADSL.
Měsíční paušál taky nevím, ale očekává se a šušká se , že by to mělo být někde mezi DATANONSTOP(ET) a ADSL(CT)...ale to je zatim taky spekulace...
U nás jsou všichni strašně natěšený, že to budeme mít zdarma na testování, ale zatím to není jisté...už to není co to bývalo, kór teď když máme takovou macechu, jakou je ČT..každpoádně vám sem kdyžtak hodím info jak to šlape v realu a různý postřehy co se z toho vyklubou..
Thats all