POMOC. prosim - Instalace Win Mil po vymene disku WD 80 GB

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Player
Nováček
Nováček

POMOC. prosim - Instalace Win Mil po vymene disku WD 80 GB

Příspěvek od Player »

Odesel mi disk, koupil jsem tedy novy - WD 80 GB. Dal ho do bedny, nastavil na Master, spustit comp s instalacnim CD Win Mil. Hlasi Nelze vytvorit docasny adresar... pro naistalovani systemu Windowsmusite vytvorit spousteci oddil MS DOS.
Jelikoz jsem naprosty laik, prosim o radu, jak na novy disk naistlujiWindows.
Je to AMD 950, 128 MB RAM, koupeny v roce 2001.
diky
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Vytvořil jsi oddíl na disku? Jestli máš spuštěcí disketu Win ME, tak z ní nabootuja příkazem fdisk spusť fdisk - tam vytvoř oddíl o požadované velikosti - nejlépe maximální a je to. Pak jen zformátuj a disk je připravem k instalaci Win.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

pravda, ale je lepsi to pomoci fdisku rozdeli na 2 oddily 10 a 70 GB. 10 gb na system a programy a 70 na data. kdyz se ti zdrbou wokna, tak vyformatis c a data ti zustanou...
ICE
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

ICE píše:pravda, ale je lepsi to pomoci fdisku rozdeli na 2 oddily 10 a 70 GB. 10 gb na system a programy a 70 na data. kdyz se ti zdrbou wokna, tak vyformatis c a data ti zustanou...
ICE
Je věcí názoru...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Souhlasim, že tohle je vec nazoru a zaroven souhlasim s ICEm, že rozdelení co navrhl je prakticky a "použitelnejsi" než jeden velkej oddíl....
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Proboha, to je snad jasný, že 10 a 70 je mnohem lepší než jen 80. Prostě si nainstaluju systém, udělm ghost image, dám tam drivery a co potřebuju a když je to ok, tak ghost image a ať se klidně potom něco posere.

Nechápu jeké výhody má jeden 80GB oddíl, můžeš mi to vysvětlit?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“