Potreboval bych sehnat nejakou alternativu, nejde mi zas az tak o rychlost (prinejhorsim tak 64kbps), hlavni je neomezenost (dat i casove)...nevite i necem (bydlim v Milíně, okres Příbram)...dekuji za kazdou radu
Pripojeni bez omezeni dat...
Moderátor: Don
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pripojeni bez omezeni dat...
Rad bych uz konecne presel z modemu na neco jineho, potrebival bych neco, kde bych mohl stahovat neomezene dat, podotykam ze Eurotel Data Expres mi nejde - jen pouhy kilometr a slo by to
, varianta od Telecomu take ne.
Potreboval bych sehnat nejakou alternativu, nejde mi zas az tak o rychlost (prinejhorsim tak 64kbps), hlavni je neomezenost (dat i casove)...nevite i necem (bydlim v Milíně, okres Příbram)...dekuji za kazdou radu
Naposledy upravil(a) Nidzo dne sob 11. zář 2004, 13:21, celkem upraveno 1 x.
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... 
- Shit
- Odborník PCT

Tohle http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=14657&start=0 by nešlo?
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jak sem psal, abych mohl pouzivat CDMA mi schazi asi kilakShit píše:Tohle http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=14657&start=0 by nešlo?
- Scorp
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
zkus www.czfree.net - zaregistruj se a mrkni se na mapce, zda by si měl u sebe nějaké AP 
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Eurotel data nonstop = GPRS (jako modem, obrovské pingy)
Eurotel data expres = CDMA (256kb - 1MB, střední pingy, kolísání)
t-debile tam asi taky nejde, což?
+pokud ne, tak bych si možná dělal naděje až přijde T-mobile s EDGE (podobné CDMA, modernější)
//ad scorp: pochybuju, ale za vyzkoušení nic nedáš...
...no jo, jak jsem si myslel, nic tam není!!!
(nezoufej, bydlíš ve stejné řiti jako já)

+pokud ne, tak bych si možná dělal naděje až přijde T-mobile s EDGE (podobné CDMA, modernější)
Francie ... sladká Francie
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
CDMA mi nejde (chybi mi kilometr, ale prece jen si to zkusim zapucit...), jinak signal na norm telefon je tu vybornysovicka2001 píše:Eurotel data nonstop = GPRS (jako modem, obrovské pingy)
O GPRS sem uvazoval, ale je to dost pomaly - hry si na tom nezahraju...
A jake bude pokryti na EDGE?
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

Přečti si, co jsi napsal nahoře. Je rozdíl ETDN a CDMANidzo píše:Jak sem psal, abych mohl pouzivat CDMA mi schazi asi kilakShit píše:Tohle http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=14657&start=0 by nešlo?![]()
![]()
o CDMA ani slovoNidzo píše:podotykam ze Eurotel Data Nonstop mi nejde
- Spectral
- Středně pokročilý

-
No modernější bych zrovna neřeksovicka2001 píše: +pokud ne, tak bych si možná dělal naděje až přijde T-mobile s EDGE (podobné CDMA, modernější)
EDGE je vylepšení stávající GSM sítě (EDGE zahrnuje ECSD a EGPRS, avšak když se mluví o EDGE, většinou se myslí EGPRS). EDGE je v podstatě pouze rychlejší GPRS (díky dokonalejší modulaci a novým kódovacím schématům), žádná revoluce se tedy nekoná. Reálná rychlost GPRS (v ideálním případě) podle zkušeností ze Slovenska bude kolem 150 - 200 kb/s na downloadu, latence je pořád stejná (velká), kolísavost rychlosti podle vytížení sítě taky. Prostě 2x - 3x rychlejší GPRS.
K té modernosti: zatímco GSM síť s implementovaným GPRS se označuje 2,5G, GSM síť s EDGE je 2,75G, tak eurotelí CDMA 1x EV-DO je už 3G.
Dostupnost EDGE: tam, kde je signál daného operátora + tam, kde to operátor upgradne v ústřednách (ze začátku větší města, ale neměl by být velký problém rozšířit to na rozumnou úroveň)
Veterán
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ja se tady v tech sluzeb moc neorientuju, porad mi neni jasny rozdil mezi CDMA a Data Nonstop?Shit píše:Přečti si, co jsi napsal nahoře. Je rozdíl ETDN a CDMANidzo píše: Jak sem psal, abych mohl pouzivat CDMA mi schazi asi kilak![]()
![]()
![]()
o CDMA ani slovoNidzo píše:podotykam ze Eurotel Data Nonstop mi nejde![]()
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
rozdíl mezi CDMA a GPRS
jedná se o dvě zcela rozdílné technologie:
-CDMA: běží na analogové síti (starý NMT), umožňuje docela slušné rychlosti, ne všude je signál, licenci má pouze eurotel
-GPRS: general packet radio service, služba nabalená na GSM síť, posílání IP packetů skrz tohle médium, pomalé, ale dostupné prackticky všude
-CDMA: běží na analogové síti (starý NMT), umožňuje docela slušné rychlosti, ne všude je signál, licenci má pouze eurotel
-GPRS: general packet radio service, služba nabalená na GSM síť, posílání IP packetů skrz tohle médium, pomalé, ale dostupné prackticky všude
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jej, tak ja to blbe pochopil, ja porad myslel ze DataNonstop je pres to rychlejsi a ne ze je to GPRS....pavel.minarik píše:rozdíl mezi CDMA a GPRS
GPRS je jak modem, navic aby me modem vysel levne, musim se upsat na 2 roky a to je moc (urcite se tu drive nez za 2 roky objevi neco rychlejsiho)
EDIT: tak ted sem se do toho zamotal, Shit mi v prvnim prispevku psal jestli by neslo toto http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=14657&start=0 a ja rekl ze CDMA mi nejde a pak mi napsal abych si to precetl co sem napsal...
EDIT2: uz to mam, ja uz do nadpisu napsal, ze mi nejde Data Nonstop, misto Express...to se omlouvam, jdu to opravit
- tark
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Antena ...
A co si koupit nejakou poradnou antenu? Kdesi jsem viděl anténu, která vypadala skoro jak televizní ... Na ČTU se vykašli ... 
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Antena ...
Tak to mozna (tuk tuk na drevo) vypada ze budu mit wifi, sice jen 128kbps ale lepsi nez nic, takze antenu ktera by byla velka tako televzni asi ne, navic chtel bych videt tu cenutark píše:A co si koupit nejakou poradnou antenu? Kdesi jsem viděl anténu, která vypadala skoro jak televizní ... Na ČTU se vykašli ...