potreboval bych trochu poradit...
mam na disku data, system atd....
ale budu mit novej (stejna kapacita) a starej pude pryc a chcu si nechat stavajici system, takze chcu ten disk stejne rozdelit prekopirovat vsechna data a jet jako predtim, ale je tu problem je v tom, jak vnutim tomu novemu disku aby spravne bootoval, byl aktivni atd...?? mimochodem prechazim z PATA na SATU tak snad v tom neni nakej hacek
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
pavel.minarik píše:stačí vzít Ghosta a udělat normální klon toho starýho disku na novej
Nevím jak novej Ghost, ale loni jsem to dělal z PATA na SATA a nejde to!
SATA na SATA OK vyzkoušeno,PATA na PATA taky ale z PATA na SATA nejde!Možná s novým Ghostem ,ale pohybuju.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-) ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
pavel.minarik píše:stačí vzít Ghosta a udělat normální klon toho starýho disku na novej
Nevím jak novej Ghost, ale loni jsem to dělal z PATA na SATA a nejde to!
SATA na SATA OK vyzkoušeno,PATA na PATA taky ale z PATA na SATA nejde!Možná s novým Ghostem ,ale pohybuju.
A co zkusit nejdříve udělat zálohu(partition to image) toho Pata disku a pak obnovit na S-ata disk(partition from image)?
Nebo zkusit jinej soft, třeba Imagedrive.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
ja sem myslel ze by nejak slo jen to v total commanderu prekopirovat a pak nejak nastavit aktivni oddil i na tom novem disku a prinutit ho zavest boot meny ...
jinak ze zkusenosti w98se na pata raid nee ale pokud uz tam sou instalovane z normalniho kanalu a byly jen presunuty na patu raid tak to normalne bootuje a facha...
nejak tak sem vydedukoval ze by xp pokud jsou jiz nainstalovany stacilo vnutit aby to z nich bootovalo a netreba zadny reinstal , z 98 se timto loucim pac tahle finta uz mi asi nejvyjde takze dual-bootek asi nebude
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
Krevety píše:ja sem myslel ze by nejak slo jen to v total commanderu prekopirovat a pak nejak nastavit aktivni oddil i na tom novem disku a prinutit ho zavest boot meny ...
Obavam se, ze XPcka uz tak snadno jako Win98 TC nezkopirujes. Mozna kdybys mel k dispozici nejaky treti disk se systemem.
Ale pomoci ghostu nebo P.Magicu to neni problem, jde to bezproblemu i z PATA na SATA.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
jo, sice to jde s PATA na SATA jde naklonovat, ale z největší pravděpodobností pak ty wokna stejně nespustíš...wokna většinou nerozdejchaj, pokud je přesuneš na jiný řadič. někdy pomůže, když ty ovladače na sata řadič nainstaluješ ještě před tim klonovánim a natvrdo odinstaluješ ten původní řadič, ale většinou ani toto nepomůže....prostě pak na tebe vybafne BSOD unmountable_boot_volume
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
MaWa píše:jo, sice to jde s PATA na SATA jde naklonovat, ale z největší pravděpodobností pak ty wokna stejně nespustíš...wokna většinou nerozdejchaj, pokud je přesuneš na jiný řadič. někdy pomůže, když ty ovladače na sata řadič nainstaluješ ještě před tim klonovánim a natvrdo odinstaluješ ten původní řadič, ale většinou ani toto nepomůže....prostě pak na tebe vybafne BSOD unmountable_boot_volume
Ja tam ten ovladac mel uz pred tim klonovanim (abych disk nejdriv otestoval) a jelo to v pohode, mozna mam jen stesti
hele poradte co udelat po zkopirovani co mam pouzit za program at je ta sata bootovatelna a jak to mam provest, jesi to nepojede tak se svet nezborti, ale chcu to proste zkusit! nehlede na to ze pak pride jeste kompletni obnova HW tak sem zvedav jak se XP adaptujou
EDIT:// dodavam prvni transfer probehne na sestave nize (intel)
kde kopirovany disk je Primary master ==> SATA (zakladni port)¨
prechazim na A64 zrejme na desku od asusu jeste nevim jesi s cipsetem od vii nebo nvidie to jeste nejsem rozhodnut :/
MaWa píše:jo, sice to jde s PATA na SATA jde naklonovat, ale z největší pravděpodobností pak ty wokna stejně nespustíš...wokna většinou nerozdejchaj, pokud je přesuneš na jiný řadič. někdy pomůže, když ty ovladače na sata řadič nainstaluješ ještě před tim klonovánim a natvrdo odinstaluješ ten původní řadič, ale většinou ani toto nepomůže....prostě pak na tebe vybafne BSOD unmountable_boot_volume
Ja tam ten ovladac mel uz pred tim klonovanim (abych disk nejdriv otestoval) a jelo to v pohode, mozna mam jen stesti
Když jsem porvé klonoval z PATA na SATA tak jsem drivery na řadič instalovat nemusel,protože deska ikdyž shit "Biostar" je nepotřebovala!
Z disku se nepodařilo na butovat a když jsem nabutoval z toho PATA a koukl se na SATA tak tam byl hotovej chaos Soubory jako °; ´¨ apod.
Prostě to nezkousl Zkoušel jsem to pak několikrát a nic.
Dej tam nový wokna! Stále ještě platí pravidlo:není nad čistý win!"
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-) ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Dzin píše:Když jsem porvé klonoval z PATA na SATA tak jsem drivery na řadič instalovat nemusel,protože deska ikdyž shit "Biostar" je nepotřebovala!
Z disku se nepodařilo na butovat a když jsem nabutoval z toho PATA a koukl se na SATA tak tam byl hotovej chaos Soubory jako °; ´¨ apod.
Pokud se ti pri klonovani takhle zku.vili data, tak je problem v tom SW, ktery to klonoval a je snad jasne, ze to ty XP rozchodit nemohly.
to Krevety: me zatim vzdy fungovalo prenest celou partition na novy disk pomoci PM a pak zase pomoci PM zmenit pismena tak, aby ta nova partition na novem disku byla C, delal jsem to tak asi 3x PATA to PATA, a jednou PATA to SATA a vzdy to fungovalo.
Ale pokud menis komplet HW, tak te reinstal stejne asi casem nemine i kdyz ja se reinstalu taky hodne branim a je to u me i pri zmene HW az posledni moznost.
Dzin píše:Když jsem porvé klonoval z PATA na SATA tak jsem drivery na řadič instalovat nemusel,protože deska ikdyž shit "Biostar" je nepotřebovala!
Pokud se ti pri klonovani takhle zku.vili data, tak je problem v tom SW, ktery to klonoval a je snad jasne, ze to ty XP rozchodit nemohly.:
Použil jsem tu samou verzi Ghosta jako když jsem dělal PATA na PATA nebo SATA na SATA což vždy fungovalo. Takže softem to nebylo.
A nerozchodili to ani XP který chtěj drivery na SATA před instalací ani Me který je chtěj až potom.
nejdrive je nutne ten disk pripojit ke stavajicimu systemu a nainstalovat SATA ovladace. pak udelat klasicekej cloen nejlepe pomoci Drive Image ci Ghosta - D.image je lepsi a spolehlivejsi. fungovat to musi. takhle jsem se naklonoval spousty disku vcetne prechodu z ATA na SCSI.
Takovej dotaz
Mam ted 40ku disk a potrebuju mit misto nej docasne 20ku
Je na tom Linux a potreboval bych prenest prvni 2 partitiony
Slo by to necim prenyst na jinak velkej disk prvni ma 5G a druhe 512M (swap)
na ty treti sou jenom filmy a mp3ky tak to normalne prekopcim ale de mi vo system pojede gdyz mu udelam toto ted se mi ho nechce instalovat znova, protoze to bude tak na tejden mozna 2 a pak tam pude zase jinej disk
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
v linuxu je příkaz dd ...ale bacha, abys správně uvedl source partition a destination partition...aby sis nepřesunul naopak prýzdný místo z 20ky na plnou 40ku...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
takze se to samozrejme nepovedlo
co vsak potesi ze po instalaci xp si samy prevzaly predchozi instalaci (w98se) a jde mi sputit nouzovy rezim )) v normalnim se to zhrouti pac to nezvladne HW prechod intel->amd az budu mit cas tak na suplik nainstim 98ky a kopnu to na satu a verim ze to pofacha