Potíže s AMD 2200+

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Potíže s AMD 2200+

Příspěvek od Wiruss »

Tak dneska jsem byl u známé, že jí nějak nejde poč. tak jsem se šel na to podívat a vůbec nanabýhal, tak jsem ho otevřel zkontroloval zapojení a ejhle naběhl jenže s taktem 1500+, jel dál normálně jenže enormně nestabilně (Pokud dobře počítám jel na 13,5*100). Když jsem chtěl takt trochu srovnat (ať pomocí multiplikátoru či FPS) tak se poč ihned po restartu sekl a neělo s ním dělat nic jiného než zresetovat CMOS... Docela by mě zajímalo co s tím...
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Skus popisat ostatne komponenti ktore su v PC........ len podla procesora sa dost tasko radi...... :wink:
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Nemá to takhle nastavený jumparama na desce? Jakou má MB? Jestli jí to vůbec podporuje 133FSB :)
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Zkus to vyčistit od prachu. pokud to nepomůže ->
zdroj? Uber komponenty na minimum (MoBo+CPU+fan+ K+M + HDD + VGA + Monitor), pokud to pojede tak je zto zdrojem
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Tak copm jsem čistil, deska je nějaké MSI (už má AGP 8x), jinak je tam TV karta Win2000 myslim nebo jak se to jmenuje, pak 80GB seagate, 256MB ram (asi neznačková) Geforce4 440 myslimm ten poc jel pul roku bezproblému...
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Jak to (ne)funguje v záklaní konfiguraci, zkus to pustit na stole a zkuntoluj jak dolíhá chladič na CPU
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Presunuto z AMD
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

-HNY- píše:Jak to (ne)funguje v záklaní konfiguraci, zkus to pustit na stole a zkuntoluj jak dolíhá chladič na CPU
Ale tak pokud je chladič nasazen správně tak doléhat musí...stejně bych neřekl že chladič tohle může ovlivnit...
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

prf.KuBA píše:
-HNY- píše:Jak to (ne)funguje v záklaní konfiguraci, zkus to pustit na stole a zkuntoluj jak dolíhá chladič na CPU
Ale tak pokud je chladič nasazen správně tak doléhat musí...stejně bych neřekl že chladič tohle může ovlivnit...
Těba Cooler Mastery mají spony s nevyrovnyným tlakem a na určitou část jádra deláhají víc a nad druhou visí v prostoru
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

...a tim to zcela jiste bude. Holt se chladic "nadlehcil" a kus prociku nechadi a nebohy procesor tak nezvlada ani default frekvence - se mu ani nedivim... :wink: :P

Pokud pre-usazeni chladice nepomuze, tak zdroj. Moc prachu - prehriva se a nezvlada.

Dve typicke veci, co se nebohym pocitadlum stavaj docela casto... :wink:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“