Obnova dat z pametove karty

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Nepilat
Nováček
Nováček

Obnova dat z pametove karty

Příspěvek od Nepilat »

Je šance, že by nějaká čtečka přečetla z paměťové karty něco, co jiná přečíst nedokáže?
Proč se ptám: Měl jsem půjčený foťák (Olympus, karta SmartMedia), normálně jsem fotil, když jsem potom strčil kartu do čtečky, tak nešlo nic přečíst. Použil jsem program na obnovu dat z karty (PhotoRescue) a udělal si image karty. Když jsem ji pak prozkoumal hex editorem, zjistil jsem, že FATka je zachovaná a data jakžtakž taky, až na to, že některé clustry, které by měly být podle fatky obsazeny fotkami, mají všechny byty rovné hex hodnotě FF. Tzn. že ty fotky nelze obnovit, protože v úplně každé je alespoň jeden takový pokažený sektor.

Může mi někdo poradit, jestli je tohle způsobený spíš chybou karty nebo foťáku a nebo to může být i tím, že prostě tyhle sektory moje čtečka nebyla schopna přečíst a tak si tam v té image dosadila hodnoty FF. A tedy je šance, že jiná čtečka by tu kartu byla schopná "vydolovat"?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

a ve foťáku jsou ty fotky vidět, nebo ne?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Nepilat
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nepilat »

No to je ten problem, ze kdyz chci strcit kartu zpatky do fotaku, tak on ji neprecte...
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Myslim že ty fotky už přečíst nepůjdou, jako poslední možnost jak kartu zprovoznit je zkusit naformátovat ve čtečce a jestli to nepude tak už je v háji.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

někde jsem četl test paměťových karet - myslim v novinách v Právu, je to pár tejdnů, karty dokonce k něčemu přibíjeli hřebíkem ( :!: ), pak to s pomocí nějakýho softwaru nebo čeho obnovili U DVOU TESTOVANÝCH KARET, netuším jestli se to povedlo zrovna u SmartMedie :sad:
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

podobnej problém jsem řeši s SD kartou - nekompatibilita s foťákem a fotky byly v háji (žádná obnova nešla)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

zkus na to jeste pustit RecoverMyFiles, pres ctecku i pres fotak, snad to neco zachrani, ale pokud ne, asi ti nezbude nic jinyho, nez format a test, jestli ta karta neni v cudu (zapis cteni...)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“