Potřebuju šetrně odstranit pasivy z pamětí!!!!

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
12345
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Potřebuju šetrně odstranit pasivy z pamětí!!!!

Příspěvek od 12345 »

Mám GeForce3 Ti200 64MB!!! Přilepil jsem tam sekundovým lepidlem chladiš z celera 500 jenom jsem lehze kapnul do rohu a doprostřed čipu jsem dal pastu!!! Nechce se to odlepit totálně to drží a do mražáku se mi to fakt dávat nechce!! Neznáte nějaké řešení jak to šetrně odstranit?? :) dík za každou radu!!!

//edit Thellwin - přesun z NV GK

CPU: Intel P4 Willamatte 1800@2140 (119x18), MB: Gigabyte P4 Titam series GA-8IRX, RAM: PC 2100 256MB Legend, VGA: Inno3D GF3 Ti 200 64MB (220@470), AUDIO: SB Live 5.1, Genius HT 5.1 HDD: 2x Seagate 60GB Barracuda 5, DVD-RW: NEC ND-1300A, Monitor: AOC 7Glr+, Case: KME CX-6159 pruhledna Tiskarna: HP PSC 1210
k0$Ti
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od k0$Ti »

no tak teda.... sekunkovym lepidlom :shock: :stupid: to ta jak napadlo?

tak to asi uz dole nedas
I'm breathing so I guess I'm still alive even if signs seem to tell me otherwise.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

no zkusil bych to kroutivim pohybem po zahrati urvat, ale ne ze to urves fakt nasilim, mohl bys to mit i s par miliony tranzistoru :( , jinak bych to pak zkusil nezim odparit, nejakej kus predmetu zasunout pod jadro a zkusit to odatrhnou (ale zase opatrne), ale jestli jsi to pridelal poradne, tak uz to asi neodendas
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Potřebuju šetrně odstranit pasivy z pamětí!!!!

Příspěvek od karf »

12345 píše:Mám GeForce3 Ti200 64MB!!! Přilepil jsem tam sekundovým lepidlem chladiš z celera 500 jenom jsem lehze kapnul do rohu a doprostřed čipu jsem dal pastu!!! Nechce se to odlepit totálně to drží a do mražáku se mi to fakt dávat nechce!! Neznáte nějaké řešení jak to šetrně odstranit?? :) dík za každou radu!!!
vem žiletku a ze strany pod pasívem zašmrdlej. Pak tam vsuň něco klínovitého a lehce zkus zapáčit. Ono se zdá že tam drží ale moc nedrží. Já lepil pasív na mého Radeona a když jsem tam chctěl pak dát lepší, tak jsem se divil jak snadno to šlo dolu. Použil jsem sekundové lepidlo na keramiku a kov 8-)
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
RYAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RYAN »

no tak ja som na FX 5200 dal velke medene pasivy a lepidlo (sekundove) som dal na kazdy roh pamete cize 4X kvapka :) na pamet. Ked som ju chcel dat do slotu tak som zistil ze mi zavadzaju ramky tak som jeden pasiv musel dat dole a isiel mi tak ze trosku sily a odlepil sa takze si myslim ze sa nemusis bat to dat silou dole :wink:
Intel Core 2 Duo E6300@3220Mhz,Asus P5B Deluxe,2GB DDR2 800MHz CORSAIR TWINX XMS2@1150MhzCL4,MSI OC 8800GT,250GB 7200.10 16MB Seagate SATA2,320GB 16 MB Samsung Sata2,Audigy 4+Logitech Z5500,DSL 4 MB 1:1
DENIUS
BOOk:MSI M655X-Turion 2GHz,1GB RAM,100GB,x1600@550/1400DDR3
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

No nevim, ale možná by se taky dalo tam kápnout z boku třebas trošku benzinu (kapku), která by to lepidlo rozpustila. Myslím, že ničemu jinýmu by to učkodit nemělo! POkud má někdo jinej názor, tak ať mě opraví!
Zero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zero »

Benzin ne,rozpustil by i kryci lak kterym je pcb pokryta a to rozhodne neni fajn :(
QDI Advance 10E(VIA Apollo Pro 133A),VIA Cyrix III 600Mhz,256Mb 133 Sdr VIA we connect...aby Vas kompl sqele hell...
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

Zero píše:Benzin ne,rozpustil by i kryci lak kterym je pcb pokryta a to rozhodne neni fajn :(
no a co kdyby se pak na tu paměť bez pcb dal zase pasiv, nechladilo by to lépe, když by tam nebyla ta ochrana?

Je to jen úvaha, tak mě neukamenujte, ok? :oops:
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Zero píše:Benzin ne,rozpustil by i kryci lak kterym je pcb pokryta a to rozhodne neni fajn :(
No to jsem právě nevěděl, jestli to nemůže něčemu uškodit, takže beru zpět. Benzin ne!!! .... a co třebas ředidlo? :D VTIP!
Matias
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matias »

co to skusit okolo(PCB) oblepit nějakou isolepou nebo alobalem, pak namočit štětec nebo spíš štěteček č..2 nebo podobný, no a až se to trochu rozpustí tak tam zašmátrat žiletkou, jěště bys to mohl něčim zahřát tak na 90-100°C.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

odškrábni to žiletkovým nožem pkud si tam toho nedal moc pokud jo tak ti asi nic kromě odbroušení pasivů nepomůže... :-D

jj sekunďák se sice používá normálně ale musíš vědět kolik a kam jinak tu už nesundáš a jedinou jistotou zůstává že sekunďák přežije grafickou kartu :-D :lol:
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“