Problém s DVD/RW LG GSA-4040B - vyřešeno

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
jupík
Začátečník
Začátečník

Problém s DVD/RW LG GSA-4040B - vyřešeno

Příspěvek od jupík »

Zdravím dámi a pánové,mám takový problém při kopírování org.DVD (asi pět kousků jsem zatím zkoušel)se kopie seká (v některých úsecích),ikdyž to převádím shrinkem nebo decryptrem a vypaluju nero6(nero vypálí a při kontrole dat nahlásí chybu),clonedvd2.4.3.5 nebo přímo ve shrinku3.2 .Minulý týden jsem formátoval HDD protože se začalo všechno sekat ale kopírování šlo v pohodě teď je to naopak.Mechanika LG4040B poslední firmware A304,win XPpro , je-li možnost DMA.Použitá média:samsung4X,gigamaster(první pokusy) a do doby před formatem bezchybný multidisc4X(sice místo 4X šel multidisc jen 2X a 2.4X ale v pohodě).Předem dík za rady :worship: fakt už nevím co s tím :old9:
MB:Gigabyte P35 DS3, CPU: Intel E2180, RAM: 2x1GB A-DATA EE 800+, HDD 120GB+320GBSeagate, GK: ATI shaphire X1950PRO, DVD-RW Liteonit LH 18A1H,Win XP PRO
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Měl bys asi začít u médií, kup něco pořádnýho, vyzkoušej a potom se ozvi, případně napiš, co za chybu to vypisuje.

A přečti si tohle:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=16521

Jo a dámy, jako ženy "Y" :lol: ale to se stane každýmu, nic ve zlým :D
Bathory
jupík
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jupík »

Za pravopis se omlouvám to víš CZeštin nený múj kuň :old2: .Jinak je nějaký free program který by kontroloval průběh (chyby,datový tok)vypalování.Ta chyba se objeví v neru po vypálení při kontrole dat.Hláška je:Kontrola dat se nezdařila víc nic.
MB:Gigabyte P35 DS3, CPU: Intel E2180, RAM: 2x1GB A-DATA EE 800+, HDD 120GB+320GBSeagate, GK: ATI shaphire X1950PRO, DVD-RW Liteonit LH 18A1H,Win XP PRO
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Každý vypalovací software kontroluje chyby takže nepotřebuješ nic extra. Hláška "kontrola dat se nezdařila" odpovídá pravděpodobně chybě CRC, takže jsou v úpodstatě 2 možnosti. Buď ti blbne vypalovačka, nebo a to je pravděpodobnější, začni pálit na lepší média.
Jestli můžeš, tak updatuj nejnovější firmware, to taky může pomoci.
Naposledy upravil(a) Bathory dne pát 29. říj 2004, 21:39, celkem upraveno 1 x.
Bathory
jupík
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jupík »

A není A304 nejnovější firmware? Aspoň na cdr je jako poslední k této vypalovačce.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Je, já jsem se nevšiml, žes ho tam napsal. :)
Bathory
jupík
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jupík »

No tak jsem skusil verbatinku a po 2% hodilo nero hlášku chyba ostření nebo sledování stopy, vypalování rychlostí 4x(5520kB/s) se nezdařilo.Tak to asi je povypalovačce co?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Zkus ještě vyčistit optiku, to by mohlo na chvíli pomoct.
Naposledy upravil(a) Bathory dne pát 29. říj 2004, 21:39, celkem upraveno 1 x.
Bathory
jupík
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jupík »

Doufám že du stačit čistícím médiem mechanika je ještě v záruce tak ji nechci rozdělávat.zkoušel jsem ještě 2X pálit na dvd-rw Hp 2,4X rychlostí v neru a pokaždý to dopadlo podle nera dobře zkoušel jsem jak starší firmware A303 tak nový A304 který používám od jeho zveřejnění tak nevím žeby mechanice dělalo potíže pálit 4X a višší rychlostí?Základní rychlost je 4-4-2,4 (ale tou jsem nikdy nezkoušel vypalovat nebylymédia a nebyla nutnos tvždy 2-2-2,4)použitím firmwarů by měla být rychlost 8-8-2,4.Nemohlo by být "softwarovým zrychlením" které by nešmakovalo laisru? :huh:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Kamarád tuhle mechaniku má a pálí mu suprově :) a 4x :)
Jestli není zapečetěná, jako že není, tak ji rozdělej a vyčisti pořádně lihem. Tyhle čistící média jsou na dvě věci, na nic a na poškrábání optiky. Brrrrrr.
Naposledy upravil(a) Bathory dne pát 29. říj 2004, 21:40, celkem upraveno 1 x.
Bathory
jupík
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jupík »

Tak asi nic po dvou úspěšných pokusech další zničený medium a už ani nechce pálit cd s ochranou kterou ještě minulý týden zvládla bez problémů.Tak půjde na reklamaci.Nevíš jestli se ještě dělá tento typ?Když známá reklamovala teaca asi po 3/4 roce tak jí ho vyměnily za novýho i typově,nebylo by špatný kdyby to praktikovalo i LG :) .

Jo a dík za snahu a rady.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jestli ji nebudou mít někde na skladě, tak dostaneš novej typ. :)
Bathory
jupík
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jupík »

Tak nevím jestli si ze mě dělá ta mechanika prdel nebo to je klid před bouří?!Včera jsem sní zkusil vypálit cd v cdclone a ze sradny jsem zatrhl kalibraci laisru a vypálila to a funkčně tak jsem zkusil vypálit dvd (v neru)a dal jsem starší firmwar A303 a zatím tři dvd vypáleny 4X a všechny funkční.Zatím jsem ji nečistil nebyl čas. :-D
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

To je klidně možný. Ta kalibrace se provádí před každým vypálením média a je k tomu vyhrazený i místo na tom médiu. Na druhou stranu se ale může klidně stát, že médium bude vypálený rychlejc, než by to odpovídalo jeho kvalitě a půjde do kytek. ....... teda pod kytky :) .

Ale s ohledem na to, že ji máš ještě v záruce, tak bych to neřešil a vrátil ji.
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“