Problém s DVD/RW LG GSA-4040B - vyřešeno
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- jupík
- Začátečník

Problém s DVD/RW LG GSA-4040B - vyřešeno
Zdravím dámi a pánové,mám takový problém při kopírování org.DVD (asi pět kousků jsem zatím zkoušel)se kopie seká (v některých úsecích),ikdyž to převádím shrinkem nebo decryptrem a vypaluju nero6(nero vypálí a při kontrole dat nahlásí chybu),clonedvd2.4.3.5 nebo přímo ve shrinku3.2 .Minulý týden jsem formátoval HDD protože se začalo všechno sekat ale kopírování šlo v pohodě teď je to naopak.Mechanika LG4040B poslední firmware A304,win XPpro , je-li možnost DMA.Použitá média:samsung4X,gigamaster(první pokusy) a do doby před formatem bezchybný multidisc4X(sice místo 4X šel multidisc jen 2X a 2.4X ale v pohodě).Předem dík za rady
fakt už nevím co s tím 
MB:Gigabyte P35 DS3, CPU: Intel E2180, RAM: 2x1GB A-DATA EE 800+, HDD 120GB+320GBSeagate, GK: ATI shaphire X1950PRO, DVD-RW Liteonit LH 18A1H,Win XP PRO
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Měl bys asi začít u médií, kup něco pořádnýho, vyzkoušej a potom se ozvi, případně napiš, co za chybu to vypisuje.
A přečti si tohle:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=16521
Jo a dámy, jako ženy "Y"
ale to se stane každýmu, nic ve zlým 
A přečti si tohle:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=16521
Jo a dámy, jako ženy "Y"
Bathory
- jupík
- Začátečník

Za pravopis se omlouvám to víš CZeštin nený múj kuň :old2: .Jinak je nějaký free program který by kontroloval průběh (chyby,datový tok)vypalování.Ta chyba se objeví v neru po vypálení při kontrole dat.Hláška je:Kontrola dat se nezdařila víc nic.
MB:Gigabyte P35 DS3, CPU: Intel E2180, RAM: 2x1GB A-DATA EE 800+, HDD 120GB+320GBSeagate, GK: ATI shaphire X1950PRO, DVD-RW Liteonit LH 18A1H,Win XP PRO
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Každý vypalovací software kontroluje chyby takže nepotřebuješ nic extra. Hláška "kontrola dat se nezdařila" odpovídá pravděpodobně chybě CRC, takže jsou v úpodstatě 2 možnosti. Buď ti blbne vypalovačka, nebo a to je pravděpodobnější, začni pálit na lepší média.
Jestli můžeš, tak updatuj nejnovější firmware, to taky může pomoci.
Jestli můžeš, tak updatuj nejnovější firmware, to taky může pomoci.
Naposledy upravil(a) Bathory dne pát 29. říj 2004, 21:39, celkem upraveno 1 x.
Bathory
- jupík
- Začátečník

- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- jupík
- Začátečník

No tak jsem skusil verbatinku a po 2% hodilo nero hlášku chyba ostření nebo sledování stopy, vypalování rychlostí 4x(5520kB/s) se nezdařilo.Tak to asi je povypalovačce co?
- jupík
- Začátečník

Doufám že du stačit čistícím médiem mechanika je ještě v záruce tak ji nechci rozdělávat.zkoušel jsem ještě 2X pálit na dvd-rw Hp 2,4X rychlostí v neru a pokaždý to dopadlo podle nera dobře zkoušel jsem jak starší firmware A303 tak nový A304 který používám od jeho zveřejnění tak nevím žeby mechanice dělalo potíže pálit 4X a višší rychlostí?Základní rychlost je 4-4-2,4 (ale tou jsem nikdy nezkoušel vypalovat nebylymédia a nebyla nutnos tvždy 2-2-2,4)použitím firmwarů by měla být rychlost 8-8-2,4.Nemohlo by být "softwarovým zrychlením" které by nešmakovalo laisru? 
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Kamarád tuhle mechaniku má a pálí mu suprově
a 4x
Jestli není zapečetěná, jako že není, tak ji rozdělej a vyčisti pořádně lihem. Tyhle čistící média jsou na dvě věci, na nic a na poškrábání optiky. Brrrrrr.
Jestli není zapečetěná, jako že není, tak ji rozdělej a vyčisti pořádně lihem. Tyhle čistící média jsou na dvě věci, na nic a na poškrábání optiky. Brrrrrr.
Naposledy upravil(a) Bathory dne pát 29. říj 2004, 21:40, celkem upraveno 1 x.
Bathory
- jupík
- Začátečník

Tak asi nic po dvou úspěšných pokusech další zničený medium a už ani nechce pálit cd s ochranou kterou ještě minulý týden zvládla bez problémů.Tak půjde na reklamaci.Nevíš jestli se ještě dělá tento typ?Když známá reklamovala teaca asi po 3/4 roce tak jí ho vyměnily za novýho i typově,nebylo by špatný kdyby to praktikovalo i LG
.
Jo a dík za snahu a rady.
Jo a dík za snahu a rady.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- jupík
- Začátečník

Tak nevím jestli si ze mě dělá ta mechanika prdel nebo to je klid před bouří?!Včera jsem sní zkusil vypálit cd v cdclone a ze sradny jsem zatrhl kalibraci laisru a vypálila to a funkčně tak jsem zkusil vypálit dvd (v neru)a dal jsem starší firmwar A303 a zatím tři dvd vypáleny 4X a všechny funkční.Zatím jsem ji nečistil nebyl čas. 
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
To je klidně možný. Ta kalibrace se provádí před každým vypálením média a je k tomu vyhrazený i místo na tom médiu. Na druhou stranu se ale může klidně stát, že médium bude vypálený rychlejc, než by to odpovídalo jeho kvalitě a půjde do kytek. ....... teda pod kytky
.
Ale s ohledem na to, že ji máš ještě v záruce, tak bych to neřešil a vrátil ji.
Ale s ohledem na to, že ji máš ještě v záruce, tak bych to neřešil a vrátil ji.
Bathory