Předělávka subwooferu GENIUSU 5.1 VALUE

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

12345
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Předělávka subwooferu GENIUSU 5.1 VALUE

Příspěvek od 12345 »

Není to nic krásného, ale ten zvuk je prostě ohromujíci oproti tomu co to bylo!!! Nehraje to sice jak moje GENIUSY HT 5.1, ale moc daleko to do toho nemá!! :D :D :D Kdo bude chtít bližší informace tak ať se ozve!! :) Poslední foto je jak ten subwoofer vypadal předtím!!

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
piště názory na vzhled to mě fakt zajímá..... :)
CPU: Intel P4 Willamatte 1800@2140 (119x18), MB: Gigabyte P4 Titam series GA-8IRX, RAM: PC 2100 256MB Legend, VGA: Inno3D GF3 Ti 200 64MB (220@470), AUDIO: SB Live 5.1, Genius HT 5.1 HDD: 2x Seagate 60GB Barracuda 5, DVD-RW: NEC ND-1300A, Monitor: AOC 7Glr+, Case: KME CX-6159 pruhledna Tiskarna: HP PSC 1210
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Bena vypada dobre :up:
Tu elektroniku si nechal bez zasahnu? (nevim jak tydle ale vecina takejchdle beden ma moc slabej zdroj a kondiky sou taky maly a ty sou u subwooferu dulezity :twisted: )
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
12345
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 12345 »

jo nechal jsem to bez změn!! Dělal jsem to kamošovi!! A ona na to neměl prachy a chtěl to co nejrychleji!! Tak jsem to nechal tak!!! Jen jsen mu to udělal ve stylu band-passu!! :)
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Podarilo sa...... :) Ani basak si nemenil??? Neslusil by tomu viac basak s vysim vykonom a priemerom? A co otapetovanie??? Inac pekna praca....
12345
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 12345 »

ne ne basák jsem neměnil!!! Je tam slabé trafo... a majitel se rozhodl pro barvu no tak se to natřelo!! :)
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

slaby trafo a maly kondiky (jako ve vetsine levnejsich beden :evil: )
homemade rulezzz :twisted:
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
12345
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 12345 »

jo jo přesně tak slaby trafo a maly kondiky!!! :D proto jsem si koupil geniusy HT 5.1 ať to nemusím upravovat a hraje to solidně!! :) A kdyby tam šel dát větší basák tak ho tam asi dají už od výroby!! :-D :-D :-D
Halen
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Halen »

Hele, muzes napsat jaky TS parametry ma ten repracek? A jaky objemy komor tam mas? Ono totiz postavit DOBRE hrajici bandpass je docela slozita zalezitost. BTW, subwoofer od HT 5.1 ma ze vsech subbasu, co jsem kdy slysel, nejhorsi zvuk. :x Zahuhlany a zaduneny, nejde ani rozeznat, jestli hraje BASKYTARA nebo KONTRABAS a to je co rict.
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Ano to s tym subwooferom od Genius 5.1 HT je pravda...... On len huci a duni (hra len "solidny" bas) - na techno a electric mozna dobre, ale na rock, classic, instrument bieda.....
12345
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 12345 »

No tak ty parametry není to jisté už si to moc nepamatuju je to už dávno!! Ale myslím že pruměr toho repráku je 100 mm, 4 ohmy, 15W
A ty rozměry tak to je problém musel bych to zajít za kamošem změřit!! Jinak jsem to vlastně okopíroval od mojeho subwooferu a trochu jsem to zmenšil aby to bylo uměrné tomu repráku!!!! A co se tyče toho subwooferu a hudby tak mi je to jedno já hudbu neposlouchám!!! takže jestli ten subwoofer nerozeznává baskytaru nebo kontrabas tak je mi to naprosto fuk!!!
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

2 12345: Ty naozaj nepocuvas hudbu ??????? :?
12345
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 12345 »

Na PC fakt minimálně!! Většinou si pustím věž, ale i to je málo kdy!! :) ruší mě to!!!! :)
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

je to hezky :) a preztan s tema vykricnikama !!!!!!!!!!!! jak se ti to cte???!!!!
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
chami
Nováček
Nováček

Příspěvek od chami »

Destroy píše:Ano to s tym subwooferom od Genius 5.1 HT je pravda...... On len huci a duni (hra len "solidny" bas) - na techno a electric mozna dobre, ale na rock, classic, instrument bieda.....
To je svata pravda. Ty basy jsou fakt strasne. Neda se s tim taky neco udelat?
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

2 chami: Da, ale to je uz zlozitejsi zasah do elektroniky, musel by si prerobit vyhybku pre subwoofer, zvysit deliacu frekvenciu - LowPass..... A tiez pomaha upchatie bassreflexu, je to kvalitnejsie, ale zase slabsie.....
chami
Nováček
Nováček

Příspěvek od chami »

Destroy píše:2 chami: Da, ale to je uz zlozitejsi zasah do elektroniky, musel by si prerobit vyhybku pre subwoofer, zvysit deliacu frekvenciu - LowPass..... A tiez pomaha upchatie bassreflexu, je to kvalitnejsie, ale zase slabsie.....
Mas s tim praktickou zkusenost? Pokud me poradis neco, co opravdu funguje, jdu do toho
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

2 chami: Ak mas dostatocne skusenosti a schopnosti, mozes to vyskusat.... Ale ved, ze nie je to len tak.... Chce to vela merania a preskusavania, lebo zakladne info od vyrobcu ti zdaleka nestaci....Velmi tazko by si zhanal pasujucu vyhybku a aj tu by si musel este trochu upravit. Poradit ti na dialku je v tomto pripade viac-menej nemozne. Dalsia vec je otacka, ci to vobec za tu namahu stoji. Ono posunutie deliacej frekvencie znamena velky zasah do elektroniky (prerobenie takmer vsetkeho) a zasa nemozes cakat, ze vysledok bude nejaky zazrak.... Sam subwoofer o sebe (neviem preco) je zle dimenzovany, lebo ma prilis velky objem na pouzity basak (ten ma priemer "len" 16cm). No a uz aj tym je sposobene nadmerne "hucanie" a nie kvalitne prekresleny basovy efekt. A zase zmenit od zakladu subwoofer stoji vela casu, ale hlavne vela penazi.....
Tak ja osobne by som sa do toho nepustal, nakolko tu nie je jedinym problemom deliaca frekvencia.

//EDIT: Za vyskusanie urcite stoji gumovo-penova upchavka do bassreflexu, ktoru dostat kupit, ale da sa aj lahko vyrobit. Upchanim bassreflexu sa sice celkovy basovy zvuk utlmi (zoslabi), ale na druhej stranie je podanie basov prekreslenejsie a kvalitnejsie.
crazyape
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Předělávka subwooferu GENIUSU 5.1 VALUE

Příspěvek od crazyape »

12345 píše:Není to nic krásného, ale ten zvuk je prostě ohromujíci oproti tomu co to bylo!!! Nehraje to sice jak moje GENIUSY HT 5.1, ale moc daleko to do toho nemá!! :D :D :D Kdo bude chtít bližší informace tak ať se ozve!! :) Poslední foto je jak ten subwoofer vypadal předtím!!

piště názory na vzhled to mě fakt zajímá..... :)
ty woe vypada to fakt úekne...tyhle bedny sem mel a ten sub byl fakt hruza!
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od promecon »

jak uz psal spirit, tak je to dost tazke, vyhybku na 5+1repro asi ani nedostanes, ale na druhej strane, proc by nesla kupit jedna 2-pasmova, a do basov by si dal basak, do stredovysok by si dal center a mas, a mozes da lepsi basak, samozrejme zvysit rafo, a je to, nebo ne???
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Ja jsem vcera ucpal ty diry kolem kabelu na GHT a basy se znatelne zlepsily.Ucpani basreflexu je podle me kravina protoze to vubec nehraje-to pak muzes ty basy uplne vypnout :?
Naposledy upravil(a) Luks dne čtv 16. pro 2004, 07:08, celkem upraveno 1 x.
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“