IDLE: 50°C (Plocha WinXP)
BURN: 66°C (otevřený CASE) a 75°C uzavřený CASE
MB je ASUS P4S800D s pasivním chlazením chipsetu, dále grafika Prolink Pixelview GF FX5900XT (taky nějakých 60wattů).
Za chladič jsem zvolil Cooler Master DI4-8KD3B-0L.
Systém běží stabillně (za těch několik dní co to mám ani jeden crash a že tomu dávám za uši - DOOM3), ale i tak se mi to zdá hodně (hlavně uzavřený case).
Tak mi vadí hlavně hluk - totiž než se PC zahřeje (cca prvních 10 min v XP, tak jede téměř neslyšně (všechny ventilátory regulované)). Jenže pak už je to docela hukot - vše naplno. Přemýšlím o přidání jednoho ventilátoru na zadní stranu case pro lepší odvod vzduchu. Ale vzhledem k tomu, že i odkrytovaný systém má 66°C, tak si od toho moc neslibuji.
Četl jsem na fórů podobný problém, majitel to vyřešil nákupem Zalmana, ale to už je přes 1300 kč a nevím, jak rapidně se to oproti Cooler Msteru změní, aby to nebyly vyhozené peníze.
Myslíte, že pomůže vyrobit si nějaký Wind Tunel (k CPU), když ten systém takhle hřeje i s otevřeným CASE?
Zdroj na CASE je 350W, tak snad stíhá i když se pěkně hřeje.
Budu hodně experimentovat, chtěl bych to dostat na rozumnou teplotu bez větších nákladů (vodní chlazení vylučuji) a zároveň na rozumnou hladinu hluku alespoň v desktop aplikacích - ve hrách to přeřve repro
Uvítám každou radu, či zkušenost
PS: Jaké máte zkušenosti se SW chlazením CPU? Který program je nejlepší?
Díky, Rumcajs