Askey TView CHP-053

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Rumcajs
Nováček
Nováček

Askey TView CHP-053

Příspěvek od Rumcajs »

Zdravím všechny,
nedávno jsem upgradnul PC, tak jsem také přešel z Win2000 na WinXP. Jenže se mi nepodařilo zcela rozchodit původní TV kartu pod WinXP (Askey TView CHP-053). Nemohu do WinXP dostat její ovladače - při instalaci jdou XP do bluscreen s txt výpisem a následně reboot. Takhle padat XP jsem nikdy neviděl. A než jsem začal laborovat s TV kartou, nesletěly mi tímhle způsobem ani jednou.
Zkoušel jsem i instalovat univerzální BT878 drivery, ale zase šly XP do bluescreen. Nakonec jsem ze zoufalství nainstalovat ovladače k Avermedia TV kartě, které se chytly a karta se tváří jako nainstalovaná. Jenže jediný SW, který dokáže přistupovat k TV kartě je ten, který používá svoje vestavěné ovladače (např. bTV 2.1 nebo DScaler). Např iuVCR nerozjedu ani zaboha. No a aby toho nebylo málo, tak při pokusu o zachytávání videa jde bTV po nějaké době (nebo při jakékoliv manipulaci - např spuštění programu) do bluescreen s nějakou chybou driveru audio capture.

Už nevím co s tím, kdo budete mít nějaký návrh nebo zkušenosti, poraďte.
Pod Win2000 jsem kartu provozoval asi 2 roky celkem bez problémů.
Výrobce vydal někdy v roce 2001 poslední verzi ovladačů (a první pro Win2000 a WinXP) a kartu dále nepodporuje.

Mám se s tím dál trápit nebo koupit novou?
Rumcajs
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rumcajs »

Tak jsem včera udělal další experiment - nainstaloval jsem Win2000, pod kterými mi na starém HW ta karta fungovala - a při instalaci ovladačů došlo taky k modré obrazovce - tentokrát bohužel i k totálnímu úmrtí Windows. Takže jsem došel k závěru, že to, že karta nefunguje je pravděpodobně způsobeno kolizí této karty s některým novým hardware, nebo spíš (a to je pravděpodobnější) kolize zastaralých ovladačů této karty s některým z ovladačů mého nového hardware.
Je asi celkem jedno, kde je pravda, nakonec mě stejně čeká koupě nové kraty.
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Mám taky celkem starou kartu, ale naprosto žádný problém tohoho typu nemám.
Zkus třeba přehodit tu kartu do jinýho PCI slotu. Jaký univerzální ovladače si použil, ty od Ivana Uskova? Pokud ano, pak tam musíš zvolit při instalaci správný typ tuneru, jinak to může dělat problémy (mě třeba nefungoval WinDVR3).
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Rumcajs
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rumcajs »

Zdar, ten problém se vyskytl při instalování WDM ovladačů, kdy se při INSTALACI shodí XP i Win2000 do modré obrzovky s následným restartem. Takže k nastavování tunerů a podobně jsem se u Win2000 ani nedostal, protože ty už se z toho pádu nezotavily. U win XP jsem vyzkoušel: Originální ovladače ke kartě, dále univerzální od Uskova a dále univerzální BT878 WDM drivery. Vždy restart do modré obrazovky během instalace driverů. Nakonec jsem ještě z legrace zkusil nainstalovat ovladače od bráchovy Avermedia a ejhle - žádný restart se nekonal a karta se tvářila jako nainstalovaná, akorát místo askey bylo avermedia. Takže jsem začal zkoušet různé TV programy, ale bohužel jsem nerozchodil nic co používá ty nainstalované WDM drivery (pravděpodobně se sice drivery nainstalovaly, ale nedokázaly správně přistupovat ke kartě jiného výrobce). Takže jsem zkusil bTV 2.1 Pro a taky DScaler. Na sledování TV no-problem, tyhle SW používají vlastní přístup na kartu a nevyužívají systémové WDM drivery. Ale jak jsem zkusil nahrávat, nastaly šílené potíže. Restarty do modré obrazovky probíhaly od 10sec do 1 hodiny kdykoliv, nesměl jsem nijak pracovat ve Windows (spouštění jiných programů, přepínání oken, apod.) A nakonec stejně skoro všechny nahrané soubory byly nečitelné. Navíc to začalo poškozovat filesystem NTFS (což jsem v životě neviděl, že by se NTFS takhle zrušilo), jednou mi zmizel celý adresář, do kterého jsem nahrával a jednou jsem dokonce musel najet konzolu pro zotavení XP a pomocí CHKDSK obnovovat kus disku, protože zmizela část WindowsXP.
Podle mě byl problém v přímém přístupu aplikací na dsik a konfilktů ovladačů karty, možná to i souvisí se serial ATA diskem, ale tu chybu co mi to hlásilo na modré obrazovce byla většinou chyba ovladače wdmaud.sys (nebo to bylo wdmaud.drv?).
Prostě mám nový hardware a přešel jsem z win2000 na winXP, tak jsem myslel, že je to tím OS, ale protože jsem pak vyzkoušel i win2000 a se stejným neúspěchem, tak to teď připisuji spíš nekompatibilitě driverů karty s novým hardware. Proto jsem se taky o příspěvek vedle ptal, jaké má kdo zkušenosti s serial ata disky, protože mi připadlo, že to padalo právě při nahrávání z TV na disk, tak jestli to není tím. Ještě se musím zeptat, jakou kartu používají Ti co jim to funguje. Přemýšlím nad Winfast TV XP - taková jednoduchoučká levná karta - jen aby chodila.
Tenhle týden si ji chci půjčit od bráchy, ať nekupuji zajíce v pytli.

Jesli má někdo nějakou radu, na co se ještě podívat nebo se setkal s podobným chováním systému, tak prosím napište.
Ještě podotýkám, že XP se začaly takhle šíleně nestabilně chovat až po nainstalování ovladačů TV karty.
Žádný konflikt IRQ jsem nezjistil.

Předem díky za každou radu.
Rumcajs
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rumcajs »

PS: Jo a jiný PCI slot už jsem taky zkoušel - bez výsledku.
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Tu volbu tuneru myslím právě při instalaci ovladačů (IU). Instalují se ti čtyři zařízení - Tweaked Audio Capture, Tweaked Video Capture, Crossbar, a Tuner. A právě když instaluješ ten tuner, tak si musíš zvolit ten správnej (je jich tam víc na výběr).
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Rumcajs
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rumcajs »

Zdar,
tak jsem včera vyzkoušel jinou TV kartu - WinFast TV 200 XP, zapůjčenou od bráchy. Vše funguje naprosto bezproblémově, od zasunutí karty do slotu přes instalaci driverů, aplikace, nahrávání...
Rozhodl jsem se, že to už nebudu trápit a tu starou kartu střelím v bazaru, třeba ještě někomu poslouží. No a já si pořídím tenhle typ. Už jsem si s tím užil docela dost problémů a doby, kdy přeinstalace windows patřily k mým oblíbeným činnostem už jsou dávno minulostí.
Upřímně díky všem za Vaše rady.
Rumcajs
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“