Jakej disk 120GB?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Yan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jakej disk 120GB?

Příspěvek od Yan »

Jaky disk mi poradite do noveho poce? Chci 120GB, ale nevim zda Seagate nebo Western Digital. A jeste muze mi nekdo priblizit jaky je prakticky rozdil (ve vykonu) disku se 2MB a 8MB Cache? Diky moc.
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

Pokud chces hodne tichy disk tak ber Seagate. Ber disk s 8 Mb cache. Rozdil v cene je minimalni. Ja osobne se jeste do Vanoc rozmyslim co si koupit. Uvazuji o 8Gb nebo 120Gb.
Hodne stesti.
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

ber rozhodně 8MB cache, pomůže to
jestli to bude WD nebo Seagate je šumafuk
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Může mi někdo sem hodit nějakej link na test kde je solidně porovnanej výkonostní rozdíl mezi diskem s 2MB a 8MB cache ( stejná kapcita, třeba WD800BB vs JB nebo 1200BB vs JB)
Hodně by mne to zajímalo protože co jsem nějaký jednoduchý testy viděl tak to vycházelo zhruba nastejno, někde dokonce byl disk s míň cache v něčem rychlejší. :(
Dík
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakej disk 120GB?

Příspěvek od Nidzo »

Yan píše:Jaky disk mi poradite do noveho poce? Chci 120GB, ale nevim zda Seagate nebo Western Digital. A jeste muze mi nekdo priblizit jaky je prakticky rozdil (ve vykonu) disku se 2MB a 8MB Cache? Diky moc.
Ber urcite s 8MB cache...za tu 100 to stoji...jinak ja ti klidne ten Seagate muzu doporucit...mam ho uz nejakej cas a je perfektni
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
KuKla

Příspěvek od KuKla »

Hitachi 7k250 rulezzzzzz 8-)
Raptor se se svojí cenou může jít zahrabat :lol:
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

Urcite 8MB cache,je to znat sice treba pri praci s vetsima souborama.Asi bych taky radsi bral Seagate.I kdyz prave Seagate byl muj prvni disk,kterej jsem odpalil :)))
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Mel jsem IBM, WD a Seagate. A nej je podle me Seagate :twisted: Tuhle 120 GB mam už od vanoc a jede v poho a to ji pouzivam jako prenosnej disk do skoly... Takze se furt nabootovaná a vybootovava...
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

cruzz píše:Urcite 8MB cache,je to znat sice treba pri praci s vetsima souborama.Asi bych taky radsi bral Seagate.I kdyz prave Seagate byl muj prvni disk,kterej jsem odpalil :)))

Vetsi cache je znat pri praci s malyma souboram - pri praci s velkyma souborama je rozdil mezi 2 a 8 MB cache minimalni nebo spis zadnej....
V kazdym pripade pokud je rozdil v cene opravdu minimalni tak se vyplati na 8MB priplatit....
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Mesiee
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mesiee »

At žijeWetern,zkušenost je zkušenost!!:-)
Athlon 2500(3200) 2x512 Samsung(400) FIC-AU13(n-force2) Ati9800Pro
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

no.. asi tuhle otaku budu do vanoc resit taky... mam sice nejradsi WD, ale ta 7k250 je dost presvedciva... asi koupim tuhle...
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Videl jsem par vysledku 7k250 a byl jsem dost prekvapenej ... tenhle disk by mohl po dlouhych letech znamenat vymenu značky HDD v mojem PC :oops:

Doufam, ze tu Kukla postne nejaky podrobnosti.... :roll:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Ja uz se taky pomalu chystam na 160GB 7k250.
Je nejaky rozdil ve vykonu mezi PATA a SATA verzi ?
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
KuKla

Příspěvek od KuKla »

Jiri Drak píše:Ja uz se taky pomalu chystam na 160GB 7k250.
Je nejaky rozdil ve vykonu mezi PATA a SATA verzi ?
ne :)
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

zdravim
mam jeden dotaz kterej me neni jasnej nasel jsem v jednom ceniku IBM i HITACHI....
mate nekdo informace zda se nejak lisi kvalita???

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
Stan007
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stan007 »

Ber Seagate - mám s nima super zkušenosti.Ale samodřejmě sériovej - jinej nemá cenu. Kupoval sem ho nedávno a běhá solidně
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

"solidne " je pro me malo :P

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
Butcherson
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Hluk 7K250

Příspěvek od Butcherson »

Muzu se optat jak moc je 7K250 hlucnej,kdyz to udavate jako minus?Je to asi dost subjektivni,ale prece jenom..
Diky
Jirvar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jirvar »

Už dva roky mám hardisk Seagate a ještě jsem s ním neměl problémy. 8)
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

je to jedno, hlavne ze narazis na dobrej kus, kdyz ne tak jsou sraci oba (vsichni)
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“