Problém s Radeon 9800Pro

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

ManCZE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém s Radeon 9800Pro

Příspěvek od ManCZE »

Mám problém s Radeonem 9800Pro. V nastavení nastavím obnovovací frekvenci na 85 (klidně i na cokoliv jiného), ale přitom mi zůstane na 65!!! Navíc mám vedle písma duchy. Poraďte mi prosím někdo, nevím si rady. Mám stáhlý nejnovější drivery.

AMD 2000+
768MB RAM
Gigabyte ATI Radeon 9800Pro
Win XP Profesional
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Takže dej v nastavení zobrazení-upřesnit-obrazovky-monitor-85Hz a pak to samý nastav ještě u monitoru a mělo by to bejt v pohodě.
Jinik kdyby to nešlo, tak třeba zkus http://www.pagehosting.co.uk/rf/ :wink:
ManCZE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManCZE »

V nastavení to mám nastavený. RefreshLock ani RefreshForce mi nepomohl - ono se totiž všechno tváří, jako že to má požadovanou frekvenci, jenže nemá. Na monitoru si obnovovací frekvenci nastavit nemůžu, jen prohlédnout.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

jeste zkus powerstrip...

co je to ma monitor, DCC komunikaci mas povolenou?
ManCZE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManCZE »

Monitor je ViewSonic P815 Professional Series a ještě jsem zapomněl na motherboard, který je MSI K7T266 Pro...
Ani Powerstrip nepomohl...

Myslíte, že by to mohlo být drivery pro monitor? Já mám ty deafultní vokňácký (ale na MX 440 to jelo !?!). A nevím co je DCC komunikace
Ricardo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ricardo »

Probém může být ve špatné identifikaci monitoru woknama. Při nastavovaní obnovovací frekvence v ovladačích se koukni, jestli ti sedí typ monitoru co je tam napsaný :) Podívej se tam a dej vědět :?
Intel C2D E4600 2.4GHz, AsRock 4COREDUAL-SATA2, 2x1GB A-DATA DDR, Radeon X1950Pro, Zdroj Nexus NX-4090 (400W), SAMSUNG 226BW, SB Live!, Genius SW-5.1 Home Theater, DVD, atd...
ManCZE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManCZE »

Monitor jsem určil já sám manuálně a je to učitě správný typ.
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Zkus jak psal Boin "dej v nastavení zobrazení-upřesnit-obrazovky-monitor" nech zaškrtnuto "použít DDC informace", ale v poli "obnovit kmitočet podle" nastav "Zablokováno" (jaké DDc informace ti to vypisuje?) Pak by měl bezproblému fungovat refreshlock.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
ManCZE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManCZE »

Obrazek 1
Obrazek 2

//Edit by Paja: predelano na odkazy
Ricardo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ricardo »

Tak to se nedivím, že ti nejdou nastavit obnovovací frekvence :(
Mně to pořád vypadá, na špatně zvolený monitor. Zkus aktualizovat ovladač monitoru a také zkus jiné ovladače grafiky.
Intel C2D E4600 2.4GHz, AsRock 4COREDUAL-SATA2, 2x1GB A-DATA DDR, Radeon X1950Pro, Zdroj Nexus NX-4090 (400W), SAMSUNG 226BW, SB Live!, Genius SW-5.1 Home Theater, DVD, atd...
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

tim powerstripem si to zamknout zkousel?
ManCZE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManCZE »

Zkoušel jsem to Powerstripem, RefreshLockem, RefreshForecem a nic. :cry: U REfreshu se to tvaří, jako že to je frekvence 85 (ale není) a u Powerstripu když to zamknu, tak nachvilku zčerná obrazovka, jako že se to mění, ale pak jak tam je ten posuvník, dke si volím frekvenci, tak je na stejným místě jak byl, ale číslo nad ním je 65. Když pak stím šoupátkem pohnu tam a z5, tak zase ukazuje spávný číslo.

Ovladač od monitoru mám stálý z oficiálních stránek, ten jsem spustil a napsalo mi to, že bylo úspěšně aktualizováno,

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
ManCZE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManCZE »

Tak se mi podařilo nastavit frekvenci na 85 hertzů, když jsem z Výchozího monitoru dal driver na ViewSonic P815 (asi už po 3), pak jsem restartoval a nejednou to jelo. JENŽE jsem se pak podíval na nastavení grafárny, vybral jsem si smartshadery a frekvence mi zase spadla na 65 :cry: . Zkoušel jsem to vrátit do pův polohy, ale stejným obnovit to už nejde :cry: :cry: :cry: . Vážně nevím co s tím. :cry:

Mimochodem i když jsem měl frekvenci 65, tak mi duši na obrazovce zůstali.
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

podle toho tvého Obrazek 2 to vypadá špatně, vlastně jako by monitor vubec nebyl připojenej - špatná komunikace DDC mezi GK a monitorem. Ještě mě napadá nemáš to náhodou propojeny přes BNC ?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
ManCZE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManCZE »

Hehe, a česky? :o
ManCZE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManCZE »

Hele, tak mě napadá: Duši vznikají špatným kabelem, ne? Nemohl by to v tom případě způsobonvat špatný kabel? I když je pravda, že na nVidi to jelo ?!?
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Špatnej kabel to samozřejmě muže dělat, zkus sním zahýbat. dá se od monitoru odpojit?
BNC je jinej druh kabelu než VGA -DSUB. na straně monitoru neni stejnej konektor jako u gk, ale kabel je vedenej pěti koax kabelama (takovej jako u starejch 10Mbit siťovek)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

jj, vznikaj presne tak.. jeste me napada abys reinstallnul ovladace. (oddelej vsechny stary a nahod je znova)
ManCZE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManCZE »

kabel jsem otocil - kdyby byl nahodou naopak :-D a nepomohlo to :( .
Ovladače jsem teď přeinstaloval a jsem rád, že semhle píšu, protože to je tak nestabilní...skoro každej load woken je doprovázen VCU Recoverem a celkově to furt padá.

Mimochodem podíval jsem se do manuálu, jak by to mělo vypadat v záložce Monitors a opravdu to vypadá, že tam monitor ani nemám :cry: . Nemůže to být náhodou špatná grafárna (chyba ve výrobě)?
ManCZE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManCZE »

no páne jo, při odeslání se mi asi 6x za sebou spustil VCU Recover...to je špatný, HODNĚ špatný!!!
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“