Může to být mrtvý procesor ? On už totiž dělal vylomeniny na staré desce (viz. téma "Nestartující komp"), kdy startoval tak napotřetí, jinak se to chovalo velice podobně. Doufám, že to ten procesor je, protože představa, že bych musel tu desku zase vymontovat a poslat na reklamaci, je mi přinejmenším nechutná...
8RDA3+ v2.1 problém
Moderátor: Eddward
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
8RDA3+ v2.1 problém
Tak mi radost z čerstvě nainstalovaný nový desky zkazil drobný problém - po zapnutí síťovýho vypínače na zdroji se sice roztočí větráky, ale to je tak asi všechno. Na displeji svítí FF. Na tlačítko power nereaguje, disky (ač připojený k napájení) se neroztočí. Pouze v případě odpojení IDE sběrnice.
Může to být mrtvý procesor ? On už totiž dělal vylomeniny na staré desce (viz. téma "Nestartující komp"), kdy startoval tak napotřetí, jinak se to chovalo velice podobně. Doufám, že to ten procesor je, protože představa, že bych musel tu desku zase vymontovat a poslat na reklamaci, je mi přinejmenším nechutná...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Orbithek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: 8RDA3+ v2.1 problém
Já měl podobné problémy ale s revizí 1.1....koupil jsem nový zdroj,který vidím že máš taky...a vyřešil mi že poč nešel zapnout,pouze se vše roztočilo a tlač. power nereagovalo... Jednou zase po zapnutí svítilo FF a poč. nenajížděl, černá obrazovka atd.... Pomohl nový bios...TomV píše:Tak mi radost z čerstvě nainstalovaný nový desky zkazil drobný problém - po zapnutí síťovýho vypínače na zdroji se sice roztočí větráky, ale to je tak asi všechno. Na displeji svítí FF. Na tlačítko power nereaguje, disky (ač připojený k napájení) se neroztočí. Pouze v případě odpojení IDE sběrnice.
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Trickk
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Já měl v háji bios pak i procesor. Uplně stejné příznaky, verze desky 1.1. Myslel jsem,že je to novou case. Problém dále přetrvává, nesmím připojit elektroniku case ke zdroji. Pak již jede vše jak má. Procesor jsem si poškodil sám neustálou manipulací. Musel jsem koupit nový a teď na to seru. viz. http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=4620
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak problém se včera nakonec podařilo vyřešit (za významné pomoci kluků z Abacusu; srali jsme se s tím asi dvě hodiny).
Za prvé - mrtvej procesor. Za druhé - vadnej ATX konektor na redukci od dochlazování (to bylo hnusný, páč to vůbec nebylo vidět). Za třetí - desce se nelíbilo, jak byla přišroubovaná. Že prej občas šroubek, když je blízko u kraje dírky, poškrábe stěnu (dírky) a může zkratovat vrstvy mezi sebou
a pak to dělá bordel. Zajímavý...
A ještě jeden poznatek - když zapojím do desky kabel od USB konektoru na kejsu (Chieftec), tak to nefunguje (resp. po zapnutí zdroje deska (LEDky)blikne, ťukne do věráků a zase hned chcípne). Přitom na Biostaru M7VIK ten USB konektor chodil bez problémů... Divný...
Tak jsem si, když už jsem tam byl, koupil i Bartona 2500+, abych si taky vyzkoušel tu slavnou dvojku 8RDA3+ a Bart 2500@3200...
A ještě mám vyreklamovanýho T-breda (nejspíš B0, kouknu se) 2200+. 
Za prvé - mrtvej procesor. Za druhé - vadnej ATX konektor na redukci od dochlazování (to bylo hnusný, páč to vůbec nebylo vidět). Za třetí - desce se nelíbilo, jak byla přišroubovaná. Že prej občas šroubek, když je blízko u kraje dírky, poškrábe stěnu (dírky) a může zkratovat vrstvy mezi sebou
A ještě jeden poznatek - když zapojím do desky kabel od USB konektoru na kejsu (Chieftec), tak to nefunguje (resp. po zapnutí zdroje deska (LEDky)blikne, ťukne do věráků a zase hned chcípne). Přitom na Biostaru M7VIK ten USB konektor chodil bez problémů... Divný...
Tak jsem si, když už jsem tam byl, koupil i Bartona 2500+, abych si taky vyzkoušel tu slavnou dvojku 8RDA3+ a Bart 2500@3200...

- JirkaH
- Mírně pokročilý

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Geo22
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pockej to jako zes bord prisrouboval primo na plech bez distancnich sloupku?Lord píše:mozna debilni odpoved, ale me to udelalo taky a pak jsem tam dal podlozky, takovy ty co maj odizolovat a nabehlo to v pohode. Ale to je blba rada, ze?
P4 prescot, GF6600, CRT 19 iiyama
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Neee... To by musel bejt pěknej blbec...Geo22 píše:pockej to jako zes bord prisrouboval primo na plech bez distancnich sloupku?Lord píše:mozna debilni odpoved, ale me to udelalo taky a pak jsem tam dal podlozky, takovy ty co maj odizolovat a nabehlo to v pohode. Ale to je blba rada, ze?to sem jednou videl a deska na to chcipla.

- NORMIK
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Chacha
Proč mám dnes zrovna ten samý problém...
8RDA3+ rev. 3.1 se zdrojem Eurocase 350W (překabátěný Fortron)
Zkoušel jsem dát procík do jiné desky - šlape jak švýcary.
Zajímavé, že když namontuji jiný zdroj (taky Eurocase) tak to jen
ťuká do větráků (s původním zdrojem jedou větráky na plný výkon
a samo svítí FF a jinak nic).
Šroubky jsem kontroloval a nezdá se, že tam je chyba, ale podložky tam asi dám.
Dnes zkusím i jiný zdroj a uvidíme.
P.S. Podobný problém jsem měl v minulosti s 8RGA+ a zdroj Eurocase.
Blikalo FF a jinak nic. Tehdy problém začal pokusem rozchodit DualChannel. Pomohlo odmontovat všechny periferie a napojit to
na jiný zdroj (Noname 300W). Deska na vteřinu jela a pak zhasla.
Myslel jsem že je to konec ale po zapojení EUROCASE 350W se to
chytlo a šlape i v Dual jako by nic.
8RDA3+ rev. 3.1 se zdrojem Eurocase 350W (překabátěný Fortron)
Zkoušel jsem dát procík do jiné desky - šlape jak švýcary.
Zajímavé, že když namontuji jiný zdroj (taky Eurocase) tak to jen
ťuká do větráků (s původním zdrojem jedou větráky na plný výkon
a samo svítí FF a jinak nic).
Šroubky jsem kontroloval a nezdá se, že tam je chyba, ale podložky tam asi dám.
Dnes zkusím i jiný zdroj a uvidíme.
P.S. Podobný problém jsem měl v minulosti s 8RGA+ a zdroj Eurocase.
Blikalo FF a jinak nic. Tehdy problém začal pokusem rozchodit DualChannel. Pomohlo odmontovat všechny periferie a napojit to
na jiný zdroj (Noname 300W). Deska na vteřinu jela a pak zhasla.
Myslel jsem že je to konec ale po zapojení EUROCASE 350W se to
chytlo a šlape i v Dual jako by nic.
Ahlon 650MHz Slot A; Gigabyte GA-7IX chipset AMD Iron Gate; Ati Rage Fury MAXX 64MB ...
fanATIc...
fanATIc...
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- NORMIK
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Tak ani rana
Takže zkoušel jsem to nastartovat v nejzákladnější konfiguraci
(deska a procik) s novým zdrojem a ani to nepíplo.
Furt jen FF ani to nepustí šťávu do proc.(dle teploty), jen větráky se
tupě točí.......
Je to úplně v p.....
Normik
(deska a procik) s novým zdrojem a ani to nepíplo.
Furt jen FF ani to nepustí šťávu do proc.(dle teploty), jen větráky se
tupě točí.......
Je to úplně v p.....
Normik
Ahlon 650MHz Slot A; Gigabyte GA-7IX chipset AMD Iron Gate; Ati Rage Fury MAXX 64MB ...
fanATIc...
fanATIc...
- NORMIK
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Jo
A nemáte někdo redukci ze zástrčky 3x400V do konektoru
ATX?
Je potřeba důstojné rozloučení (kdo s čím zachází.......)
Normik
ATX?
Normik
fanATIc...
fanATIc...
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- NORMIK
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
ric pic čamrda
jj
fanATIc...
fanATIc...
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Boin
- Začátečník

-
- NORMIK
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
každý si rád ...
Ad TomV: jj
Ad Boin : (CTRl+F1 - system) Tak na to jsem zvědav, už mi z neustálého
přehazování zdrojů a odmontovávání komponent jde hlava kolem
Večer zkusím.
Ad Boin : (CTRl+F1 - system) Tak na to jsem zvědav, už mi z neustálého
přehazování zdrojů a odmontovávání komponent jde hlava kolem
Večer zkusím.
fanATIc...
fanATIc...
- Orbithek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: každý si rád ...
Měl jsem taky jeden problém...na Chieftecu a mém Epoxu(rev. 1.1) taky neběhá počítač se zapojeným předním USB
Nešel zapnout a nešel zapnout 
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: každý si rád ...
JJ... Mně to taky nešlo. Doteď mám to přední USB vypojený a nevím, jak to opravit.Orbithek píše:Měl jsem taky jeden problém...na Chieftecu a mém Epoxu(rev. 1.1) taky neběhá počítač se zapojeným předním USBNešel zapnout a nešel zapnout