Problem s AMD Duron 1300
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- CINNER FRANTA
- Nováček
-
Problem s AMD Duron 1300
Zdravim, mam Sestavu: Duron 1300, základní desku s čipsetem KT400, operační paměť DDR 256MB 333MHz a nedavno jsem si koupil novou grafickou kartu Ge Force FX5600- 256MB,128bit. Když začnu hrát nějakou hru (např. Moto GP 2, Collin McRae 2...), tak se mi po chvíli grafika kousne a nejde hrát dál. Musím restartovat počítač a je opět vše v pohodě. V přehledu událostí se mi potom oběví tato hláška: (volně přeloženo) Tichí chod: zvýšená teplota, důvod přechodu z L2 na L1. Vůbec netuším,co to má znamenat a co s tím mám dělat. Prosím poraďte.
- johny128
- Začátečník
- Jiri Drak
- Středně pokročilý
-
Presunuto z AMD.
Lidi myslete trochu, kdyz budete mit problemy s monitorem, tak to snad taky nebude strkat to sekce AMD, jen proto ze mate procak od AMD.
K problemu je sice hezke, ze si nam to volne prelozil, ale asi bysme tu vic uvitali ten originalni text te chybove zpravy.
Jinak predpokladam, ze memtest a prime95, 3DMark atd. si uz zkousel.
Lidi myslete trochu, kdyz budete mit problemy s monitorem, tak to snad taky nebude strkat to sekce AMD, jen proto ze mate procak od AMD.
K problemu je sice hezke, ze si nam to volne prelozil, ale asi bysme tu vic uvitali ten originalni text te chybove zpravy.
Jinak predpokladam, ze memtest a prime95, 3DMark atd. si uz zkousel.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- johny128
- Začátečník
to ja neviemTomV píše:Co ? To jako proč ?johny128 píše:inac na okraj technicky dotaz, velkost pameti na vga by mala byt max. polovicna velkosti operacnej pameti (v tvojom pripade sa rovnaju! )
Ale jeden z tych inteligentnych programov ala sandra alebo aida mi to tvrdili ked som mal este na vga 128MB a operacnu 256MB
- zombux
- Odborník PCT
myslím že tohle není až tak podstatný... asi to má využití při tahání textur přes AGP nebo při sdílený videopaměti, ale tohle bych neřešil... je fakt že 256MB videopaměti je na kartě jako FX5600 naprosto zbytečných - to však není předmětem tohoto threadu tudíž ani další diskusejohny128 píše:to ja neviemTomV píše: Co ? To jako proč ?
Ale jeden z tych inteligentnych programov ala sandra alebo aida mi to tvrdili ked som mal este na vga 128MB a operacnu 256MB
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- xil-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problem s AMD Duron 1300
kdyby jsi nenapsal ze ti prechazi L2 na L1 kvuli teplote tak jsem si z prvu myslel ze je to nastavenim karty, ja kdyz blbe nastavim u grafiky spatne funkce tak se mi hry taky bez prciny kousnou, ale tohle bude asi opravdu jak pisou ostatni teplotou. zrovna ted se mi restartoval komp pri RB rallye, pak sem to poet vyresil zmenou nastaveni. Ty by jsi se ale mel kouknout na ty teplotyCINNER FRANTA píše:Zdravim, mam Sestavu: Duron 1300, základní desku s čipsetem KT400, operační paměť DDR 256MB 333MHz a nedavno jsem si koupil novou grafickou kartu Ge Force FX5600- 256MB,128bit. Když začnu hrát nějakou hru (např. Moto GP 2, Collin McRae 2...), tak se mi po chvíli grafika kousne a nejde hrát dál. Musím restartovat počítač a je opět vše v pohodě. V přehledu událostí se mi potom oběví tato hláška: (volně přeloženo) Tichí chod: zvýšená teplota, důvod přechodu z L2 na L1. Vůbec netuším,co to má znamenat a co s tím mám dělat. Prosím poraďte.
CPU:AMD Duron 1300@1365 MHz L1=128kB, L2=64kB - jádro Morgan,RAM:256 MB SDRAM, MB: MS-6738=KM2M Combo GPU: R9200SE 128MB/128bit VGA-DVI-SVIDEO, GPU/RAM 250/200 , SOUND: SB LIVE 5.1, HDD 2x20 GB 7200 rpm, 2 MB cache, MSI CD-RW 52x24x52, ATX 235W OS: MS Windows XP pro