Problem s AMD Duron 1300

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
CINNER FRANTA
Nováček
Nováček

Problem s AMD Duron 1300

Příspěvek od CINNER FRANTA »

Zdravim, mam Sestavu: Duron 1300, základní desku s čipsetem KT400, operační paměť DDR 256MB 333MHz a nedavno jsem si koupil novou grafickou kartu Ge Force FX5600- 256MB,128bit. Když začnu hrát nějakou hru (např. Moto GP 2, Collin McRae 2...), tak se mi po chvíli grafika kousne a nejde hrát dál. Musím restartovat počítač a je opět vše v pohodě. V přehledu událostí se mi potom oběví tato hláška: (volně přeloženo) Tichí chod: zvýšená teplota, důvod přechodu z L2 na L1. Vůbec netuším,co to má znamenat a co s tím mám dělat. Prosím poraďte.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

:?
l1 a l2 su cache pameti v cpu..tu teplotu mas aku?pri plnom zatazeni teda..so starou grafikou slo vsetko v pohode?zdroj mas aky?

inac na okraj technicky dotaz, velkost pameti na vga by mala byt max. polovicna velkosti operacnej pameti :wink: (v tvojom pripade sa rovnaju! )
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Presunuto z AMD.
Lidi myslete trochu, kdyz budete mit problemy s monitorem, tak to snad taky nebude strkat to sekce AMD, jen proto ze mate procak od AMD.

K problemu je sice hezke, ze si nam to volne prelozil, ale asi bysme tu vic uvitali ten originalni text te chybove zpravy.
Jinak predpokladam, ze memtest a prime95, 3DMark atd. si uz zkousel.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

zvysena teplota... tak to vic chlad... koukal si se na teploty v biosu a na karte? (karta aspon rukou)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

johny128 píše:inac na okraj technicky dotaz, velkost pameti na vga by mala byt max. polovicna velkosti operacnej pameti :wink: (v tvojom pripade sa rovnaju! )
Co ? :? To jako proč ?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

TomV píše:
johny128 píše:inac na okraj technicky dotaz, velkost pameti na vga by mala byt max. polovicna velkosti operacnej pameti :wink: (v tvojom pripade sa rovnaju! )
Co ? :? To jako proč ?
to ja neviem :oops:
Ale jeden z tych inteligentnych programov ala sandra alebo aida mi to tvrdili ked som mal este na vga 128MB a operacnu 256MB
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

johny128 píše:
TomV píše: Co ? :? To jako proč ?
to ja neviem :oops:
Ale jeden z tych inteligentnych programov ala sandra alebo aida mi to tvrdili ked som mal este na vga 128MB a operacnu 256MB
myslím že tohle není až tak podstatný... asi to má využití při tahání textur přes AGP nebo při sdílený videopaměti, ale tohle bych neřešil... je fakt že 256MB videopaměti je na kartě jako FX5600 naprosto zbytečných - to však není předmětem tohoto threadu tudíž ani další diskuse :wink:
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
xil-
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem s AMD Duron 1300

Příspěvek od xil- »

CINNER FRANTA píše:Zdravim, mam Sestavu: Duron 1300, základní desku s čipsetem KT400, operační paměť DDR 256MB 333MHz a nedavno jsem si koupil novou grafickou kartu Ge Force FX5600- 256MB,128bit. Když začnu hrát nějakou hru (např. Moto GP 2, Collin McRae 2...), tak se mi po chvíli grafika kousne a nejde hrát dál. Musím restartovat počítač a je opět vše v pohodě. V přehledu událostí se mi potom oběví tato hláška: (volně přeloženo) Tichí chod: zvýšená teplota, důvod přechodu z L2 na L1. Vůbec netuším,co to má znamenat a co s tím mám dělat. Prosím poraďte.
kdyby jsi nenapsal ze ti prechazi L2 na L1 kvuli teplote tak jsem si z prvu myslel ze je to nastavenim karty, ja kdyz blbe nastavim u grafiky spatne funkce tak se mi hry taky bez prciny kousnou, ale tohle bude asi opravdu jak pisou ostatni teplotou. zrovna ted se mi restartoval komp pri RB rallye, pak sem to poet vyresil zmenou nastaveni. Ty by jsi se ale mel kouknout na ty teploty
CPU:AMD Duron 1300@1365 MHz L1=128kB, L2=64kB - jádro Morgan,RAM:256 MB SDRAM, MB: MS-6738=KM2M Combo GPU: R9200SE 128MB/128bit VGA-DVI-SVIDEO, GPU/RAM 250/200 , SOUND: SB LIVE 5.1, HDD 2x20 GB 7200 rpm, 2 MB cache, MSI CD-RW 52x24x52, ATX 235W OS: MS Windows XP pro
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“