Připojení notasu k síti

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Připojení notasu k síti

Příspěvek od LeváRuka »

Ahoj, právě řeším takovejhle problém:
mám malou síť 2x PC (XpPro) spjený přes router SMC 7004 ABR
Router zároveň slouží jako print server.
Teď budu kupovat novej notebook a nechce se mě natahovat další kabel , tak přemýšlím, že bych ho připojil do sítě přes Wi-Fi.
Problém je v tom, že nevím, jestli je lepší koupit AP (jakej ?) nebo dát do jednoho PC Wi-Fi kartu a nějak to rozjet (netuším jak :sad: ) Důležitý je aby fungovalo sdílení souborů a aby se dalo z notasu tisknout

Díky za rady
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

kup APcko, kludne interna antena, prerazi to 3 steny :wink: pripoj ho cez sietovy kabel do routera(normalne ako napr dalsie pc), nastavis a mas na notebooku pokrytie v celom byte :) kupovat wifi kartu do pc by bolo sice lacnejsie ale ak vypnes pc, tak si s nb dopiskal, ked ale kupis ap tak to mas nonstop
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

johny128 píše:kup APcko, kludne interna antena, prerazi to 3 steny :wink: pripoj ho cez sietovy kabel do routera(normalne ako napr dalsie pc), nastavis a mas na notebooku pokrytie v celom byte :) kupovat wifi kartu do pc by bolo sice lacnejsie ale ak vypnes pc, tak si s nb dopiskal, ked ale kupis ap tak to mas nonstop
Taky se mě víc líbí řešení s AP ale mám trochu strach z 2x NAT už 1x NAT dokáže občas pěkně pozlobit :twisted: . Fungovaly by síťové služby a tisk ? Bylo by totiž potřeba aby všechny PC byli v jedné síti a nejsem si jistej, jestli to s tím Ap půjde (nebo AP neprovádí NAT ???)
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

LeváRuka píše:(nebo AP neprovádí NAT ???)
presne tak, AP neprovadi NAT!
priklad, mas do routera(ten smc) pripojene 2 pc, takze
router 10.0.0.1
pc1 10.0.0.2
pc2 10.0.0.3
AP 10.0.0.4
NB 10.0.0.5

hotovka :) cez to ap sa pripojis na router, branu a dns v notebooku nastavis 10.0.0.1, ziaden nat, nic take :) preto ten notebook je stale sucastou tej jednej siete a teda s tlacenim by nemal byt vobec ziaden problem ;)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

jak píše johny, žádnej NAT, kup AP, o moc dráž než další wifi síťovka to nebude a rěšení je to o 100% lepší
ikdyž já bych si stejně radši natáhl kabel :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

pavel.minarik píše:jak píše johny, žádnej NAT, kup AP, o moc dráž než další wifi síťovka to nebude a rěšení je to o 100% lepší
ikdyž já bych si stejně radši natáhl kabel :wink:
Ten kabel se mě taky líbí víc, ale už tak dalo velkou práci schovat ty, který už tam vedou (stylová kancelář před 200 lety se nevědělo nic o struktutrovaný kabeláži :sad: )

Ok, takže AP, ale jaký ?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

LeváRuka píše:Ok, takže AP, ale jaký ?
no jestli jsou veškeré Tvoje nároky pokrýt jeden kancl, tak prakticky jakýkoliv (nějakej obyč. Ovislink nebo D-Link za 1500,- stačí nebo si kup něco od SMC s tím chybu neuděláš)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“