VGA Inno3D GeForce FX5200 - teplota
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
VGA Inno3D GeForce FX5200 - teplota
Mám tady teď jeden comp, ve kterým je tahle grafika. Má pasivní chlazení, takže je počítač docela tichej, ale asi po půl hodině je jak chladič, tak celá karta rozpálaná jak pěťák: http://www.okcomputers.cz/DetailPage.asp?DPG=49093
Nemám to čím změřit, ale odhaduju to tak na 70 stupňů, sotva na ni udržím ruku a to jsem ještě nezkoušel žádnou 3D hru, ta by to mohla ještě zvednout.
Má někdo zkušenosti s touhle kartou? Rady typu "měl sis koupit jinou" nejsou na místě, není to můj počítač.
Přemejšlím, že bych k tomu zkusil nějak přibastlit větrák, ale třeba to je v pořádku.
Nemám to čím změřit, ale odhaduju to tak na 70 stupňů, sotva na ni udržím ruku a to jsem ještě nezkoušel žádnou 3D hru, ta by to mohla ještě zvednout.
Má někdo zkušenosti s touhle kartou? Rady typu "měl sis koupit jinou" nejsou na místě, není to můj počítač.
Přemejšlím, že bych k tomu zkusil nějak přibastlit větrák, ale třeba to je v pořádku.
Bathory
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Kdyz jsem daval zakaznikovi do sestavy 5200
(chtel to on, ja mu to rozmlouval
) Tak byla taky dost horká, na muj vkus až moc, vsechny testy ale zvladla, stabilne ...
Takze jsem to nijak neresil a karta beží dodnes.
Dej jí nekolikahodinovej záhul a máš jasno.
Takze jsem to nijak neresil a karta beží dodnes.
Dej jí nekolikahodinovej záhul a máš jasno.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Slezman
- Středně pokročilý

osobně jsem ohmatával G4 MX440 64MB/64bit a její pasiv byl horkej jako prase. Karta ale dělala testy v pořádku (pokud se to tak dá nazvat). Nicméně jsem nad AGP port dal 92mm nízkoot, větrák, ale to jen proto, že jsem se nudil a měl jsem ho navíc.
Podle mě tyhle teploty jsou normální, poud běží, nic bych asi nedělal
Podle mě tyhle teploty jsou normální, poud běží, nic bych asi nedělal
- KOFis
- Mírně pokročilý

Re: VGA Inno3D GeForce FX-5200
mám je doma ve 2 počítačích. mam je proto ze nehraju zadne hry, takze nepotrebuju vykon a diky pasivu jsou tiche. nemam s nima zadne problem! ty karty topi jako prase, ale jedou porad v pohode. klidne zkus 3dmark nebo nejakou hru, chladic se poradne ohreji ale to je tak vsechno, pojedou porad ok.Bathory píše:Mám tady teď jeden comp, ve kterým je tahle grafika. Má pasivní chlazení, takže je počítač docela tichej, ale asi po půl hodině je jak chladič, tak celá karta rozpálaná jak pěťák: http://www.okcomputers.cz/DetailPage.asp?DPG=49093
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Tady se podívej, sjeď trochu po stránce dolu: http://www.okcomputers.cz/DetailPage.asp?DPG=49093ICE píše:je ten chladic dost velkej? tam pribatsli 2 sroubkama nakou 8 cm vrtuli na 5 nebo 7V... rozdil v hlucnosti nebude a teplota pujde dolu asi dost vyrazne
Je přes půl karty. Asi tam ten větrník pro jistotu dám. Celá karta je od toho chladiče rozpálená jak pěťák.
Bathory
- KOFis
- Mírně pokročilý

- zombux
- Odborník PCT

- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Voodoo tím bylo proslulý ..... no u tohodle nevím, po 2 hodinách už na tom ruku neudržím ani náhodou. Myslím, že to má přes 80 stupňů. Teď to proženu pár hodin 3DMarkama a uvidím. Možná strčím větrák do case, protože až zavřu bednu, tak tam pěkně stoupne teplota.zombux píše:já myslím že jestli to je i ve hrách stabilní, tak není co řešit... asi trochu offtopic, ale kdysi jsem se párkrát dost spálil o pasiv svýho Voodoo3, to taky peklo jak rozpálená plotna, ale nemělo to vliv. grafický procesory vydrží větší teplotu než CPU.
Bathory
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Pomalu před hodinou jsem ho tam taky prásknul, našel jsem starej chladič z Celerona II a tak jsem tam z něj ten větrník dal na 4 šroubky, pěkně mezi žebírkawolf00 píše:pokud me pamet neklame tak o par vga inno3d fx 5200 chlazenych pasivne jsem slysel ze se normalne v pohode odpalily v cc lidi pisou svoje skusenosti a hlavne na ten pasiv davaji rovnou chladice pomoci vrtutu
Teda pánové, má to tak okolo 35-40 stupňů, prostě paráda, takže to tak nechám a je docela i tichej, na to, že kdysi asi 3 roky poctivě šlapal.
Bathory
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Filip
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
jasne - tuhle kartu mel kamos a taky mu pekne smazila - vyresil to tak, ze odendal chladic a na cip pripevnil malej vysokootackovej vetracek a na pameti male pasivky - a sla mu suprove taktovat a navic teplota te stabilizovala
"Linus Torvalds can do an infinite loop in five seconds… in his head."
Moje články
Moje články
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: