LCD Obraz?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

LCD Obraz?

Příspěvek od Adamsquare »

Dneska sem si koupil LCDéčko BenQ FP783... ve všech směrech je špičkovej, ale jelikož je to moje první lcdéčko tak sem z některejch věcí na rozpacích. (Připojený to mám přes DVI)

1) ve windowsech, když posunuju okna, tak to jakoby divně pixeluje, když s okny hýbu hodně rychle tak se rozmáznou. Spíš mi ale vadí to "pixelování". Je to normální nebo mám něco blbě nastavenýho.

2) mám contrast na 30, brightness na 20... a i tak je to hodně přesvícený.
Acer A15 | AMD Ryzen 5 8640HS | 16GB 5600MHz | R760M | 512GB WD Blue SSD | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
Pixxel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pixxel »

Možná ti pomůže ClearType
Nastavíš to přes nastavení obrazovky: Obrazovka / Vlastnosti / Vzhled / Efekty / Používat metodu vyhlazování písem / ClearType.
CPU Athlon XP 2800+@2225MHz(178x12,5/1,65V),MB ASUS A7V880,RAM 2x512 A-Data DDR400,VGA Sapphire Atlantis ATI Radeon 9800 Pro 128MB,HDD Seagate Barracuda 7200.7 120GB SATA+Seagate Barracuda 60GB PATA,Monitory Hyundai ImageQuest F910 19“+Dell 1626HT Trinitron 21“,Sound card SB Live 5,1,Repro Genius SW-5.1 Home Theathre
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

tak troska lama dotaz, pises ze je to tvoje prve lcd, mas ho na 1280*1024?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

To že se ti rozmáznou okna znamená že je melá odezva! Taky to dobře zjistíš když skroluješ nejakej text, nebo prográmkem iiyama Monitor Test & Calibration Tool 2.1 Dával sem tu někam taky link, tak hledej.Otestuje ti celej monitor.Jelikož to máš přes DVI tak si monitor nastavuje spoustu parametrů sám.
Jak vypadá to pixelizování? Hoď sem screenshot.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Oficiální odezva monitoru je 12ms, reálná kterou otestovali na nákym německym webu byla opravdu v rozmezí 11-13ms

Abych odpověděl tak nák všem najednou, tak používám 1280x1024 mezi 60 a 75Hz sem nezjistil rozdíl ale nechal jsem tam defaultních 60Hz.

Co se týče tý velký odezvy, tak kvůli tomu sem si koupil tenhle panel, jelikož je ta odezva tak malá, že ji nelze zpozorovat.

Hrál jsem Unreal Tournament,GTA Vice City,Richard Burns Rally a všechno špičkový, akorád v demu FIFY2005 mi to přišlo náký divný.

ClearType nic nevyřešil, všechno je to akorád tučnější a možná lehoulince lepší ale o tom se ani nedá mluvit.

Jo a screenshot... to asi fakt ne, jedině že by na vteřinu otevřel "objektiv" :roll:
Acer A15 | AMD Ryzen 5 8640HS | 16GB 5600MHz | R760M | 512GB WD Blue SSD | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Adamsquare píše:akorád v demu FIFY2005 mi to přišlo náký divný.
To demo sem videl i na CRT monitoru a je divne i tam, takze se tim nemusis znepokojovat, proste letosni fifa stejne jako ta lonska neumi poradne scrolovat.
S tim mirnym maznutim pri tahani oken nic neudelas to delaji i nejrychlejsi LCD, nicmene nevim jak ty, ale ja okna po obrazovce moc casto netaham.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tak aspon mírný uklidnění :) A mám takovej možná extralama dotaz :oops: K monitoru se moc manuálama nepředali, sou tam spíš takový obrázkový leporela, a na nich je vyfocený, že je monitor připojenej k počítači s D-Sub i DVI zároven. :?: Mě to přijde jako kravina (mám to pouze po dvi) ale radši se teda zeptám :)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Adamsquare píše:Tak aspon mírný uklidnění :) A mám takovej možná extralama dotaz :oops: K monitoru se moc manuálama nepředali, sou tam spíš takový obrázkový leporela, a na nich je vyfocený, že je monitor připojenej k počítači s D-Sub i DVI zároven. :?: Mě to přijde jako kravina (mám to pouze po dvi) ale radši se teda zeptám :)
Jen DVI ti stačí. :-D Buď klidnej.
Ta odezva je individuální že je jeden kousek 12ms neznamená že to musí mít i ten 2! :wink:
Mě se LCD při přetahování chová normálne žadnej pixel zmatek.
Naposledy upravil(a) Dzin dne pát 17. zář 2004, 22:15, celkem upraveno 1 x.
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

[quote="Dzin]Na ten screenshot stači klávesa PrintScreen, ale to je fuk.[/quote]

Ach jo :roll: to je jako kdyby si chtěl snapnout, že máš rozmazanej obraz kvůli monitoru :roll:
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

No to právě ne! :roll: Ještě by byla možnost že je chyba přes DVI. Zkoušel si to připojit přes D-Sub? Bylo to stejný? Zkoušel si ten soft na diagnózu toho tvýho LCD? " iiyama Monitor Test "?
Naposledy upravil(a) Dzin dne pát 17. zář 2004, 22:18, celkem upraveno 1 x.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Dzin píše:Na ten screenshot stači klávesa PrintScreen, ale to je fuk.
:lol: to je kravina! hw problém na monitoru screenshotnes - to by znamenalo, ze za to může grafárna, kdyby to tam bylo vidět!

jinak s tím D-Sub a DVI jen manuál machruje, že to podporuje obě rozhraní
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

iiyama test nevim kde sehnat (našel sem ho jenom někde u rusáků a tam se mi nechce).
Zkusim to ještě teda taky přes D-Sub.

vyzkoušim, dám vědět 8)
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tak sem sehnal ten iiyama test, a nák nevim co sem z něj měl vykoukat? :oops:
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Další zajímavý zjištění. Když scrooluju ve vokně tak text je v pořádku. To divný "pixelování" to dělá jenom když hejbu z celym oknem
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Adamsquare píše:Další zajímavý zjištění. Když scrooluju ve vokně tak text je v pořádku. To divný "pixelování" to dělá jenom když hejbu z celym oknem
vem si nějakej CRT monitor (třeba na chvilku pujč) a prubni to na něm, ať máme jistotu, že je to tím LCD
je to volaké čudné
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

[OT]

odkud se dá stáhnout ten iiyama Monitor Test ?

dá se tím testovat i CRT monitor?

[/OT]
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

pavel.minarik píše:vem si nějakej CRT monitor (třeba na chvilku pujč) a prubni to na něm, ať máme jistotu, že je to tím LCD
je to volaké čudné
Ve čtvrtek sem měnil svoje CRT 19" za LCD 17" takže jinde problem nevidim!

Těd sem vyzkoušel připojit ho přes D-Sub. Úplně stejný, nezpozoroval jsem absolutně žádněj rozdíl mezi připojenim s DVI a D-Sub, nic sem ani nemusel ladit, jediný co je jiný je, že defalutně je 75Hz oproti 60 u DVI.
Takže připojenim to taky neni... už fakt nevim... neni to nic vážnýho, ale když tady píšete, že se vám to nestává :? :(
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

bigbalu píše: odkud se dá stáhnout ten iiyama Monitor Test ?

dá se tím testovat i CRT monitor?
Já to stáhnul tady:
http://www.benchmarkhq.ru/english.html?/b_e.html

Jo jde i CRT, vypadá to úplně stejně jako Nokia test ale i s možností vyzkoušet LCDéčko, já osobně teda nevim, co sem na tom vyzkoušel :|
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

To by me fakt zajimalo co je to vlastene to "pixelovani" oken :?
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jiri Drak píše:To by me fakt zajimalo co je to vlastene to "pixelovani" oken :?
No to se těžko vysvětluju, když prostě čapnu to vokno a posouvám ho jinam, tak jako kdyby při každym posunu okna o jeden pixel (jedno jestli nahoru nebo doprava...) tak to jakoby tak nák poskočí... nevim fakt jak to popsat, zpozoroval sem že zprava doleva nebo naopak je to horší než ze shora dolů (příp. zdola nahoru :) )
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“