Hub
Moderátor: Don
- ChuckBoris
- Nováček

Hub
Chtěl bych se zeptat jestli můžu přes hub rozvést internet do dvou počítačů a aby nemusel být jeden počítač pernamentně zapnut.
díky
- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
1.) nenapsal jsi jaky zpusob pripojeni, zadne potrebne podrobnosti
2.) pravdepodobne ne...veskere poskytovani internetu probiha na komunikaci pomoci MAC adresy, ktera se pouziva protoze je jedinecna...HUB zadnou mac adresu nema a dvema zarizenim nemuzes dat stejnou MAC adresu...
3.) resenim je koupit router, nebo nektere spolecnosti co nabizi internet primo dodavaji svoje zarizeni... u ktere spolecnosti ale jsi je nam zatim neznamo...
2.) pravdepodobne ne...veskere poskytovani internetu probiha na komunikaci pomoci MAC adresy, ktera se pouziva protoze je jedinecna...HUB zadnou mac adresu nema a dvema zarizenim nemuzes dat stejnou MAC adresu...
3.) resenim je koupit router, nebo nektere spolecnosti co nabizi internet primo dodavaji svoje zarizeni... u ktere spolecnosti ale jsi je nam zatim neznamo...
And ye shall know the truth and the truth shall make you free
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- ChuckBoris
- Nováček

Mám připojení přes kabelovou televizi UPC. Škoda že nemá hub svoji MAC adresu. Hold teď budu muset koupit o něco draší router.Paja píše:1.) nenapsal jsi jaky zpusob pripojeni, zadne potrebne podrobnosti
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No tak pak je to jasný. Pořiď router a buď přeregistruješ na webu MAC adresu podle toho routeru nebo ju naklonuješ podle síťové karty (doporučuju tu 1. možnost).
S cenou to nebude tak žhavý. SMC Barricade 7004 VBR V2, co mám doma, se dá pořídit za cca 1300 i s daní.
S cenou to nebude tak žhavý. SMC Barricade 7004 VBR V2, co mám doma, se dá pořídit za cca 1300 i s daní.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- mhl
- Středně pokročilý

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- mhl
- Středně pokročilý

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no jo, máš pravdu, já jsem holt zastánce toho, že když jednou má být MAC jedinečný identifikátor síťového rozhraní ať ním tedy je (v informačním systému používám MAC jako identifikátor instalací a byl bych nasranej kdyby mě v tom někdo dělal hokej), proto to klonování moc nemusímm.h.l píše:ja sem zmackl na clon mac adress a to bylo vše...za 2s...nic vic a jede to v pohodě
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- johny128
- Začátečník