120GB samsung

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
johnn
Nováček
Nováček

120GB samsung

Příspěvek od johnn »

na me desce, ms6330, KT133A, Pro2 / udajne podpora 160GB HDD /, WXP, SP1 nejak nechce BIOS /3.35/ detekovat "velky" HDD
nedavmo jsem znamemu "upgradoval" 40GB HDD, BIOSu jsem vnutil "nesmysly" a W98SE si z HDD poradil bez problemu

pozn. neinstaloval jsem 4in1 ovladace od VIA / mely by byt soucasti WXP /

toz babo rad... :(
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

v BIOsu se píše co ? ve windows se píše co ? :roll:

bios máš doufám nejnovější...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
johnn
Nováček
Nováček

Příspěvek od johnn »

BIOS 3.35 /posledni verze s podporou 160GB HDD, teda podle zmen.... /
BIOS mne detekuje spravne nazev/typ HDD, velikost je 31.4GB /je to tam na B /
WXP mne hlasi max. kapacitu 31.4GB
spis me zajima, jestli to nemuze byt "neinstalaci" original VIA 4in1 driveru / v mem pripade 4.37 ? /
v WXP vidim miniport apod., ale z ciste instalace WXP + SP1
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

nemají samsungy zezadu na disku jumper na omezení kapacity na 32gb ? neomezoval jsi to v nějakym SW od samsungu ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
johnn
Nováček
Nováček

Příspěvek od johnn »

podivam se, ale nezda se mi to...
pouze jsem mu nastavil jumper na SLAVE...
WXP mne detekoval novy HW a ve sprave zarizeni neni zadny problem...
ze bych musel stahnou ovladace od samsungu se mi zrovna nezda...
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

U Samsungů se limit na 32GB nastavit dá, takže v tom bude asi tvůj problém. Zkontroluj si to.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

johnn píše:podivam se, ale nezda se mi to...
pouze jsem mu nastavil jumper na SLAVE...
WXP mne detekoval novy HW a ve sprave zarizeni neni zadny problem...
ze bych musel stahnou ovladace od samsungu se mi zrovna nezda...
U samsungů pokud chceš nastavit slave tak tam jumper vubec nemá byt, už sem tohle viděl víckrát, kdy lidi automatickypodle vzoru opt. mechanik posunou jumper o jedno a myslí si že je to na slave - jo je ale s limitem 32GB.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
johnn
Nováček
Nováček

Příspěvek od johnn »

jo, sem "blbej" :oops: , je to tak s tim jumperem, holt uz mam starsi oci a ty "drobnosti" jsem prehledl a uz jsem to neprekontroloval / az predevcirem a je to OK/
diky za odpovedi
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“