Pravidelné zamrzání PC, prosím pomoc.

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Jarda 1
Nováček
Nováček

Pravidelné zamrzání PC, prosím pomoc.

Příspěvek od Jarda 1 »

Mám Athlon 1700 XP , deska VIA-KT266B, DDR266, grafika G Force4 MX440, zvukovka od PINE 5.1, systém Windows XP prof.
Problém je v tom, že PC tuhne skoro pravidelně po zapnutí cca1-2min. Po restartu se to někdy opakuje, třeba i během POSTu, někdy hned po testu grafiky.(mám novej ovladač). Nepomohlo ani naformátování disku a nainstalování nových Windows. Dekuji za každou radu.
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

Kouki se jakou mas teplotu na procesoru, nebo jestli seti neprehriva grafika :o
Jarda 1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jarda 1 »

PC je po zapnutí studené, chlazení jede. Po několika restartech to je ok a můžu třeba hrát 3D hry bez problémů.
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

A jaka je teplota po 2 hodinach hraní???? :oops:

//edit by paja: presunuto ze sekce AMD...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jen aby neodcházela deska :sad:
Jarda 1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jarda 1 »

Teplota se drží mezi 49-51 stupni celsia.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Memtest, prime atd.
Jarda 1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jarda 1 »

OK, zkusim otestovat a dám vědět. Nemáte nějaký doporučení kde bych memtest sehnal? Nechám si poradit. Dík.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

skoro bych se bal o kondiky na desce...

Zkus trosku (TROSKU!!!!!) zvysit voltaz pro procesor...

VIA hyperion mas nainstalovany???
Jarda 1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jarda 1 »

Deska bude stará dva roky, napětí na CPU je cca 1,75V. Zkusím trochu přidat. Pujčil jsem si jinou grafiku, tak ji preventivně přehodim. VIA hyperion asi nainstalovaný nemám, najdu ho na CD od desky?
Pixxel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pixxel »

Jarda 1 píše:OK, zkusim otestovat a dám vědět. Nemáte nějaký doporučení kde bych memtest sehnal? Nechám si poradit. Dík.
http://www.memtest86.com/
CPU Athlon XP 2800+@2225MHz(178x12,5/1,65V),MB ASUS A7V880,RAM 2x512 A-Data DDR400,VGA Sapphire Atlantis ATI Radeon 9800 Pro 128MB,HDD Seagate Barracuda 7200.7 120GB SATA+Seagate Barracuda 60GB PATA,Monitory Hyundai ImageQuest F910 19“+Dell 1626HT Trinitron 21“,Sound card SB Live 5,1,Repro Genius SW-5.1 Home Theathre
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Jarda 1 píše:Deska bude stará dva roky, napětí na CPU je cca 1,75V. Zkusím trochu přidat. Pujčil jsem si jinou grafiku, tak ji preventivně přehodim. VIA hyperion asi nainstalovaný nemám, najdu ho na CD od desky?
na CD od desky ho najdes, ale bude stary... stahni si novy a nainstaluj to kua.... ber ovladacu ti to nikdy dobre nepojede kua :)
Jarda 1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jarda 1 »

ok, zkusím vaše rady a dám vědět jestli nastala nějaká změna.
Jarda 1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jarda 1 »

tak jsem nechal jet memtest, výsledek-0chyb. VIA hyperion jsem taky nainstaloval a žádná velká změna nenastala. potom jsem zvíšil napětí na CPU a PS je stabilnější. ale stejně se občas samovolně restartuje nebo zamrzme. mám zdroj "jenom" 235W, možná je to slabý ale takto jsem sestavu koupil ve značkový prodejně cca 2 roky. od té doby jsem dokoupil jenom combo teac a pamět DDR 256M. zkusím si půjčit silnější zdroj a uvidíme. pak už to vidim na desku!
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

na tuty zdrojem... 235W delal tusim hodne fortrex... desny shit, me uz shorel...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

ICE píše:na tuty zdrojem... 235W delal tusim hodne fortrex... desny shit, me uz shorel...
235W dělalo hafo výrobců kdysi, rozhodně souhlas s ICEm, bude to tím zdrojem
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Jarda 1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jarda 1 »

Tak bohužel, zdrojem to neni. Půjčil jsem si jiný 300W a pořád stejný problém. Chci si v budoucnu vyměnit grafiku a moje stará deska umí jenom AGP 4x, už s toho důvodu si koupim novou desku. Doufám že tím vyřeším problém i s tím zamrzáním PC. Prosím ješťe o radu která deska by byla dobrá do mé sestavy. Mám vybranou Microstar KT880 Delta-FSR, nebo Asus A7V600 VIA KT600 SE, nebo jinou?
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Vem tu MSI KT880, mám ji a sem spokojenej :)
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Jarda 1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jarda 1 »

Tak jsem koupil MSI KT880 Delta fsr a PC jede už tři dny bez problemu. Tak to bylo opravdu tou deskou! Diky za všechny rady.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“