Heslo na sdílené disky v pracovní skupině
Moderátor: Don
- Chap
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Heslo na sdílené disky v pracovní skupině
nevite jak nastavit heslo. Prolezl jsem snad vsechno. a uz si nevim rady. Diky Chap
Smoke it for PEACE please
- johny128
- Začátečník

vypni si jednoduche zdielanie a nasledne mozes lahko nastavovat kto ma mat pristup k zdielanim diskom a kto nie a heslo zmenis normalne, budto cez ovladacie panely alebo cez prikazovy riadok, prikaz net user...
Ale niekedy staci nechat zjednodusene zdielanie(to je to defaultne, to mas asi aj teraz) a pridelit uctu guest nejake heslo, daj si start > spustit a natukaj
net user guest ahoj
teraz ked sa niekto bude chciet dostat na zdielane disky, vypyta si meno, to je guest a heslo, to je ahoj
Ale radsej by som to zjednodusene zabezpecenie vypol, ma to vacsie moznosti potom
...jo a riesilo sa to tu asi 100000000x krat
- Discriminator
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
a proc to jenoduse nevyresis pomoci FTP...
na tom compu ze ktereho budes chtit neco tahat tak zapnes FTP server, vytvoris v nem accounty a muzes jednoduse kontrolovat co kdo taha (vsechno vidis na obrazovce), muzes pridelovat kazdemu uzivateli vlastni prava (pouze prohlizet, mazat, pridavat, vytvaret slozky...)
no a na dalsim PC jen zapnes FTP klienta a das IP adresu, jmeno a heslo a jedes...
ja to takhle resim doma nebot jsem napojen do verejne site a sem tam nekdy nekdo neco chce tak jen zapnu server - udelam mu account a pridelim prava pouze na to co potrebuje a je to... mam kontrolu kde se hrabe a tak a muzu ho kdykolikv odpojit
mi to prijde jako nejpohodlnejsi reseni
na tom compu ze ktereho budes chtit neco tahat tak zapnes FTP server, vytvoris v nem accounty a muzes jednoduse kontrolovat co kdo taha (vsechno vidis na obrazovce), muzes pridelovat kazdemu uzivateli vlastni prava (pouze prohlizet, mazat, pridavat, vytvaret slozky...)
no a na dalsim PC jen zapnes FTP klienta a das IP adresu, jmeno a heslo a jedes...
ja to takhle resim doma nebot jsem napojen do verejne site a sem tam nekdy nekdo neco chce tak jen zapnu server - udelam mu account a pridelim prava pouze na to co potrebuje a je to... mam kontrolu kde se hrabe a tak a muzu ho kdykolikv odpojit
mi to prijde jako nejpohodlnejsi reseni
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Discriminator
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Dony