Help, please, duo problem

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Aki.Lee
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Help, please, duo problem

Příspěvek od Aki.Lee »

Dobrý den, vážení,
starej harcovník prosí o radu, to je hrůza. Takže upgrade PC. Board MSI K7N2 Delta-ILSR nVidia nforce2, CPU 2.5GB Athlon-Barton, RAM Kingston 512DDR 400DMhz Dual CL2, GC MSI GeForce FX 5700 128MB, CD-R/W Liteon, DVD+-R/W Liteon, SB Live5.1, HDD Maxtor 160GB 8MB v NTFS, WinXP Pro, A teď dva problémy: jednak mi grafárna nedetekuje TV výstup, vyzkoušeny všechny možné Detonátory i ForceWare, v zobrazení mám pouze monitor a tam kde mají být v nastavení nView možnosti jako <Klonovat> atd. je pouze <Jeden displej>, kabel k TV je ok, vyzkoušel jsem na jiný partition disku nainstalovat Win98, v nich se mi televize normálně detekuje. Druhý problém, na desce vzadu jsou 4x USB a další dvě mám vyvedeny z desky dopředku bedny, fungují pouze dvě horní a ty dvě spodní a dvě přední ne. Zkoušeno na joysticku, gamepadu, dálkovém ovladači ATI a USB flashkou. Hry běží naprosto skvěle, jakožto i ostatní soft. Z Internetu stažen a nainstalován nVidia ovladač k nForce2 chipsetu na desce, vyzkoušeno s XPSP2cz i bez. Takže co vy na to?
Děkuji pěkně za rady.
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

K těm usb portum - nemáš je náhodou vyplí v biosu, u některejch desek se dají zapnout třeba jen 2 prty, nebo 2+2 atd.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Aki.Lee
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aki.Lee »

nene, v biosu je pouze nastaveni ver. USB - 1.1, 2.0 nebo 1.1+2.0
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Ked sa pozries do vlastnosti systemu tak sa vsetky porty tvaria ze su OK....?
Ako to je s funkcnostou USB pod tou Windows 98, ktoru si tiez skusal......?
Aj tam funguju len tieto 2........, alebo tam idu vsetky....?
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Aki.Lee
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aki.Lee »

No, Win98 jsem zkousel jen na tu grafarnu, dobry napad, vyzkousim, na orig MSI cd k desce je k Win98 doinstalace USB 2.0, v hardware XP pise 3x USB rozbocovac, to by melo byt v poradku, slozene zarizeni USB, to by mel byt pripojeny gamepad Belkin Nostromo n52, pak dalsi USB zarizeni to je dalkac od ATI, ale pak 4x nezname zarizeni, hmm, kdyz to vyhazu, po restartu je to tam znova, a at do tech ctyr zbyvajicich USB strkam cokoliv, nic se nedetekuje
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Uz si skusal toto http://www.nvidia.com/object/nforce_udp_winxp_5.10
Podla datumu to vyslo vcera..... :wink: , tak mozno pomoze.....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Aki.Lee
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aki.Lee »

jasne, dekuji velmi, vyzkousim
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

USB 2.0 vyžaduje WXP SP1 a výše
random píše:Uz si skusal toto http://www.nvidia.com/object/nforce_udp_winxp_5.10
Podla datumu to vyslo vcera..... :wink: , tak mozno pomoze.....
Tomu nevěřím, to nemá na USB a asi na 99% i na TV (GART driver sice je součástí NF driverů) žádný vliv.
Aki.Lee píše:nene, v biosu je pouze nastaveni ver. USB - 1.1, 2.0 nebo 1.1+2.0
To USB fakt nemá více voleb v BIOSu?
Aki.Lee
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aki.Lee »

WXSP1 je snad dneska standard, to je jasny, ze je tam implementace USB 2.0, myslim ze v Biosu nic jinyho nebylo, jeste to projdu, ale napadlo me, jestli to nedela prave ta zapnuta funkce 1.1+2.0, zkusim kazdou zvlast, coz by uz ale stejne byl nedostatek boardu, no a to ze by mel ovladac xipsetu vliv na grafarnu me napadlo taky, jak si vysvetlit, ze v 98 se nactou montak i tv a v XP ne? a jeste to rozvedu, v nView jak je ta jedina moznost -jedna obrazovka-, tak pod tim je na vyber monitor nebo tv, kdyz prepnu na tv, tak zhasne montak a jede tv, sice cernobile v ntsc, ale to ukazuje na to, ze oba vystupy jsou funkcni, takze grafarnou by to byt nemelo, jeste byx ji mohl zkusit v kamosove kompu, abyx ji vyloucil i s ovladacema a zuzi se tak vyber, cim by to mohlo byt, hm?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Zkoušel's starší driver 53.03?
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

K těm USB portům : a máš ty přední správně zapojené na desce?
Mám tu samou desku a v BIOSu se nic kvůli předním USB nastavovat nemusí.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Smith píše:K těm USB portům : a máš ty přední správně zapojené na desce?
to ale nevysvětluje nefunkčnost těch dvou zadních :? mě teda vůbec nenapdá, jak by se to dalo napravit, asi bych zkusil do každýho z nich narvat USB myš, jestli aspoň problikne, že dostala šťávu a pak bych to řešil dál
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

pavel.minarik píše:
Smith píše:K těm USB portům : a máš ty přední správně zapojené na desce?
to ale nevysvětluje nefunkčnost těch dvou zadních :? mě teda vůbec nenapdá, jak by se to dalo napravit, asi bych zkusil do každýho z nich narvat USB myš, jestli aspoň problikne, že dostala šťávu a pak bych to řešil dál
Nepsal náhodou, že mu nefungují ty přední ?

//pavel.minarik: sorry, blbě jsem to přečetl, máš pravdu, takže je to blbě zapojený!
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Blbá otázka, ale máš vůbec ty přední zapojený? Někdy jsou dráty v case schovaný v některým z otvorů, právě jsem jeden takovej měl a musel jsem je vytahovat ven, abych je vůbec napojil do desky. A ještě k tomu monitoru, respektive k televiznímu výstupu. Televize musí být připojená, jinak se žádný možnosti klonování vůbec neaktivují a v ovladačích je pouze jeden monitor. Taky přijde na to, jak je to k televizi připojený, jestli přes eurokonektor, tak musí být napojený správný dráty uvnitř. Jednou jsem si takhle užil s kupovaným kabelem, který to měl špatně zapojený.
Bathory
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Pokud ti nejdou přední USBčka, tak je máš buď blbě zapojené, nebo je nemáš vůbec zapojené.
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Smith píše: Nepsal náhodou, že mu nefungují ty přední ?

//pavel.minarik: sorry, blbě jsem to přečetl, máš pravdu, takže je to blbě zapojený!
Autor píše
na desce vzadu jsou 4x USB a další dvě mám vyvedeny z desky dopředku bedny, fungují pouze dvě horní a ty dvě spodní a dvě přední ne.
těžko říct jak to doopravdy myslí ale já bych z této formulace vyvodil že má 4 porty vzadu a 2 vpředu, ztoho mu fungujou jen dva horní zadní porty :?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Aki.Lee
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aki.Lee »

No zdar vsichni, tomu neuverite, takova konina! Jeste nez sem si to tady od vas cetl s tim pripojenim, tak sem samozrejme laboroval, vyloucil sem vsexno mozne, az sem se dostal prave k connectu prednix USB na board, volal kamosovi, ktery ma stejny case (LogicQ3), ale jiny board, ten to mel stejne jak ja, tak premyslim: na stare MSI desce v tyhle bedne sem mel zapojene 4 a 4 piny a jeden zvlast (Shield), podle manualu podle barev do desetipinove kosticky, jedna pozice byla prazdna, pohoda, to faxcilo bez problemu, tak sem to tak taky zapojil do tehle nove desky, tak si rikam, jestli ten Shield, kterej vubec nevim na co je, tam nema bejt, offnu komp, vydelam Shield, zapnu, mrknu do hardware, all 4 Nezname zarizeni zmizely, vrazim USB Flash, pripojilo, vrazim Saitek joyak, pripojilo, vrazim cokoliv do vsex 6 USB, pripojilo, tak sem si sel do lednicky pro Malibu. Zhovadilost co?
Kazdopadne Vam Vsem Dekuji.
Jeste mi teda zbejva to TiVicko. Z karty je S-VHS, to je jasny, mam tam teda redukci S-VHS/Cinch, no a dal kabel Cinch-Cinch do TVin v telce - zapojen neustale, se starou MX440 kabel fungoval, s Inno FX5700 taky, vymenil sem prave za MSI FX5700 a -prdlajz zlata rypko-. No zatim sem na to este nemel cas, ale jestli to taky bude takova blbost, tak to uz nebude asi Malibu, ale aspon Sangria nebo Citrusovy Ferda :oops:
Zatim alloy !
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“