Jakou DVD-ROM mechaniku III.

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

lirmir píše:Zdravím všechny

ad 1) Mám jen takový vláštní dotaz. Je dnes ještě aktuální pořizovat si DVD čtečky? Teda kromě toho, že umí vůbec přečís nějaká ta DVD média.

Jde mi o to, zda li čtou lépe média s různými ochranami než-li dnešní DVD vypalovačky a to ať jde o klasické CD nebo jakýkoliv jiný druh DVD média.

ad 2) Pokud jde o výběr některého z DVD-ROM mechanik (já vím, již znovu omílaná otázka) ale je již červen roku 2004 a za tu dobu se vyskytly opět nové modely na trhu, takže kterou vlastně doporučit?
(ASUS E616, LITE-ON LTD, NEC DV5800A, Pioneer 120S(121), Plextor 116A, Teac DV 516D, ...)

Děkuji předem za vaše názory.
Aktuální to je jak pro koho. Pokud nepotřebuješ DVD vypalovačku a máš pouze CD/RW, je nejlepší koupit ještě DVD-ROM a to hned z několika důvodů.

- záložní mechanika se pro případ rozbití té první vždycky hodí
- rychlejší kopírování z jedné do druhé
- šetříš vypalovačku
- s jednou mechanikou můžeš pracovat a na druhý poslouchat třeba audio CD

Jestli máš jenom CD-ROMku nebo nic, je tu ještě možnost koupit combo CD/RW/DVD-ROM.

Co se týče těch ochran, tak na to není až tak jednoduché odpovědět. Jsou DVD-ROMky, které jsou na ochrany docela slušný, ale samozřejmě i takový, co to moc nezvládaj. U DVD/RW to je to samý, takže se na to jednoznačně nedá odpovědět.

Tak sice je červen roku 2004, ale ty modely co uvádíš, už jsou nějakej ten pátek starý a taky se tady probíraly. Ono už se ale v DVD-ROMkách nic moc nového neděje a není se čemu divit, při tak masivním nástupu DVD/RW.

Já osobně mám Pioneer 106S, což je perfektní štěrbinová mechanika, ale tu už dneska nekoupíš, takže doporučuju Plextor 116A. On je to vlastně OEM Pioneer 120 s plextoráckým firmwarem a v současnosti to považuju za nejlepší DVD-ROM jak pro čtení, tak pro ochrany.
Bathory
lirmir
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lirmir »

Omlovám se za zbytečně založený nový thread o DVD romkách. Tuto reakci jsem mohl očekávat. :oops:

Nevíte kde na Ostravsku prodávají Pioneera 120T či toho Plextora 116A za slušný peníz?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Naposledy upravil(a) Bathory dne úte 16. lis 2004, 11:56, celkem upraveno 1 x.
Bathory
lirmir
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lirmir »

Díky za odkazy, ale stále mě zaráží ta verze S u Pioneer 120. Je mezi T a S verzí nějaký rozdíl? A raději bych šel do tray load verze (121) než do slot in. :?

Nebo nad tím vším už raději nebádat, připlatit si a pořídit si Plextora 116A? :wink:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Rozdíl není žádný (kromě dvířek). Plextor tam má možná svůj firmware, což by znamenalo, že bude lepší na ochrany. To co psali na CDR se mi moc nezdá. Aby na konci roku 2003 měla vypalovačka od Pioneeru problémy s běžnejma ochranama (nemyslím teď audio ochrany, s těma si Pioneer moc hlavu nikdy nelámal), je dost divný. Pokud ti jde o ochrany, kamarád toho Plexe minulý měsíc koupil, můžu mu poslat mail a zeptat se.
Naposledy upravil(a) Bathory dne úte 16. lis 2004, 11:56, celkem upraveno 1 x.
Bathory
lirmir
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lirmir »

Na Plextory jsem na konci minulého roku u prodejců v našem regionu slyšel, že maj celkem dost reklamací, teda na to kolik se jich prodalo. Tehdy vycházel nejlíp asi ten slot-in Pioneer. Tak nevím jestli to byl jen místní problém, ale každopádně jak je na tom teď ve skutečnosti Plextor se čtením ochran, by mě docela zajímalo.
lirmir
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lirmir »

Tak jsem si pročítal recenze na Toshibu SD-M1612, TEAC DV 516E, PLEXTOR 116A, ASUS E616 a Pioneer 106S. Abych se přiznal, tak jsem z toho tak trochu jelen. :?
U ASUSu mi chybí podpora formátů DVD+R a testy ochran.
Plextor zase neumí pořádně Laserlock2 a Safedisk jinak vypadá, že je velice rychlá.
Pioneer, ikdyž mu to někdy docela dlouho trvá toho zvládne hodně, ale dneska už 106S asi neseženu.
Známý má LiteON 166S a jede mu perfektně, ale ta mu asi za chvíli odejde do nečitelných lovišť, podle zkušeností ostatních.
Toshiba umí ochrany asi nejlíp ze všech, ikdyž některé trvají hodně dlouho, ale opět model M1612 už neseženu a na M1802 jsem testy nenašel.
U Teaca se mi líbí podpora nestandartních médií DVD+RW, ale zase mu hodně dlouho trvá čtení ochran.
O NECu DV5800A jsem se dočet, že jsou v něm údajně nějaké "shit" střeva a že prý pouze první revize byly kvalitní.

Tak mi vychází momentálně asi nejkvalitnější a nejdostupnější DVD-ROM s podporu čtení ochran Pioneer 121. Ovšem jaká je pravda a co vněm ve skutečnosti je? :( :tellme:
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

http://www.asus.com/products/optical/dv ... erview.htm

asus +R umi... sem se dival kdyz sem ho kupoval...
lirmir
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lirmir »

To je pravda , ale zde http://www.cdr.cz/a/1273/2 byla testována jedna z prvních verzí testovaná již v říjnu roku 2001 a ta to ještě neuměla. Dnešní verze E616P1 už může být úplně jiná. Tím myslím, že se nemusí lišit jen novým firmwarem. A to je právě ten problém na který tady narážím. Co si dnes domů člověk vůbec přinese, to nikdo neví, dokud to jako pokusný králík nezkusí. :x
eXpansion píše:Já mám ASUS a naprostá spokojenost.
Já mám už 19 měsíců CDRW4012a a spokojený zrovna moc nejsem.
Image načítat pořádně neumí a při nízkých rychlostech to vní rachotí jako před výbuchem. Zápis, má ale doteď docela slušný takže jinak to jde.

Už jsi zkoušel dělat nějaké kopie image, jak je na tom?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

lirmir píše:Na Plextory jsem na konci minulého roku u prodejců v našem regionu slyšel, že maj celkem dost reklamací, teda na to kolik se jich prodalo. Tehdy vycházel nejlíp asi ten slot-in Pioneer. Tak nevím jestli to byl jen místní problém, ale každopádně jak je na tom teď ve skutečnosti Plextor se čtením ochran, by mě docela zajímalo.
Poslal jsem mu mail, snad už nějaký ochrany zkoušel a dá mi vědět. :)

//Edit: Tak zkoušel kulový ............. zatím!!!
Naposledy upravil(a) Bathory dne úte 24. srp 2004, 04:05, celkem upraveno 1 x.
Bathory
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Ja mam DVD Toshibu M1802 a tak uplne v poho se mi nezda. S originalnim firmwarem zacina cist (kopiruje) jen kolem 2Mb/s a uz se mi treba stalo, ze mi neprecetla lisovany cedecko (konkretne to byl original (!) Arx Fatalis, sice s jednim spatnym sectorem, ale presto... musel jsem to vzit pres Lite-On - ten je spolehlivej.. ). Taky by mohla byt tizsi..ale clovek asi moc nevybere..nebo aspon v dobe, kdy ja jsem ji kupoval, tal na vyber moc nebylo.... Toshiba delala driv lepsi kousky...
show must go on..
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak po dlouhý době zase jedna nová DVD-ROM, je to TOSHIBA SD M-1912 a umí číst i DVD-RAM.

http://sdd.toshiba.com/cda/main.aspx?Pa ... 9c000022d1
Bathory
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

A opet ziadna oficialna podpora DVD + :? ....... este ze naozaj tento format toshibe nikdi nerobil problem.... :)
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

DVD-ROM LG GDR-8163B.

Měl jsem jí asi týden doma, takže zde jsou moje postřehy:

Nemá výstup na sluchátka ani tlačítko play, vnitřek tray dvířek je černý (měl jsem black model, tak nevím jestli normál taky), desing docela pěkný. Všechny CD, CD/RW, DVD ať už pálený nebo lisovaný přečetla v pohodě. Vyzkoušel jsem na ní několik variant SafeDisku 2.xx, vadný sektory atd., všechno v pohodě načetla. Bohužel jsem zrovna neměl žádný chráněný audio CD po ruce, takže nevím, jestli by si poradila s Key2Audio nebo CDS. Přístupový doby trošku delší a hlavně je dost hlučná. Nemám žádný pálený dvouvrstvý DVD, ale dvouvrstvý lisovaný četla dobře. Umí číst DVD-RAM.
Bathory
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

A co takhle TEAC mam RW a DVD a 100% spokojeost 8)
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Mám Toshibu a spokojenost..Teacu bych se teď vyhnul obloukem..Všichni kámoši který maj cokoli od Teacu byly minimalně 2x reklamovat, a to asi nebude náhoda...

//TAK OK (;

Ta Toshiba není nic extra! Ale nijak nezlobí a jsem s ní spokojen, i když SDM1702 a 1602 byly mnohem lepší mechaniky...A ty Teacy jsem všechny viděl - přineseno -> napojeno -> odeseno -> reklamace...napojeno -> škrábala CD -> odneseno - reklamace - přineseno -> konečně fungovalo. Ještě jedna DVD Teac poprvé vůbec nefachala a to samé ještě jedna CD-RW...takže buďto nějaká blbá série nebo nevím...a mazat se mi to nechce, vím co jsem viděl...
Naposledy upravil(a) prf.KuBA dne pon 20. zář 2004, 22:42, celkem upraveno 2 x.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

prf.KuBA píše:Mám Toshibu a spokojenost..
Jakou že to máš Toshibu? Aha, teď jsem se podíval do podpisu, takže SD M-1802, hm ... kdybys měl alespoň SD M-1612, tak bych tomu věřil .......
prf.KuBA píše:Teacu bych se teď vyhnul obloukem..Všichni kámoši který maj cokoli od Teacu byly minimalně 2x reklamovat, a to asi nebude náhoda...
A všichni moji kámoši co maj Toshibu byli minimálně 3x reklamovat, bla bla bla bla!!!

Takovýhle řeči mám nejradši. Zamysli se prosím nad tím, co jsi napsal a radši to smaž, nebo tam napiš něco smysluplnýho ... :(
Bathory
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

lirmir píše:To je pravda , ale zde http://www.cdr.cz/a/1273/2 byla testována jedna z prvních verzí testovaná již v říjnu roku 2001 a ta to ještě neuměla. Dnešní verze E616P1 už může být úplně jiná. Tím myslím, že se nemusí lišit jen novým firmwarem. A to je právě ten problém na který tady narážím. Co si dnes domů člověk vůbec přinese, to nikdo neví, dokud to jako pokusný králík nezkusí. :x
eXpansion píše:Já mám ASUS a naprostá spokojenost.
Já mám už 19 měsíců CDRW4012a a spokojený zrovna moc nejsem.
Image načítat pořádně neumí a při nízkých rychlostech to vní rachotí jako před výbuchem. Zápis, má ale doteď docela slušný takže jinak to jde.

Už jsi zkoušel dělat nějaké kopie image, jak je na tom?
P1 ma mensi cache, ale rozdil ve vykonu neni pralkticky zadny... proste usetrili... supe ticha neni, ale hlusna taky ne... uz ju trapim skoro rok kazdej den a zatim cte vsechno skvele... a to uz prezila i vlozeni 2CD na sebe :))))

RW se asusu moc nepovedly, problemy s nima ma spousta lidi...

Toshiby 1502, 1612, 1712 sou super... 1802 je hlucny podes... jak je na tom nova 19xx netusim :)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

DVD-Rom TEAC DV-516E.

Měl jsem ji asi 3 týdny doma, takže:

Má výstup na sluchátka, ale tlačítko play už ne, desing běžný obyč. mechanik, prostě nic moc. Všechny CD, CD/RW, DVD ať už pálený nebo lisovaný přečetla v pohodě. Vyzkoušel jsem na ní několik variant SafeDisku 2.xx, vadný sektory atd., všechno načetla ikdyž ten SafeDisk někdy až po 2-3x. Bohužel jsem zrovna neměl žádný chráněný audio CD po ruce, takže nevím, jestli by si poradila s Key2Audio nebo CDS. Přístupový doby lepší průměr a je docela tichá. Nemám žádný pálený dvouvrstvý DVD, ale dvouvrstvý lisovaný četla dobře. Neumí číst DVD-RAM.
Bathory
Kašpy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kašpy »

sorry že reaguji tak pozdě ale chci se jen zeptat kde se da dnes koupit ta DVD-ROM Pioneer slot-in
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“