Kompatibilita ATI R8500 + via KT880 a 3D hry

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
jixjox
Nováček
Nováček

Kompatibilita ATI R8500 + via KT880 a 3D hry

Příspěvek od jixjox »

Možná že tento příspěvek patří do jiné kategorie, ale já si myslím, že problém se dá vyřešit prostřednicvím ovladačů.
Vyměnil jsem desku s čipsetem nforce2 za desku s čipsetem via KT880 a od té doby mi některé 3D hry v hlavní nabídce problikávají - prostě se střídavě zobrazuje a mizí hlavní menu. Pokud se mi podaří hru spustit (vystihnout okamžik kdy je menu zobrazeno) tak pak už jede v pohodě.
Vyzkoušel jsem už různé nastavení biosu, různé verze ovladačů pro grafiku a je to pořád stejné.
Měl někdo podobný problém?
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Reinstal woken si zkoušel?
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
jixjox
Nováček
Nováček

Příspěvek od jixjox »

-HNY- píše:Reinstal woken si zkoušel?
Systém jsem nainstaloval před týdnem a vůbec se mi nechce pouštět se do toho znovu. Nějaké řešení snad existuje - kromě toho reinstalu a výměny hardware.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

jixjox píše:
-HNY- píše:Reinstal woken si zkoušel?
Systém jsem nainstaloval před týdnem a vůbec se mi nechce pouštět se do toho znovu. Nějaké řešení snad existuje - kromě toho reinstalu a výměny hardware.
Souhlasím s -HNY- :( Pokud měníš NF2 za KT880, tak je to brutální změna hardwaru :sad:
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Zkoušel si to z jinou grafikou- např nějaká historiká RIVA TNT???
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

via hyperion nainstalovany mas?
jixjox
Nováček
Nováček

Příspěvek od jixjox »

Systém jsem po výměně desky samozřejmě přeinstaloval, a teprve po týdnu, když jsem zkoušel pár her tak jsem na tento problém narazil.

Hyperiony jsou samozřejmě naistalované.
Vypadá to, že problém bude v agp. Když jsem v ovladačích vypnul agp, tak problémy zmizely, ale hry jedou brutálně pomalu.

Tak nevím jak si s tím poradit. Neexistuje nějaký driver např. od microsoftu - abych nemusel používat hyperiony?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

fast writes ma vyply?

no... jinak.. me blikaly textury catalystama 3.6... zkus nektery starsi ovladace... treba preve ty 3.5 :)
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

ICE píše:fast writes ma vyply?

no... jinak.. me blikaly textury catalystama 3.6... zkus nektery starsi ovladace... treba preve ty 3.5 :)
Já bych radil spíš 4.2, ty jely zase mě úplně bezproblémů s R9000
jixjox
Nováček
Nováček

Příspěvek od jixjox »

Takže problém vyřešený:
AGP aperture size: nastaveno na 128 MB
frekvence paměti: AUTO

Když jsem si předtím hrál s biosem a zkoušel tyto dvě hodnoty nezávisle na sobě tak to nepomohlo a teď to vyřeší jejich vzájemná kombinace. Divný ne?
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“