Vymena chladice na grafice -> rozbita grafika :'(

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
pj
Nováček
Nováček

Vymena chladice na grafice -> rozbita grafika :'(

Příspěvek od pj »

Preji dobreho dne!

O vikendu jsem si vymenoval aktivni chladic na grafice za vetsi pasivni
(GigaByte Radeon 9200 64MB 128bit) a pri utahovani sroubku, kterymi je prichytnuty, se grafika trosku prohnula... na to jsem prisel az kdyz se mi zacaly objevovat artefakty v pocitaci (pouze nektere rezimy - napriklad widosoidni vyber systemu - vertikalni cary pres obrazovku).

Srobky jsem povolil a problemy prestaly... ale po prevozu a umisteni do jineho pocitace se problemy objevili zvonu (i s korektne pritazenym chladicem).
Je zajimave, ze chyby se zobrazuji pouze v nekterych rezimech (vesmes textovych) a napriklad ve vsech grafickych rezimech windows jsem zadne problemy nezaznamenal...

Nejake napady (tedy krome reklamace 8-) )
--PJ
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Veselý »

Dal jsi mezi chladič a GPU pastu?
pj
Nováček
Nováček

Pasta

Příspěvek od pj »

Samozrejme jsem mezi chladic a chip dal pastu. V malem primerenem mnozstvi a ta pasta co jsem pouzil je izolant (nevodiva)
--PJ
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Pasta by u téhle grafiky takové problémy snad dělat neměla...zkus ten chladič sundat a znova nasadit...jestli si to předtím utáhl moc tak se karta možná mohla přepnout a nějak poškodit...ale to asi ne (:
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Jestli dělá ''psí kusy'' tak bych ti ji doporućil nějak diskrétně dorazit a reklamovat.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
pj
Nováček
Nováček

Reklamace

Příspěvek od pj »

Zda se, ze uz ty problemy dela derministicky... takze se v pondeli asi projdu na reklamaci a s vyrazem naproste nevinosti a vetou "ono to proste najednou prestalo fungovat" jim to tam necham ;-). Jestli je to nejaky vytvoreny studenak tak to tam stejne nikdo nenajde...
--PJ
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Reklamace

Příspěvek od prf.KuBA »

pj píše:Zda se, ze uz ty problemy dela derministicky... takze se v pondeli asi projdu na reklamaci a s vyrazem naproste nevinosti a vetou "ono to proste najednou prestalo fungovat" jim to tam necham ;-). Jestli je to nejaky vytvoreny studenak tak to tam stejne nikdo nenajde...
:lol: To bude nejlepší, hlavně se tvař jako absolutní amatér...:))
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Ty joo, vcera jsem sahal na Silencer jak je horký a pak sem zapl komp a prez obraz byly čáry, tak jsem to vypnul a zapnul a problém přetrvával -> tak jsem znova "zahýbal" se Silencerem a problém přestal...no docela jsem se lekl...
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

prf.KuBA píše:Ty joo, vcera jsem sahal na Silencer jak je horký a pak sem zapl komp a prez obraz byly čáry, tak jsem to vypnul a zapnul a problém přetrvával -> tak jsem znova "zahýbal" se Silencerem a problém přestal...no docela jsem se lekl...
To víš, 465MHz je 465MHz 8-) Být tebou bych to radši stáhnul. Dyť to stejně nemůžeš s tim CPU využít...A to, že neuděláš v 3Dmarku03 6,5k, ale jenom 6k tě snad nerozhodí, ne? :)
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Delarge píše:
prf.KuBA píše:Ty joo, vcera jsem sahal na Silencer jak je horký a pak sem zapl komp a prez obraz byly čáry, tak jsem to vypnul a zapnul a problém přetrvával -> tak jsem znova "zahýbal" se Silencerem a problém přestal...no docela jsem se lekl...
To víš, 465MHz je 465MHz 8-) Být tebou bych to radši stáhnul. Dyť to stejně nemůžeš s tim CPU využít...A to, že neuděláš v 3Dmarku03 6,5k, ale jenom 6k tě snad nerozhodí, ne? :)
To bych nepřežil (: Ne, pokud to běhá OK tak nevidím důvod to snižovat..taploty jsou OK a všechno stable..
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Ok, podle toho cos psal, sem myslel, že něco není v pořádku, ale když je všechno ok, tak proč ne, viď :)
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
pj
Nováček
Nováček

Vyrizena reklamace

Příspěvek od pj »

Tak nevim proc vsichni TS Bohemia pomlouvali... v pondeli jsem to tam donesl a dneska mam pripravenou novou kartu ;)
--PJ
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“